icon

Mobilná klimatizácia Klarstein: Ako zvýšiť výkon?

5. aug 2026

Máme ju v izbe asi 20 m², hadicu vyvedenú cez okno a dvere zatvorené. Po hodine teplota klesne len o dva stupne a potom sa už takmer nehýbe.

Čo ešte skontrolovať, aby chladila účinnejšie?

anonym_8fc8c9
5. aug 2026

Je zapnuta v elektrike ..?

anonym_5a1524
5. aug 2026

Ktorú konkrétne máš?

anonym_a311d5
5. aug 2026

Tieto mobilne klimy ale takto “chladia”. Viac nedosiahnete.

madeincssr
5. aug 2026

@anonym_autor nikde do miestnosti nesmie prenikat teply vzduch vo velkom mnozstve. Cize celkom zatvorena miestnost (dvere, okna) a dobre utesneny vyvod hadice von. Teplota aj ked neklesne o vela stupnov, odvlhcenie zmeni pocit horucavy na prijatelny.

autor
5. aug 2026
@anonym_5a1524

Ktorú konkrétne máš?

@anonym_5a1524 Mám Klarstein New Breeze 7.

zuzubb007
5. aug 2026

Tieto klímy presne takto chladia len o 2-3 stupne, ak chceš reálnu klímu musíš mať klasickú namontovanu, toto je len taká hračkárska ale pomôžu aj dva stupne

why_not
5. aug 2026

@anonym_autor máme doma 2x mobilnú klímu od Klarsteib. 2x iný model a sú geniálne. Už 4.rok

why_not
5. aug 2026
@zuzubb007

Tieto klímy presne takto chladia len o 2-3 stupne, ak chceš reálnu klímu musíš mať klasickú namontovanu, toto je len taká hračkárska ale pomôžu aj dva stupne

@zuzubb007 nie, chladia super naozaj. Možno má vadný model. Ako je to brutál rozdiel ak ju zapnem. Teplotu viem nastaviť od 16.stupňov

zuzubb007
5. aug 2026
@why_not

@zuzubb007 nie, chladia super naozaj. Možno má vadný model. Ako je to brutál rozdiel ak ju zapnem. Teplotu viem nastaviť od 16.stupňov

@why_not fakt pošleš my prosím odkaz ? Lebo všetkých čo poznám mi vravia, že to nemám kupovať, že to ochladí o 3 stupne

madeincssr
5. aug 2026

Ci si ludia nemylia mobilnu klimu s vyvodovou hadicou (ceny od cca 150 - 200 - 300+ €) s tymi odparovacimi "ochladzovacmi", kde sa do nadrzky naleje studena voda plus prip. lad/mraziace vlozky (cena cca 50-70€), ktore v podstate nefunguju - lebo vlhkost vzduchu zvysuju popri jeho bezvyznamnom ochladeni len odoberanim tepla odparovanim tej vody.

why_not
5. aug 2026
@zuzubb007

@why_not fakt pošleš my prosím odkaz ? Lebo všetkých čo poznám mi vravia, že to nemám kupovať, že to ochladí o 3 stupne

@zuzubb007 mne to zachranuje život v lete. Milujem zimu a mňe je horúco už nad 25 stupňov. Naozaj odporúčam

why_not
5. aug 2026

@anonym_autor počkať 😃, ja pozerám, že toto je naša prvá klíma a máme ju v čiernom. Je vhodná na menšie miestnosti a je to starší model. Možno to bude problém u teba.

3009
5. aug 2026

ja mám výkonnú mobilnú klímu už 10 rokov a vychladí mi 100 m2 zn. Remko ale je to vyššia cenová kategória.

anonym_5a1524
5. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_5a1524 Mám Klarstein New Breeze 7.

@anonym_autor máš to len tak tak do miestnosti čiže nestíha. Mali ste kúpiť silnejšiu, radšej byt s m3 na spodnej hranici silnej klímy ako slabú vystavovať na maximum. Tebe hučí ventilátor ale kompresor ktorý chladí sa pravdepodobne vypína kvoli tepelnej poistke lebo ide stále.