icon

Ktorý základný iPhone by ste si dnes kúpili?

22. jún 2026

isli by ste do najnovsieho alebo by ste kupili starsiu verziu zakladneho iphonu? su v nich velke rozdiely?

anonym_58c9f9
22. jún 2026

žiadne odhryznuté jablko by som nechcela, keby ho aj dostanem, tak ho predám hneď 😂

anonym_5cef32
22. jún 2026
@anonym_58c9f9

žiadne odhryznuté jablko by som nechcela, keby ho aj dostanem, tak ho predám hneď 😂

Ja mam roky 12mini. Ale chcem teraz zmenit a tiez uvazujem nad tym ktory. Pozerala som ze aj najnovsi ma verziu 17e a je o nieco lacnejsi ako klasicka 17. Niektore parametre ma o nieco horsie ale myslim, ze by mi aj tak stacil.

@anonym_58c9f9 uplne zbytocny komentar 🙂

anonym_579c2a
22. jún 2026

Podla mna je skor otazka, ci by islo o novy, alebo repasovany. Ak kupis starsiu verziu ale fungel novy, tak to uplne staci. Ale ak by malo ist o repas, otazkou by bola bateria - vydrz. Lebo co som pocula, tak to nie je po case bohvie co. Takze v tom pripade radsej aktualny, novy.

autor
22. jún 2026
@anonym_579c2a

Podla mna je skor otazka, ci by islo o novy, alebo repasovany. Ak kupis starsiu verziu ale fungel novy, tak to uplne staci. Ale ak by malo ist o repas, otazkou by bola bateria - vydrz. Lebo co som pocula, tak to nie je po case bohvie co. Takze v tom pripade radsej aktualny, novy.

@anonym_579c2a novy

kp7333
22. jún 2026

Na Alze sa da kupit repasovany iphone aj so zarukou. Do starsieho modelu ako iphone14 by som nesla.

anonym_63bbe8
22. jún 2026

žiaden, z iPhone sa oplatia len Pro verzie ak na ňu nemáš tak radšej kvalitnejší android.

anonym_20ee22
22. jún 2026

Za mňa záleží na koľko rokov ho chceš. Ja si vždy beriem najnovší ale mám ho tak 4-5r, kým si kúpim ďalší. Ale ak striedaš každý rok dva telefón, tak by som kľudne kúpila 15tku

danielad9
22. jún 2026

Prešla som zo 14 na 17 pro a teda tu rodiel je ale medzi základnymi ho veľmi nepostrehneš ako laik. Každopádne pod 15 by som už osobne nešla.

danielad9
22. jún 2026
@anonym_63bbe8

žiaden, z iPhone sa oplatia len Pro verzie ak na ňu nemáš tak radšej kvalitnejší android.

@anonym_63bbe8 Prečo si myslíš, že sa oplatí len pro? Tie klasické sú na úrovni drahších androidov. Pro sú na úrovni ultra drahých androidov.

anonym_63bbe8
22. jún 2026
@danielad9

@anonym_63bbe8 Prečo si myslíš, že sa oplatí len pro? Tie klasické sú na úrovni drahších androidov. Pro sú na úrovni ultra drahých androidov.

@danielad9 mne zakladne nevyhovuju ani co sa tyka kvality fotoaparatu a vydrze baterky to ani nahodou s androidom sa nedaju porovnat. Nevidim zmysel preco by som isla do zakladneho ak android v rovnakej cenovej kategorii ponuka lepsie alternativy.

bg92
22. jún 2026

16. starsi NIE lebo tym potom skor konci podpora/update-y a idu pomaly. Ak to teda chces na viac rokov. Ja som takto teraz kupovala, android by ma nikto nedonutil pouzivat. Nie som apple fanatik ale ovladatelnost a vlastnosti androiodov ma privadzaju do hrobu (mam sluzobny nie prave sunt a ide ma porazit ak mam robit nieco ine ako prijat hovor)

anonym_52e9f7
22. jún 2026

dcera ma 13 mini, ja 16e firemny... za mna su to take cenove urovne telefonov, kde v tej cene android kupis uplnu bombu

anonym_2555c1
22. jún 2026
@bg92

16. starsi NIE lebo tym potom skor konci podpora/update-y a idu pomaly. Ak to teda chces na viac rokov. Ja som takto teraz kupovala, android by ma nikto nedonutil pouzivat. Nie som apple fanatik ale ovladatelnost a vlastnosti androiodov ma privadzaju do hrobu (mam sluzobny nie prave sunt a ide ma porazit ak mam robit nieco ine ako prijat hovor)

@bg92 ja mam doma este aj se2020 a frci to ako blazon 😀 ale myslim ze ma aktualizacie do 2027, syn mal spoluziaka na strednej co mal uplne starucky iphone a bezal ako hodinky.. mne sa prave to na iphonoch paci, ze idu plynule aj tie nizsie rady.

wade
22. jún 2026

Apple je o ekosysteme. Ten je vyborny, samotne telefony su predrazene oproti androidu. Ale ekosystém ako taky pri androidoch nenajdes (bavime sa o macbooku, aripods, atd.). Teraz som to riesil pre dceru a kupil som zakladnu 17tku. Dostala vela HW z 16 PRO. A bude podporovany este par rokov.

anonym_65fdff
22. jún 2026

Jednoznačne čo najnovší model, hoc aj nižšej rady (z úrovne bežného používateľa je to úplne jedno, posledných 10 rokov nikto so žiadnou prevratnou novinkou, ktorá by robila užívateľský rozdiel, neprišiel). Pozor len na veľkosť pamäte - ja by som pod 256 už nešla, lebo sa tam roky samozrejme hromadia dáta, fotky videá apod 🙂 ale samozrejme vyrieši to cloud. Ostatné je pre bežného užívateľa úplne jedno, novšie modely budú mať logicky dlhšie dorábané aktualizácie.

anonym_65fdff
Autor odpoveď zmazal
anonym_63bbe8
22. jún 2026
@anonym_65fdff
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_65fdff ??? Aky zmysel ma toto oznacenie? Za mna bud Pro rady alebo ziaden iPhone. 😂 Autor(ka) sa pytal(a) na nas subjektivny nazor. A naozaj sa nebudem nikomu ospravedlnovat za svoj nazor ani prisposobovat.
Ja mam aj iphone aj android sucasne a nerobi mi to ziaden problem a urcite ma nejde vystretlit 😂

anonym_cf45a1
22. jún 2026

preco by som si kupovala stary iphone? a preco by som si kupovala zakladnu verziu, ked mozem mat PRO? hlava mi to neberie

anonym_59030e
22. jún 2026

ja som dcere kupila stasi.. ale nie uplne..aby sa stale daval updatovat ... ma 14 ... staco jej to na par rokov -ked rozflaka -ma smolu ... osobne som ja tak za samsung .. ale deti su deti

lydiakiss1987
Odpoveď bola odstránená
anonym_7f2893
22. jún 2026
@anonym_cf45a1

preco by som si kupovala stary iphone? a preco by som si kupovala zakladnu verziu, ked mozem mat PRO? hlava mi to neberie

@anonym_cf45a1 žeby kvôli financiám? 🤦‍♀️

anonym_7f2893
22. jún 2026

Ja mám 13 už 3 roky a som spokojná, nič jej nechýba. Pokiaľ nie je tvoja dcéra nejaká influencerka, tak PRO jej bude zbytočná. Potrebuje sa chváliť pred spolužiakmi? Alebo potrebuje funkčný telefón?

muchotrafka298
22. jún 2026

Kupila by som si najvyssiu radu, ktoru by som si mohla dovolit. Novy telefon, ziadny z druhej ruky od niekoho alebo repasovany. Pri tych starsich je potom problem aj s aktualizaciami a podporou.

slavik79
Autor odpoveď zmazal
anonym_55468c
22. jún 2026
@anonym_58c9f9

@anonym_58c9f9 jezis tieto trapne reakcie..

lydiakiss1987
Autor odpoveď zmazal
anonym_827227
22. jún 2026

mne sa z ajfonu najviac paci sansung

fasta_la
24. jún 2026

ak ti ide o fotky, tak si určite pozeraj radu PRO, tam je veľký rozdiel čo sa týka fotografií, kedže rada pro ma tri objektívy. A je už jedno či 15pro, 16 pro, 17 pro...
Ak chceš vačší telefon - velky displej, že ho nenosíš vo vrecku, ale v kabelke, tak aj MAX ...
a vačšiu pamtať..nemusí byt terový, ale 512 je fajn...
Už od rady 15 su pomerne dobre a aj ceny za uplne nove su prijatelne za 15pro max...