Prečo Apple Watch počíta príliš veľa poschodí?
14. sep 2026
Ahojte je tu niekto kto mal problém s Apple watch- rátanie poschodí ? Už asi par týždňov mi meria nadmerný počet poschodí, zvyčajne som mávala 2-3 za deň a teraz mi ukazuje od 100hore. Su aktualizované aj všetko správne nastavené
Ďakujem za rady

Poschodia hodinky nerataju z pohybu, ale z tlaku vzduchu. Maju v sebe barometricky vyskomer a asi tri metre stupania im vyjdu ako jedno poschodie. Takze ked ti cislo vyskocilo z troch na sto, nechodis inak, len snimac cita nezmysly.
Najcastejsia pricina je zanesena mriezka, cez ktoru sa barometru vyrovnava tlak. Je zboku telicka pri reproduktore a zalepi ju mydlo, krem, opalovaci krem, pot alebo voda z umyvania ruk. Staci tenka vrstva, tlak sa vyrovnava s oneskorenim a hodinky to citaju ako stupanie.
Vycistit sa to da bez rozoberania. Zapni Water Lock, cize zamok vody, pust na tu mriezku vlaznu tecucu vodu, potom zamok vypni otocenim korunky, aby hodinky vodu vytlacili, a nechaj ich dosucha. Do otvorov nic nestrkaj a nepouzivaj mydlo, cistice ani stlaceny vzduch. Ak sa tam drzi zaschnuty krem, pomoze makka zubna kefka nasucho.
Este predtym sa ale pozri do Zdravia, odkial poschodia prichadzaju. Ked ich pise aj telefon alebo nejaka dalsia appka, cisla sa scitaju a vyzera to presne ako pokazene hodinky. A ked po vycisteni a restarte cislo ani po par dnoch nesedi, uz to nie je o nastaveni, ale o samom barometri.