Je inteligentné osvetlenie praktické v domácnosti?
Ahojte, uvažujeme nad inteligentným osvetlením do bytu. Páči sa mi možnosť ovládania cez mobil, nastavenie rôznych scén, stmievanie či automatické zapínanie a vypínanie svetiel.
Na druhej strane si nie som istá, či je to naozaj praktické v každodennom živote, alebo je to len vec, ktorá človeka baví prvých pár týždňov a potom ju prestane využívať.
Máte doma inteligentné osvetlenie? Akú značku? Ste spokojní? Využívate, alebo už nie?
Mozno ti bude stacit jedna do kuchyne,izby,ktoru vies zapnut cez internet,ked budes na dovolenke a bude simulovat ze si doma...
Mame pouzivame, nejako extra sa s tym nehrame. Akurat si tlmime alebo farbu svetla menime a teda pohodlne je obcas zhasnut a nemusiet vstat z postele 🙂 rovnako mame aj zaluzie, radiatorove hlavice a pod. mame to vsetko v jednej appke a na svetla mame aj dialkove.

Mame Philips hue, pouziva sa to same, ponastavovala som si tam sceny a tie pouzivame. Uz sa s tym denno denne nehrame.
Mala som aj rozvrh na vonkajsie osvetlenie, aby sa zapli ked zajde slnko, hlavbe v zime to bolo fajn ked som sla domov potme.
Mam v spalni niekolko modov, bezny je iba jemne tlmene svetlo, ked ideme spat. Druhy je jasnejsie svetlo, ked je treba viac ale je stale teple, a treti poriadne jasne svetlo - na upratovanie. Prepinam fyzickym dialkovym ovladacom svetla.
Fajne su aj len intelli zastrcky, mame na par samostatne stojacich svetiel - tie mozes potom zapnut/vypnut z mobilu a nemusis vstavat, mozes ich nacasovat. Za mna je to fajn, ak to ma vyuzitie v domacnosti.