icon

Aké máte skúsenosti s domácou mobilnou klímou?

ovaaa
Dnes o 18:22

Žienky aké máte skúsenosti s domácou mobilnou klímou? Zaujímajú ma také, s ktorými nie sú starosti ako filter, výmena zásobníka vod mala by mať odparovavi systém.

aalt
Dnes o 18:51

Neviem o ziadnej mobilnej klime na principe odparovania vody. Ak myslis tie ventilatory co fukaju vlhky vzduch, tak tymi teraz akurat docielis, ze budes mat rovnako teplo, len navyse aj 100% vlhkost, cize este vyssiu pocitovu teplotu.

anonym_949c54
Dnes o 19:29

@ovaaa a to je taky strasny problem vyliat obcas vodu?😃

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
patrike
Dnes o 20:46

Nepoznam nikoho, kto si chvali "mobilnu" klimu, ci uz s tepelnym cerpadlom alebo odparujucu vodu. Ak chces nieco tiche a vykonne, tak jedine klasika.

anonym_ff4217
Dnes o 20:58

@ovaaa haraburda

anonym_affd1e
Dnes o 20:58
@patrike

Nepoznam nikoho, kto si chvali "mobilnu" klimu, ci uz s tepelnym cerpadlom alebo odparujucu vodu. Ak chces nieco tiche a vykonne, tak jedine klasika.

@patrike my si to napriklad chvalime. Klasicku klimu by sme v dome zriedka vyuzili, maximalne 2-3x za rok. A preto tato mobilna je ore nas idealna. Pouzivame ju tieto horucavy, spustime ju 6x za den a od stredy zas balime do pivnice na rok

patrike
Dnes o 21:00
@anonym_affd1e

@patrike my si to napriklad chvalime. Klasicku klimu by sme v dome zriedka vyuzili, maximalne 2-3x za rok. A preto tato mobilna je ore nas idealna. Pouzivame ju tieto horucavy, spustime ju 6x za den a od stredy zas balime do pivnice na rok

@anonym_affd1e Rovnako by vas nerusila trvalo namontovana a ani nemusis nieco balit. Ako riesis odfuk tepleho vzduchu s tym chobotom ?

anonym_affd1e
Dnes o 21:06
@patrike

@anonym_affd1e Rovnako by vas nerusila trvalo namontovana a ani nemusis nieco balit. Ako riesis odfuk tepleho vzduchu s tym chobotom ?

@patrike tam nejde o rusenie. Jednak je to drahsie a druha vec, nac si mam instalovat nieco,co vyuzijem 3x za rok. A my proste klimu neznasame, nie je nam to prijemne. Mobilnu mame len pre to, ze sa inak v tychto horucavach vydrzat neda. Vyhovuje nam to takto a sme nadmieru spokojni a ty maj nazor aky chces. Ja len vravim, ze nie je pravda, ze kazdy je s mobilnou klimou nespokojny

patrike
Dnes o 21:18
@anonym_affd1e

@patrike tam nejde o rusenie. Jednak je to drahsie a druha vec, nac si mam instalovat nieco,co vyuzijem 3x za rok. A my proste klimu neznasame, nie je nam to prijemne. Mobilnu mame len pre to, ze sa inak v tychto horucavach vydrzat neda. Vyhovuje nam to takto a sme nadmieru spokojni a ty maj nazor aky chces. Ja len vravim, ze nie je pravda, ze kazdy je s mobilnou klimou nespokojny

@anonym_affd1e Krasne si v jednej vete odporujes :
1. my proste klimu neznasame
2. inak v tychto horucavach vydrzat neda
Mne zatial nik z mobilistov neobjasnil, co sa deje, ked ventilator fuka chobotom vzduch von. Fyzika nepusti, nejaky vzduch musi prist dnu, inak by ste sa podusili a bol by podtlak. Teraz hadanka : odkial vzduch pride a aku ma teplotu ?
Odpoved : zvonku a horuci.
Pevne montovana klima toto neriesi, lebo ziadny vzduch neodsava prec, z toho dovodu ma aj mensi prikon pri rovnakom chladiacom vykone.