Ako si vybrať správny mobil s kvalitným fotoaparátom?
Ahojte chcela by som si kúpiť novy mobil, mobil používam hlavne na fotenie. Rozmýšľala som nad výmenou značky ku iphonu no v predajni mi ponúkli Samsung s26 ktorý by sa oplatil viac. Neviem sa teraz rozhodnúť medzi tým či zobrať samsung alebo iPhone keďže predsa iphone a android kamery su dve rozdielne veci. Poprípade ak by ste mi ešte poradili nejaký iný typ s veľmi kvalitnou kamerou.
@bibulkaa1 pohrab sa aj na webe hodnotenia (ranking) naj fotomobilov dxomark.com. Slusne fotia aj Androidy Google Pixel. Maju modely vo viacerych cenovych urovniach a velkou vyhodou je cisty OS Android bez vsakovakeho bloatware, rychla a dlha podpora SW Updatov.
Samsung ma celkovo lepsi fotak,ale ak chces ostat pri i phone som spokojna aktualne so svojim i phone Air
https://allegro.sk/ponuka/smartfon-huawei-p50-p... premiovka v 2022, z 1200 eur na 235 eur, foti dobre
@anonym_2df57c len Huawei P50 nepodporuje Google sluzby (ani Google Play obchod), co moze pre mnohych byt problem.
@bibulkaa1
Ja mam S 26 vacsina ti tu nakyda na nho lebo zavidia , nemozu si ho dovolit ano foti super aj v zlych podmienkach
@anonym_2df57c len Huawei P50 nepodporuje Google sluzby (ani Google Play obchod), co moze pre mnohych byt problem.
@madeincssr vacsina google aplikacii sa da cez Petal stiahnut.
Huawei som popravde už mala niekoľko rokov v iných modeloch no musím priznať že kvalitatívne sa mi viac páčil Honor, môj momentálny mobil je Honor 90 ale aj keď je to starší model musím povedať že mám k nemu veľkú citovú väzbu lebo kvalita kamery je dosť dobrá (nato že to je starší model) a takisto má veľa AI funkcií ktoré sa stále aktualizujú. Je to ešte k tomu aj 512 gb pamäť a jedine čo je kus už horšie je život baterky no ani ten nie je najhorší. Preto tak hlboko rozmýšľam a iPhone so Samsungom su taki dva favoriti u ktorých sa rozhodujem. Vivio je tiež veľmi dobrý mobil ale to už je mimo mojej cenovej kategórie. Nuž obidve tieto značky majú svoje výhody a nevýhody, iphone kamera (pri tých lepších typoch) zaberá farby a fotky inak, no android má zase viac vymožeností ohľadom úprav.
Ako laik nemáš šancu posúdiť kvalitu fotoaparátov v mobiloch.
Ako laik nemáš šancu posúdiť kvalitu fotoaparátov v mobiloch.
@anonym_8349d7 za zlych svetelnych podmienok aj ano. Foto-odbornici S-kovym Samsungom niekedy vycitaju prilisnu prefarbenost (ono je to peknucke, ako cez polarizacne slnecne okuliare, len to niekedy uz nezodpoveda realite (telova farba...), ale to uz je na inu debatu). Alternativou, niekedy aj za nizsiu cenu, mozu byt Google Pixel. Treba popozerat modely, ceny a najma odbornejsie [foto] recenzie.
@anonym_8349d7 za zlych svetelnych podmienok aj ano. Foto-odbornici S-kovym Samsungom niekedy vycitaju prilisnu prefarbenost (ono je to peknucke, ako cez polarizacne slnecne okuliare, len to niekedy uz nezodpoveda realite (telova farba...), ale to uz je na inu debatu). Alternativou, niekedy aj za nizsiu cenu, mozu byt Google Pixel. Treba popozerat modely, ceny a najma odbornejsie [foto] recenzie.
@madeincssr
Jasne ze musi dakdo kydnut na S26 , teraz fotene uplne zamracene poprcha fuka vietor ale mne sa Kolkwitzia paci asi som biased😄
@madeincssr
Jasne ze musi dakdo kydnut na S26 , teraz fotene uplne zamracene poprcha fuka vietor ale mne sa Kolkwitzia paci asi som biased😄
@anonym_d3a287 ja som na nic nekydnul, znama ma S2x a robi krasne fotky, ona aj kompozicne slusne.
@anonym_d3a287 ja som na nic nekydnul, znama ma S2x a robi krasne fotky, ona aj kompozicne slusne.
@madeincssr
Ja si robim srandu mne to jedno aj tak je to neuveritelne ta zmena ze len par rokov do zadu som vlacil so sebou na dovolenky velky Canon EOS
Ja mám momentálne Honor 200 druhý rok a som s ním stále spokojná. Fotky pekné. Mala som aj Samsung ale s týmto som viac spokojná. Ku koncu roka mi končí viazanosť a zase pôjdem do Honoru.

https://allegro.sk/ponuka/smartfon-huawei-p50-p... premiovka v 2022, z 1200 eur na 235 eur, foti dobre