icon

Oplatí sa iPhone 17 Pro so 256GB alebo 512GB?

12. aug 2026

Okrem toho ste spokojný s modelom 17pro?

ivka225
13. aug 2026

Zatiaľ veľmi spokojná. A ak máš iCloud, tak 256 ti bude pri bežnom používaní stačiť.

wade
13. aug 2026

Zalezi na co ho pouzivas, ak na fotky, tak ti staci cloud. Ak mas 1000 aplikacii (hry a tak), tak potom potrebujes vacsi. Inak o mesiac bude predstaveny novy 18 PRO. Teraz by som novy iphone nekupoval a pockal na novu verziu (pridu aj flip iphony, atd.)

babushkaem
13. aug 2026

zavisi na co ho pouzivas a kolko fotis. ja som si naposledy uz kupila 1TB lebo sa mi narodilo dieta :D a ano som spokojna, ako aj s predchadzajucimi generaciami

jimmyy128
25. aug 2026

Da sa to rozhodnut aj bez hadania. Na telefone, ktory mas teraz, si otvor Nastavenia, Vseobecne a Ulozisko iPhonu. Hore uvidis, kolko GB realne pouzivas a rozpisane podla kategorii. To cislo je tvoj skutocny start, nie odhad. K nemu si prirataj rezervu na dva az tri roky dopredu, lebo aplikacie aj systemove aktualizacie kazdy rok trochu narastu.

K tomu iCloudu jedna poznamka, lebo sa to casto plieta. Volba Optimalizovat ulozisko iPhonu zmensuje iba Fotky. Aplikacie, prilohy v spravach a video, ktore prave natacas, sedia v telefone tak ci tak. Pri Pro modeli je to podstatne, lebo 4K video je zdaleka najvacsi zrut miesta a ked raz zacnes tocit vo vyssej kvalite, 256 sa mini rychlejsie, nez cakas.

A este jedna vec, ktora sa da spravit len raz. Pamat sa v iPhone neda dokupit ani vymenit, na rozdiel od notebooku. Takze ked vahas medzi dvoma velkostami a cenovy rozdiel ta netrha, vacsia je bezpecnejsia volba.

Ku keynote, ktoru spomenul wade. Podla toho, co sa teraz pise, by sa v septembri mali predstavit iba Pro modely a skladaci kus, zakladna osemnastka az na jar. Takze cakanie ma zmysel hlavne vtedy, ak chces zase Pro. A ak sa chystas stary telefon predat, sprav to skor ako neskor, po predstaveni novej rady vykupne ceny starsich modelov klesaju. Vykupnych miest je viac, napriklad iguru.sk berie aj poskodene kusy, zvoz Packetou maju zdarma pre SR aj CR a cenovu ponuku posielaju mailom do 24 hodin. Porovnaj si to ale aj inde, rozdiely medzi vykupcami byvaju vacsie, nez clovek caka.