icon

Apple Watch a problémy s meraním tepu cez tetovanie

12. aug 2026

Mám Apple Watch Series 9 a všimol som si, že na ruke, kde mám pod hodinkami tmavšie tetovanie, občas vypadne meranie tepu alebo hodinky hlásia, že nie sú na zápästí. Na druhej ruke fungujú normálne. Môže to fakt robiť tetovanie alebo mám skôr riešiť hodinky?

minenkaa
12. aug 2026

Áno je problem to tetovanie

anonym_aad51f
12. aug 2026

Mám tiež AW 9 a potetovane ruky aj pod hodinkami a merajú pravidelne

jimmyy128
25. aug 2026

Ked to na druhej ruke ide normalne, hodinky su v poriadku. Tuto skusku si vlastne uz spravil, len si to nedopovedal.

Ten senzor svieti do zapastia zelenym svetlom a z odrazu pocita tep. Tmavy a husto vykrytovany atrament to svetlo pohlti, takze senzor nema z coho citat. Preto sa nevylucuje ani jedna z odpovedi vyssie. Zalezi na farbe, hustote a veku tetovania, cerstve tmave vykrytie robi problem skoro vzdy, jemne linky alebo vyblednuta praca casto vobec nie. Rovnaky senzor sa pouziva aj na to, aby hodinky vedeli, ze su na ruke, a preto ti okrem tepu vypadava aj to hlasenie o zapasti.

Co s tym realne. Skus hodinky posunut o par centimetrov vyssie na miesto, kde atrament nie je, uz par centimetrov niekedy staci. Ak taketo miesto nemas, ostava druha ruka. Vypnut sa da aj samotna detekcia zapastia, v aplikacii Watch pri kode zamku, ale potom prestane fungovat automaticke odomykanie a Apple Pay, takze to je skor nudzove riesenie.

A este drobnost, kym to hodis na tetovanie. Utri sklicko na spodku a pozri sa na remienok. Volne sediace hodinky vypadavaju z merania aj na cistej kozi.