Spoľahlivé smart hodinky pod 100 EUR
Ahojte ...poraďte nejaké fajn hodinky,, najlepšie do 100 e, super by bolo aj menej 🙂 co merajú presne kroky atď.....kupila som jedny na dohre recenzie za 40e a bohužiaľ merajú zle, rano o 9 uz mam 6tis krokov :D co neni možné...alebo môže byt ze sú nejako zle nastavene? DAKUJEM
@anonym_autor mám jedne na predaj xiaomi amazfit gts 2 mini, množstvo aktivít na meranie,vodeodolné , výdrž batérie 14dní kúpené za 120 predam za 40 už ich nepoužívam
Však si kúp krokomer ,určite je aj v mobile
@minenkaa mam ale mobil nenosím nonstop pri sebe 🙂
Ja mám Armodd Slim, stoja do cca 80 eur, podľa toho ktoré a kde kúpiš. Ja som objednávala priamo z ich stránky za 59 eur.
Mne vyhovuju Carneo. Cenovo sa pohybuju rozne, zalezi, ktory model si vyberies 🙂
Ja mám Armodd Slim, stoja do cca 80 eur, podľa toho ktoré a kde kúpiš. Ja som objednávala priamo z ich stránky za 59 eur.
@anonym_7b57cd prosim vas merajú aj krvný tlak ?
K tým 6 tisíc krokom o deviatej ráno - hodinky nie sú pokazené, len merajú to, čo vedia. V zápästí je akcelerometer a ten počíta pohyb ruky, nie nohy. Umývanie riadu, miešanie v hrnci, šoférovanie po hrboľatej ceste, česanie aj nosenie dieťaťa na ruke sa vie natlačiť medzi kroky. Drahšie modely to vedia lepšie odfiltrovať, lacné väčšinou nie.
Čo sa s tým dá spraviť hneď:
- nosiť ich na nedominantnej ruke, na tej pracujúcej sa čísla nafukujú najviac,
- v appke doplniť výšku a dĺžku kroku, prípadne znížiť citlivosť, ak to model dovolí,
- spraviť si test: odrátať si popri chôdzi sto krokov a porovnať s displejom. Odchýlka do desiatich percent je bežná aj pri dobrých náramkoch, takže sledovať sa dá skôr trend zo dňa na deň ako presné číslo.
A k otázke, ktorá tu zostala visieť, či merajú aj krvný tlak. Optický senzor na zápästí tlak priamo nemeria, iba ho odhaduje z tvaru pulznej vlny. Dôveryhodné sú dnes dve cesty: hodinky s naozajstnou nafukovacou manžetou (napríklad Huawei Watch D), alebo systém, ktorý sa kalibruje klasickým tlakomerom na rameno. Samsung Health Monitor má na to európsku certifikáciu, ale funguje len na vybraných Galaxy Watch, len s telefónom Samsung a každých 28 dní si pýta prekalibrovanie manžetou. Hodinky za 40 eur, ktoré tlak ukážu bez akejkoľvek kalibrácie, dávajú odhad, nie meranie, a na sledovanie liečby sa to použiť nedá. To isté platí pre inzeráty, čo sľubujú meranie cukru bez pichnutia.
Čo naopak od lacnejších hodiniek čakať možno: kroky ako trend, tep, spánok v hrubých rysoch, budík, notifikácie a slušná výdrž. Xiaomi aj Amazfit, ako tu už padlo, sú v tomto rozumná stávka. Ak s nimi chceš aj do sprchy, pozeraj radšej na údaj 5 ATM ako na samotné slovo vodeodolné.
A keby si zvažovala kúpu z druhej ruky - pri hodinkách je rok používania hlavne rok cyklovania batérie, takže sa oplatí vypýtať si, koľko dní reálne vydržia teraz, nie koľko mali v tabuľke.

Však si kúp krokomer ,určite je aj v mobile