Odporúčania pre nákup IPhonu
Ahojte chcem si kúpiť nový Iphone ktorý Iphone odporúčate?
Ďakujem za odpovede.
Ja mám môj milovaný Iphone 13, 256GG. Predtým som menila telefóny každý rok, vždy nový Iphone, mala som všetky od 6tky. Tento mám už skoro 4 roky a som spokojná.
Podľa toho ako často mobil meníš, ak raz za x rokov, tak určite najnovší, ak častejšie, tak kľudne 14-16 🙂
Keďže väčšinou ostáva v rodine pár rokov tak by som bral najnovší. Teraz 17 spravila celkom skok. Je to fajn telefón. Len tá cena no.
Ja som mala 4 roky 13tku, teraz pred par dňami som si kúpila 16e, na starom mi už ledva deň vydržala baterka. So 16e som zatiaľ spokojná, je rychlejsi, ma lepší display, fotak. Inak nie som náročný užívateľ. Hlavne aby to slapalo.
Doplním k tomu jednu vec, ktorú tu ešte nikto nespomenul a rozhoduje viac než číslo modelu - ako dlho bude telefón dostávať updaty.
Apple tento rok nezhodil zo zoznamu nič: iOS 27 beží na iPhone 11 a novších. To v praxi znamená, že aj štyri-päť rokov starý iPhone má stále aktuálny systém, a preto sa staršie generácie oplatia oveľa viac než pri Androide. Čo si za tie peniaze nekúpiš: nové Siri s Apple Intelligence potrebuje 15 Pro a vyššie - a hlavne, po slovensky to zatiaľ aj tak nefunguje. Takže ak niekto zvažuje 17-ku práve kvôli tomuto, je to zbytočne draho zaplatené.
Ak by som z toho urobil odporúčanie: 13-ka a 14-ka sú dnes rozumný stred - rovnaký systém, slušný foťák, a rozdiel v cene oproti 16/17 sa dá minúť na niečo lepšie. Zásadnejší skok pocítiš skôr medzi základným a Pro modelom (teleobjektív, displej) než medzi susednými generáciami. To, čo napísal matus229 o 13 Pro, sedí.
A keďže sa tu riešila cena - renovované kusy sú stredná cesta medzi novým a bazárom. Orientačne, ako to dnes vyzerá na iguru.sk: iPhone 13 v stave A od 319 €, 14-ka v stave A od 389 €, 14 Pro od 489 €. Pri kúpe si vždy pýtaj kapacitu batérie v percentách a pozri si dĺžku záruky - tá býva 12 alebo 24 mesiacov podľa konkrétneho kusu. Slovenský predajca s vlastným servisom má oproti zahraničným platformám tú výhodu, že prípadnú reklamáciu riešiš doma a nie posielaním balíka do cudziny.

@eminaaaa Podľa toho na čo budete používať, ak na bežné používanie ako sociálne siete, prehľadávanie, sledovanie filnov alebo videí, tak vám odporúčam 14, ale ak na profesionálne účely ako photoshop, strih videa alebo profesionálne fotenie tak vám odporúčam 16 alebo 17