Prečo hodinky nepočítajú kroky bez pohybu ruky?
Ahojte, aj vaše hodinky nepočítajú kroky pokial nehybete s rukou, na ktorej ich mate?
Vysvetli mi, ako chodis a ani nehnes rukou. 🙂
@anonym_07b803 tlačenie kočíka napr.
Osobne neverim hodinkam, viac mobilu, ktoreho senzor pocita kroky na zaklade pohybu noh a celeho tela. Plus su GPS tracking aplikacie, ktore ti ukazu pohyb na mape aj pocet prejdenych km. Ak mas hodinky s gps, co vedia ukazat trasu na mape, potom ok.
A podla coho maju vediet, ze chodis, ked nesvihas rukou? 🙂 kedze ich mas na ruke a nie na nohe. Mozes si este zapnut aktivitu a vtedy ti nebudu pocitat uplne korektne ale aspon ti napocita vzdialenost a priemerny pocet krokov na taku vzdialenost.
Áno, je to úplne bežné. Rovnako, keď chodíš s paličkami. Urobíš 3 kroky, ale ak paličkami iba jeden, počítajú jeden
Treba kvalitnejšie hodinky. Mala som také že pri kočíkovani nič, a aj také že v pohode rátajú aj pri kočíkovani. Nejde o pohyb ruky, ale zaznamenajú "otras" (krok). Nejaké neznackove som mala ako prvé, Xiaomi mi už v pohode rátali.
@anonym_07b803 s detmi za ruku
Aké máš? Niekedy pomôže pustiť chôdzu ako cvičenie. Ja mám Polar a počítajú aj bez pohybu ruky. No rôzne hodiny majú rôzne spôsoby ako toto zaznamenávajú.
Aké máš? Niekedy pomôže pustiť chôdzu ako cvičenie. Ja mám Polar a počítajú aj bez pohybu ruky. No rôzne hodiny majú rôzne spôsoby ako toto zaznamenávajú.
@michaela329 amazefit
Treba kvalitnejšie hodinky. Mala som také že pri kočíkovani nič, a aj také že v pohode rátajú aj pri kočíkovani. Nejde o pohyb ruky, ale zaznamenajú "otras" (krok). Nejaké neznackove som mala ako prvé, Xiaomi mi už v pohode rátali.
@sarafortuna mam Garmin a Apple Watch hodinky, ak si nezapnes aktivitu a kracas bez pohybu ruky, napr. pri kocikovani, tak ti kroky skratka nezaznamenaju, lebo nevedia, ze kracas alebo zaznamenaju nekorektne. Len cenou hodiniek to naozaj nie je. Je to v sposobe snimania aktivity, vacsina snima pomocou akcelerometra (pohybu), niektore aj gyroskopom alebo GPS (ak si zapnes aktivitu), stale ale je to nepresne, ak nehybes rukou, rovnako ako niekedy zapocita, ked len vyraznejsie gestikulujes alebo varis a hybes rukou a nespravne identifikuje pohyb a pod.
@michaela329 amazefit
@anonym_autor tak jedine spustiť aktivitu, len to bude treba častejšie nabíjať.