Ako efektívne šetriť pri nízkom príjme?
Ahojte, nemám bohvieaký príjem ( väčšinou okolo 800€). Snažím sa používať metódu 50/20/30 ( 50%na potrebné veci, 20% na kondične a podobne a 30% na úspory ) No vždy so z tých úspor posielam spať na účet lebo mi to nevychádza ( potraviny a podobne) aj tento mesiac som sú musela poslať spat okolo 100€. Ako začať šetriť prosím, máte nejaké rady. Dakuemm
Zapisovať si výdaje, naozaj podrobne, aj každý drobný nákup a uvidíš kde sa ti tie peniažky kotúľajú... z 800€ je cca 140€ ušetriť veľmi fajn, ale zase raz nevieme čo všetko z toho platíš, či len pre seba alebo aj dieťa napríklad, koľko máš povinné výdaje atď atď atď, tam je fakt veľa premenných
@anonym_autor podla mna najviac sa da usetrit na strave, rozumne varit.nakupovat akcie. napr kupujem pre deti oblecko z druhej ruky ( samozrejme v dobrom stave od overeneho zdroja)...ale uz na oblecku usetrim velmi vela. varim na viac dni , tam mas usporu elektriny atd atd
Mas deti? Byvanie vlastne, ci podnajom? Ze co vsetko sa do tych 800 ma zmestit/ratat.
Mám rovnaký príjem, plus stravné lístky. Ušetrím za mesiac minimálne 200€.
Mám rovnaký príjem, plus stravné lístky. Ušetrím za mesiac minimálne 200€.
@jaja20 ved to je pekna suma.
@anonym_autor tak neodkladnú 30%, odlož 50€ a ideálne na nejaký účet, z ktorého nemôžeš len tak vybrať. Keď nebudeš môcť rátať s tými peniazmi zrazu vyjdeš s tým čo máš. Postupne sa vieš dopracovať k vyššej sume 🙂
@jaja20 ved to je pekna suma.
@balerina2025 Áno, je. Môžem si dovoliť chodiť aj na dovolenky. Písala som to autorovi, že aj z mála sa dá ušetriť.
@anonym_autor napíš aké máš vydávaky a budeme múdrejšie
@anonym_autor mám ešte 3 mesiace splátku 190€, potraviny okolo 200€, tankovanie okolo 100€, domácnosť okolo 200€ ( ako kedy ) FA do 50€. V práci jedlo nemám, nemám stravné lístky, ani príspevok na dopravu. Fakt netuším kde ušetriť 😩
@anonym_autor mám ešte 3 mesiace splátku 190€, potraviny okolo 200€, tankovanie okolo 100€, domácnosť okolo 200€ ( ako kedy ) FA do 50€. V práci jedlo nemám, nemám stravné lístky, ani príspevok na dopravu. Fakt netuším kde ušetriť 😩
@anonym_autor už tie tri mesiace vydrž a keď sa zvavis tej 190 e splátky tak skús aspoň 100 odkladať🙂
@anonym_autor z takého príjmu mam zaplatený nájom len.
Aj tak klobuk dole,buduci rok to sice bude este tazsie,ale aj tak sa ti to isto podari skonsolidovat.Drzim palce.
@anonym_autor z takého príjmu mam zaplatený nájom len.
@anonym_bd3f45 ja ani to
@balerina2025 Áno, je. Môžem si dovoliť chodiť aj na dovolenky. Písala som to autorovi, že aj z mála sa dá ušetriť.
@jaja20 Teba registrujem, že chodíš aj 2, 3 x do roka na exotické dovolenky, to z 200€ našetríš?
@jaja20 je ale rozdiel ked si sama, a ked ako ja , co zarobim 800 euro a mam 4 deti. Vsetky choda do MŠ alebo ZŠ. Ja veru neusetrim takmer nic. Z 800 euro zaplatit najom, obriadit deti, zaplatit MŠ, cestovne do ZŠ…. A kopu inych veci , je nerealne este z toho usetrit. Dalsia vec, kolko zarobi partner..Predpokladam, ze aj manzel nieco zarobi.
@jaja20 aj z mala sa da usetrit, ak mas nizke naklady. Moje naklady zdaleka prevysuju 800€, ja by som z tohto prijmu ani nevyzila, nieto usetrila. Takze takato vseobecna odpoved je k nicomu, ked nepozname autorkine pomery
@jaja20 je ale rozdiel ked si sama, a ked ako ja , co zarobim 800 euro a mam 4 deti. Vsetky choda do MŠ alebo ZŠ. Ja veru neusetrim takmer nic. Z 800 euro zaplatit najom, obriadit deti, zaplatit MŠ, cestovne do ZŠ…. A kopu inych veci , je nerealne este z toho usetrit. Dalsia vec, kolko zarobi partner..Predpokladam, ze aj manzel nieco zarobi.
@lupajole Autorka nepíše, že má 4 deti. Takže ak je sama, môže ušetriť.
@jaja20 aj z mala sa da usetrit, ak mas nizke naklady. Moje naklady zdaleka prevysuju 800€, ja by som z tohto prijmu ani nevyzila, nieto usetrila. Takze takato vseobecna odpoved je k nicomu, ked nepozname autorkine pomery
@lindusss2016 Ale ona z toho platu vyžiť musí,tak pokiaľ si nechce nájsť iné zamestnanie, musí sa naučiť hospodáriť s tou sumou, ktorú zarobí.
@jaja20 Teba registrujem, že chodíš aj 2, 3 x do roka na exotické dovolenky, to z 200€ našetríš?
@anonym_afe3f4 Nie sú to všetko exotické dovolenky 😉 S manželom ich platíme striedavo, raz on, potom zase ja. Ale určite nie je problém chodiť na dovolenky k moru aj viackrát za rok, ak vieš všetko zarezervovať vo vhodnej dobe za výhodnú cenu. Ak máš záujem, kľudne poradím cez SS 🙂
@lindusss2016 Ale ona z toho platu vyžiť musí,tak pokiaľ si nechce nájsť iné zamestnanie, musí sa naučiť hospodáriť s tou sumou, ktorú zarobí.
@jaja20 ved ale mozno ma nutne vydavky vo vyske 780€, tak tazko usetri
@anonym_afe3f4 Nie sú to všetko exotické dovolenky 😉 S manželom ich platíme striedavo, raz on, potom zase ja. Ale určite nie je problém chodiť na dovolenky k moru aj viackrát za rok, ak vieš všetko zarezervovať vo vhodnej dobe za výhodnú cenu. Ak máš záujem, kľudne poradím cez SS 🙂
@jaja20 šikovná 👍♥️
@anonym_autor ako to ze nemas stravu v praci?
odpovedz si: piješ alkohol, fajčíš, chodíš do reštaurácii, kupuješ veľa polotovarov alebo sladkých vôd, kupuješ si oblečenie aj keď ho nepotrebuješ, nenakupuješ v akciach? ak ano, tak uber tam. ak nie, tak asi už kde moc šetriť nie je.
@anonym_autor neviem ako a s kym zijes, ale zdielane ubytovanie, varenie jednoduchych jedal, mestska hromadna doprava alebo bicykel, oblecenie zo second handu. Dlhe roky som zila z ovela mensieho prijmu a aj som usetrila.
odpovedz si: piješ alkohol, fajčíš, chodíš do reštaurácii, kupuješ veľa polotovarov alebo sladkých vôd, kupuješ si oblečenie aj keď ho nepotrebuješ, nenakupuješ v akciach? ak ano, tak uber tam. ak nie, tak asi už kde moc šetriť nie je.
@anonym_393da7 nie nepijem ani nefajcim. Pijem len čistú vodu z vodovodu. Polotovary vôbec nekupujem. Oblečenie som si nové nekúpila tak rok. Naposledy aj tak nie za plnú sumu ale cez V…
@anonym_autor neviem ako a s kym zijes, ale zdielane ubytovanie, varenie jednoduchych jedal, mestska hromadna doprava alebo bicykel, oblecenie zo second handu. Dlhe roky som zila z ovela mensieho prijmu a aj som usetrila.
@strawberry0797 mám vlastný byt, bez hypo. Do práce sa inak ako autom nedostanem, nebyvam v meste. Jedine čo je, tak chodím cvičiť a to tiež do dedinskej posilňovne, kde je vstup minimálny.
@strawberry0797 mám vlastný byt, bez hypo. Do práce sa inak ako autom nedostanem, nebyvam v meste. Jedine čo je, tak chodím cvičiť a to tiež do dedinskej posilňovne, kde je vstup minimálny.
@anonym_autor to si na tom ešte veľmi dobre
@anonym_autor to si na tom ešte veľmi dobre
@anonym_bbf7bc to vážne? Ako môže byť niekto na tom veľmi dobre, keď ma 800 eur príjem?
@anonym_bbf7bc to vážne? Ako môže byť niekto na tom veľmi dobre, keď ma 800 eur príjem?
@anonym_a0c61c lebo ma vlastne byvanie bez hypo a teda ,,akoze nepotrebuje,,mat vyssi prijem.Keby mala este aj hypoteku tak uz by to nedala,takze ano je na tom superm

Tak z tohto príjmu si neviem predstaviť niečo ušetriť
Obdivujem, že Ty to dokážeš