Prečo dioptrické okuliare postupne žltnú?
Zdravím, má niekto podobný problém? Sklá majú žltkastý odtieň, zo začiatku boli číre ale neviem čo sa časom s nimi stalo.
Moje boli nazačiatku úplne číre, mám ich cca 3 roky. Posledný rok sú takéto
Moje boli nazačiatku úplne číre, mám ich cca 3 roky. Posledný rok sú takéto
@anonym_autor asi zostarol plast, z ktoreho su vyrobene. Treba vymenit skla
Mne bolo vysvetlené, že sklo je len spotrebný tovar, má svoju životnosť. Veľmi záleží aj od toho, čím sklá čistíš. Tiež mi časom zožltli, treba vymeniť.
Tak ked ich mas 3 roky denne na ociach, ci je zima, dazd, slnko, mraz..tak sa niet comu divit skla sa tiez opodrebuju. Nevydrzia naveky, tak to je bohuzial.
@anonym_autor
Ja si vždy pýtam drahšie skla nikdy sa mi to nestalo
v poslednej dobe to sledujem aj aj, ak som kedysi mala skla roky (nemenila som dioptrie casto, hadam aj 5+rokov som mala rovnake skla), teraz po roku je to uz na vymenu. Materialy su rozne, mam skla zo skla, z plastu... ale aj tie filtre robia svoje.. na jednych okuliaroch mi spravil fitler taky duhovy efekt, alebo sa zacal osuchovat.. proste carachy.. no.. cize beriem to ako ten spotrebny tvoar, mam okuliare lacnejsie s lacnejsimi sklami a ratam s vymenou, kedysi tie co drzali a boli dobre, bol drahy ram a aj cielene som teda kupila drahe skla... teraz ale menim dioptrie ako na beziacom pase, cize .. neriesim :D
zozlznu, ci zmenia farbu aj drahsie sosovky-omega, zeiss...

Ja mam také od nova, ale nepýtala som sa prečo.