icon

Ako správne nastaviť klimatizáciu Sinclair?

20. jún 2026

Zdravím. Vo štvrtok nám roblili novú, Sinclair.
Pán, čo to robil mi aj hovoril, ako si to nastaviť, ale jediné, čo si pamätám, že povedal, aby som si dala 24 stupňov, že to je také optimálne.
Treba to nejako meniť podľa vonkajšej teploty?

anonym_214282
20. jún 2026

zober si navod alebo pogoogli... klima sa nastavuje podla toho ako tebe vyhovuje

zuzanaete
20. jún 2026

Pohraj sa trochu s tou klimou, men nastavenia a zisti, co vam vyhovuje najviac. Jedine pridam odporucanie, ze klimu treba zapinat rano a vypnut az vecer. Teda pokial ju nepotrebujete aj v noci. Je to setrnejsie na spotrebu. Vyssia spotreba je, ak sa vypyna, byt sa prehreje a potom znova zapina. Nepojde cely den. Ona si bude prifukovat podla aktualnej teploty.

anonym_9f0c68
20. jún 2026

Maximalny pripustny rozdiel medzi vonkajsou a vnutornou teplotou nema prekrocit 5 °C, potom nehrozia zapaly hrdla, mandli, svalov, usi, nervov a sliach, 24 °C je uz nizka hodnota ked je vonku 30 °C, ak je viac uz je extremne nizka.

Zavri okna, klimtazuj v uzatvorenom priestore, priestor ti znova nenasala teplo z vonkajsieho prostredia.

Pravidelne cisty prachovy filter a filter s aktivnym uhlim(ak ho ma) plus pouzivaju protiplesňové ošetrenie na vnutorny vymennik tepla.

anonym_ae2a3d
20. jún 2026
@anonym_9f0c68

Maximalny pripustny rozdiel medzi vonkajsou a vnutornou teplotou nema prekrocit 5 °C, potom nehrozia zapaly hrdla, mandli, svalov, usi, nervov a sliach, 24 °C je uz nizka hodnota ked je vonku 30 °C, ak je viac uz je extremne nizka.

Zavri okna, klimtazuj v uzatvorenom priestore, priestor ti znova nenasala teplo z vonkajsieho prostredia.

Pravidelne cisty prachovy filter a filter s aktivnym uhlim(ak ho ma) plus pouzivaju protiplesňové ošetrenie na vnutorny vymennik tepla.

@anonym_9f0c68 To si kupovala tu klimu na to, aby mala doma 27 stupnov? Lol.
A v zime je to ako, ked je vonku -5, klimu treba nastavit na 0 stupnov?
Jaj tieto kydy o piatich stupnoch, kazdy rok to vsetci opakuju ako mantru, ale ocividne sa nad tym nikto nezamyslel.

anonym_9f0c68
20. jún 2026
@anonym_ae2a3d

@anonym_9f0c68 To si kupovala tu klimu na to, aby mala doma 27 stupnov? Lol.
A v zime je to ako, ked je vonku -5, klimu treba nastavit na 0 stupnov?
Jaj tieto kydy o piatich stupnoch, kazdy rok to vsetci opakuju ako mantru, ale ocividne sa nad tym nikto nezamyslel.

@anonym_ae2a3d

Ked si nastavi klimatizaciu na 26-27 °C, stale jej pojde z vymennika prijemne chladny vzduch...

V zime sa klimatizacia pouziva na kurenie, nie na chladenie.

Kydy? Nech sa paci chod sa pozriet na urgent a este ked sa ti len zapali trojklanny nerv, to len potom zacne sranda, aj iny machrovali..., uz vedia🙂

anonym_b70bd5
20. jún 2026
@anonym_9f0c68

@anonym_9f0c68
Kravina to je taky Slovensky vymysel, polku roku zijem v tropoch vonku 35 vnutri 21 nikdy mi nic nebolo.

anonym_ae2a3d
20. jún 2026
@anonym_9f0c68

@anonym_ae2a3d

Ked si nastavi klimatizaciu na 26-27 °C, stale jej pojde z vymennika prijemne chladny vzduch...

V zime sa klimatizacia pouziva na kurenie, nie na chladenie.

Kydy? Nech sa paci chod sa pozriet na urgent a este ked sa ti len zapali trojklanny nerv, to len potom zacne sranda, aj iny machrovali..., uz vedia🙂

@anonym_9f0c68 Prepac, mam doma klimu, a ked dam na 27, tak "prijemny chladny vzduch" rozhodne nejde. Dakujem pekne, ak mam trpiet vnutri pri takej teplote, to je ta klima potom zbytocna.
A ano, v zime sa kuri. Ale rozdiel je tiez vacsi ako 5 stupnov. Ci v zime to uz nevadi? 🙃

anonym_adda03
20. jún 2026
@anonym_b70bd5

@anonym_9f0c68
Kravina to je taky Slovensky vymysel, polku roku zijem v tropoch vonku 35 vnutri 21 nikdy mi nic nebolo.

@anonym_b70bd5
Este som zabudla aj teraz mi v Bratislave bezi Daikin na 20

anonym_214282
20. jún 2026
@zuzanaete

Pohraj sa trochu s tou klimou, men nastavenia a zisti, co vam vyhovuje najviac. Jedine pridam odporucanie, ze klimu treba zapinat rano a vypnut az vecer. Teda pokial ju nepotrebujete aj v noci. Je to setrnejsie na spotrebu. Vyssia spotreba je, ak sa vypyna, byt sa prehreje a potom znova zapina. Nepojde cely den. Ona si bude prifukovat podla aktualnej teploty.

@zuzanaete ach jaj.. vies kolko zoerie klima aj ked ide 24hod nonstop? Tak 2 € mesacne....