icon

Philips AC2220/10: Prečo reaguje na parfum a sviečky?

Dnes o 05:44

Ahojte. Máme doma túto čističku a všimla som si, že keď sa nastriekam parfumom alebo zapálime sviečku, hneď sa zmení kvalita vzduchu a čistička začne viac hučať.

Je to normálne?
Myslela som, že reaguje hlavne na prach, tak ma prekvapilo, že jej vadí aj vôňa.

13uzivatelka11
Dnes o 06:25

Aj si čítala čo si kupovala? Čistička vzduchu je primarne na čistenie vzduchu od pachov prípadne alergénov, takže sviečku pri zapnutej čističke palis zbytočne. 🤦‍♀️

anonym_cd8ef5
Dnes o 06:48

Nevadi jej vona, "vadia" jej aerosolove castice vo vzduchu. Teda aj ta jemna hmla z parfemu, aj splodiny horenia zo sviecky.

anonym_0a1d47
Dnes o 07:17

@anonym_autor tak to je ako vetrat pri zapnutej klime...

anonym_f1d7fb
Dnes o 07:48
@anonym_0a1d47

@anonym_autor tak to je ako vetrat pri zapnutej klime...

@anonym_0a1d47 a kúriť naplno v decembri pri otvorených vetračkách. Nedoplatok 560 eur. Argument? Mám rád teplo ale aj čerstvý vzduch 🙄

anonym_c1b33c
Dnes o 08:20

Tak ja mám síce inú čističku, ale v návode bolo jasne napísané, že nepoužívať pri zapálených sviečkach.

jimmyy128
Dnes o 17:17

Ten AC2220 ma senzor AeraSense a ten meria castice, konkretne PM2.5 a alergeny. Pachovy senzor v nom nie je ziadny, takze to nie je tak, ze by mu vadila vona - on ju vobec neciti.

anonym_cd8ef5 to napisal presne. Parfum z rozprasovaca je jemna hmla, cize aerosol, a horiaca svieca je bezne uvadzany zdroj castic v byte, spolu s varenim a krbom. Oboje su realne castice vo vzduchu, cidlo ich zmeria a Auto rezim podla toho prida otacky. Cize robi presne to, na co je, nic sa mu nedeje. A anonym_c1b33c ma pravdu v tom, ze v navodoch k cistickam to byva napisane - prave preto, ze svieca je zdroj castic.

Trochu to mate zamotane tym, ze uhlikova vrstva vo filtri pachy naozaj riesi, len o nich cidlo nevie. Preto ti nenaskoci na cibulu na doske, ale na strek parfemu ano.

Sledoval by som skor nieco ine. Ak sa niekedy rozbehne aj vtedy, ked v miestnosti nic take nie je, alebo ti drzi zlu kvalitu vzduchu dlhsie bez priciny, byva za tym zaprasene cidlo. Philips k nemu pise cistenie zhruba kazde dva mesiace, staci vatova tycinka a jemna kefka na vstup a vystup. To iste vie narobit velmi vlhky vzduch - pri kondenzacii na cidle hlasi zly vzduch aj vtedy, ked je dobry.