Philips AC2220/10: Prečo reaguje na parfum a sviečky?
Ahojte. Máme doma túto čističku a všimla som si, že keď sa nastriekam parfumom alebo zapálime sviečku, hneď sa zmení kvalita vzduchu a čistička začne viac hučať.
Je to normálne?
Myslela som, že reaguje hlavne na prach, tak ma prekvapilo, že jej vadí aj vôňa.
Nevadi jej vona, "vadia" jej aerosolove castice vo vzduchu. Teda aj ta jemna hmla z parfemu, aj splodiny horenia zo sviecky.
@anonym_autor tak to je ako vetrat pri zapnutej klime...
@anonym_autor tak to je ako vetrat pri zapnutej klime...
@anonym_0a1d47 a kúriť naplno v decembri pri otvorených vetračkách. Nedoplatok 560 eur. Argument? Mám rád teplo ale aj čerstvý vzduch 🙄
Tak ja mám síce inú čističku, ale v návode bolo jasne napísané, že nepoužívať pri zapálených sviečkach.
Ten AC2220 ma senzor AeraSense a ten meria castice, konkretne PM2.5 a alergeny. Pachovy senzor v nom nie je ziadny, takze to nie je tak, ze by mu vadila vona - on ju vobec neciti.
anonym_cd8ef5 to napisal presne. Parfum z rozprasovaca je jemna hmla, cize aerosol, a horiaca svieca je bezne uvadzany zdroj castic v byte, spolu s varenim a krbom. Oboje su realne castice vo vzduchu, cidlo ich zmeria a Auto rezim podla toho prida otacky. Cize robi presne to, na co je, nic sa mu nedeje. A anonym_c1b33c ma pravdu v tom, ze v navodoch k cistickam to byva napisane - prave preto, ze svieca je zdroj castic.
Trochu to mate zamotane tym, ze uhlikova vrstva vo filtri pachy naozaj riesi, len o nich cidlo nevie. Preto ti nenaskoci na cibulu na doske, ale na strek parfemu ano.
Sledoval by som skor nieco ine. Ak sa niekedy rozbehne aj vtedy, ked v miestnosti nic take nie je, alebo ti drzi zlu kvalitu vzduchu dlhsie bez priciny, byva za tym zaprasene cidlo. Philips k nemu pise cistenie zhruba kazde dva mesiace, staci vatova tycinka a jemna kefka na vstup a vystup. To iste vie narobit velmi vlhky vzduch - pri kondenzacii na cidle hlasi zly vzduch aj vtedy, ked je dobry.

Aj si čítala čo si kupovala? Čistička vzduchu je primarne na čistenie vzduchu od pachov prípadne alergénov, takže sviečku pri zapnutej čističke palis zbytočne. 🤦♀️