Aké bezdrôtové slúchadlá sú najlepšie na hudbu a telefonovanie?
aké bezdrôtové slúchadlá používate na bežné telefonovanie a počúvanie hudby? Moje po roku odchádzajú a nechcem zase kúpiť niečo, čo vydrží pár mesiacov.
Asi myslis len male do usi? Isla by som do Beats alebo JBL. Vydrzia roky, nie par mesiacov. A ked mas Apple, tak Airpods.
Asi myslis len male do usi? Isla by som do Beats alebo JBL. Vydrzia roky, nie par mesiacov. A ked mas Apple, tak Airpods.
@abdn16 Áno, do uší.
Mala som jbl, boli super ale prešla som na AirPods. Tie jbl majú už asi 6 rokov -zdedil ich muž a stále idú ale s AirPods sa nedajú porovnať
Vo vlákne padli značky, ale nikto nenapísal, prečo tie predchádzajúce po roku odišli, a pritom je to jediná vec, ktorá tu naozaj rozhoduje.
Pecka do ucha má batériu okolo 40 až 80 mAh, teda niekde na úrovni stotiny telefónu. Z puzdra sa dobíja niekoľkokrát denne a tie čiastkové dobitia sa do cyklov spočítavajú, takže za rok bežného nosenia má za sebou stovky cyklov, kým telefón za ten istý čas nazbiera zhruba tristo. Preto sa výdrž láme okolo roka až dvoch skoro pri každej značke. abdn16 má pravdu, že Beats či JBL vydržia dlhšie ako lacná neznáma vec, ale dôvod je skôr vo väčšej kapacite a v tom, koľko z nej ťahá potlačenie hluku a hlasitosť, nie v logu na puzdre.
Horšie je, že batéria sa v peckách prakticky nedá vymeniť, sú lepené. Európska komisia navyše 14. júla tohto roku schválila návrh výnimiek z nariadenia o batériách, ktoré malo od 18. februára 2027 vyžadovať batérie vymeniteľné používateľom. Nositeľná elektronika, teda hodinky, náramky a okuliare, je z tej povinnosti vyňatá a slúchadlá pod ňu podľa formulácie o vodeodolnosti veľmi pravdepodobne spadnú tiež. Návrh ešte ide do Parlamentu a Rady, ale rátať s tým, že o dva roky pôjde batéria v peckách vymeniť, sa nedá.
Čo životnosť reálne predĺži, sú dve nudné veci. Nenechávať puzdro trvale v nabíjačke, lebo najhoršie, čo lítiová batéria znáša, je kombinácia plného nabitia a tepla, a preto ani do auta na palubovku v lete nepatria. A raz začas vyčistiť sitká, lebo upchaté sitko sa veľmi často mýli s tým, že slúchadlám dochádza sila.
Ešte jedna vec k telefonovaniu, keďže ho spomínaš na prvom mieste. Nerozhoduje pri ňom potlačenie hluku, ktoré počuješ ty, ale to, ako slúchadlá čistia tvoj hlas pre druhú stranu, a to je iný údaj, v popisoch býva ako potlačenie hluku pri hovore alebo aspoň ako počet mikrofónov. Marshall od teriny25 je ladený skôr na hudbu, takže ak je polovica používania telefonát, oplatí sa pozrieť práve na toto.
A keďže batéria je spotrebný diel, ktorý sa nevymení, dáva zmysel neplatiť plnú cenu. Repasované sa kupujú aj so zárukou, napríklad iguru.sk v Košiciach má AirPods 3 v stave Vynikajúci A za 119 eur, záruka 12 až 24 mesiacov podľa konkrétneho kusu. Len pozor na jednu vec, ktorá sa pri AirPods pletie: trojka ani štvorka nemajú silikónové štuple, sedia v uchu voľne. Ak chceš tesniace štuple, to je až rad Pro, ten je u nich za 179 eur a na objednávku, nie na predajni.

@anonym_autor ja mám JBL