Ako zabezpečiť záložný zdroj pre Wi-Fi router?
Máte to niekto takto vyriešené? Vydrží router fungovať aspoň pár hodín, alebo pri výpadku elektriny aj tak prestane ísť internet od poskytovateľa?
U nás občas vypadne elektrina aj na hodinu či dve a vtedy samozrejme nejde ani internet. Rozmýšľam nad malým záložným zdrojom len na router, hlavne kvôli práci z domu.
@anonym_autor neviem aký máte net, v u nás je na kopci anténa-zosilovač, ak není na okolí prúd, tak neni signál a nejne ani tam, a nejdú ani dáta v mobile.
@anonym_0ebfe2 máme optiku. Práve toto ma zaujímalo, či pri výpadku stačí udržať v chode router, alebo vypadne aj niečo ďalej po ceste a záložný zdroj by mi bol zbytočný.
@anonym_0ebfe2 máme optiku. Práve toto ma zaujímalo, či pri výpadku stačí udržať v chode router, alebo vypadne aj niečo ďalej po ceste a záložný zdroj by mi bol zbytočný.
@anonym_autor neviem aký máš router ale na zadnej strane by mal byť štítok a tam napísané koľko W má spotrebu. Budeš tam mať napríklad 8W, na základe tohto čísla si kúpiš UPS. Bude ti stačiť aj malá UPSka nakoľko energia potrebná k napájaniu routera je veľmi malá. Napríklad tento Odoslané z aplikácie Alza: https://www.alza.sk/cyberpower-backup-utility-u... ti za ideálnych podmienok vydrží ak dva dni 😂
Tvoj router pojde dalej, ci prestane fungovat internet od poskytovatela, vie len tvoj poskytovatel. Kratke vypadky (par sekund) mame par krat do roka. Dlhsie (par minutove) raz za par rokov. Planovanu dlhodobu odstavku sme este nemali. Ja to zalohovane nemam. Nudzovo chodim na net cez mobilne data. Osobne tipujem, ze by to fungovat malo. Samozrejme potrebujes baterku aj pre vsetky zariadenia, ktore sa budu pripajat na ten router (notebook par hodin vydrzi). Ved sa opytaj poskytovatela.
Na tu hodinu dve si nevieš zapnúť hotspot na telefóne, či pracuješ s náročnými toolmi na internet?
@anonym_autor ak je optika napajana z rovnakeho zdroja tak nebude internet tak ci tak. Mozna nahrada je iternet cez mobilne data, zriadit si hotspot na mobile a na ten sa pripojit
Máme záložný zdroj ale okrem WiFi je napájaný aj počítač.
Ak vypadne elektrina na ulici, ide internet ten je na optike, neviem či pôjde ak vypadne celé mesto, aj poskytovateľ používa nejaké záložné zdroje.
Záložný zdroj aj filtruje výkyvy napätia v sieti, nie len výpadky.

@anonym_autor neviem aký máte net, v u nás je na kopci anténa-zosilovač, ak není na okolí prúd, tak neni signál a nejne ani tam, a nejdú ani dáta v mobile.