Ako efektívne šetriť pri nízkom príjme?
Ahojte, nemám bohvieaký príjem ( väčšinou okolo 800€). Snažím sa používať metódu 50/20/30 ( 50%na potrebné veci, 20% na kondične a podobne a 30% na úspory ) No vždy so z tých úspor posielam spať na účet lebo mi to nevychádza ( potraviny a podobne) aj tento mesiac som sú musela poslať spat okolo 100€. Ako začať šetriť prosím, máte nejaké rady. Dakuemm
@anonym_autor 1. Piziadaj o zvýšenie platu. 2. Nájdi lepšie platenú prácu. 3. Vedľajšu prácu. 4. Skúsiť zahraničie
@anonym_autor
@anonym_autor 1. Piziadaj o zvýšenie platu. 2. Nájdi lepšie platenú prácu. 3. Vedľajšu prácu. 4. Skúsiť zahraničie
@anonym_autor
@zazka666 zvýšenie mi zamietli tak 5x, prácu si aktívne hľadám, no nevychádza to zatiaľ.
@natalka13 prečo by mala mať?? V práci sú povinní dať jej obedovú prestávku, ale nie obed. Úplne normálna situácia.
@tiezjedna ???odkedy? zijes ty na SK?
tak na SK je zamestnavatel povinny poskytnut obed akebo fin.prispevok na obed. ak samozrejme normalne pracuje 4+ hodin denne.
netusime co vlastne robi.
@tiezjedna ???odkedy? zijes ty na SK?
tak na SK je zamestnavatel povinny poskytnut obed akebo fin.prispevok na obed. ak samozrejme normalne pracuje 4+ hodin denne.
netusime co vlastne robi.
@natalka13 nežijem, žijem v ČR. Ak robí pre firmu na IČO, tak túto povinnosť zamestnávateľ nemá ani SK.
@natalka13 prečo by mala mať?? V práci sú povinní dať jej obedovú prestávku, ale nie obed. Úplne normálna situácia.
@tiezjedna bud to mas prispevok na karte,alebo tie poukazky alebo priamo mzde alebo priamo maju vlastnu jedal a sami varia viac menu,alebo plastova donaska.Tak si vyber,takto to chodi na sk.
@tiezjedna to je pravda,zivnostnik a ini toho nemaju vela,vela,ako zamestnanec,co je viac zo zakona chraneni.
@vladuska20 akoze ona nieje zamestnanec? ona je zivnostnik a jemu fakturuje? no to urcite nie.
Máš vlastný byt bez hypotéky, to je luxus. Predstav si, že by si musela platiť niekoľko stoviek eur mesačne hypotéku z tvojho príjmu... Čoskoro prestaneš platiť splátky úveru, tým pádom budeš môcť viac ušetriť. Nie si na tom najhoršie, poznám ľudí, ktorým po odrátaní hypotéky nezostane ani 800 €...
@anonym_afe3f4 kde registruješ tie exotické dovolenky?
@tiezjedna Netají sa tým v cestovateľskej skupine, preto som sa zo zvedavosti opýtala.
@jaja20 ved ale mozno ma nutne vydavky vo vyske 780€, tak tazko usetri
@lindusss2016 Pozri sa,ako to rozpísala vo svojom úvodnom príspevku. Určite nemá výdaje ako píšeš.
@jaja20 je ale rozdiel ked si sama, a ked ako ja , co zarobim 800 euro a mam 4 deti. Vsetky choda do MŠ alebo ZŠ. Ja veru neusetrim takmer nic. Z 800 euro zaplatit najom, obriadit deti, zaplatit MŠ, cestovne do ZŠ…. A kopu inych veci , je nerealne este z toho usetrit. Dalsia vec, kolko zarobi partner..Predpokladam, ze aj manzel nieco zarobi.
@lupajole S manželom máme príjem 2k
Dcéra študuje na univerzite v Čechách.
Všetko je o správnom plánovaní a prioritách.
@anonym_autor tak to mas este super prijem. Ja ani tolko. Ale ako ti vyssie radili, fakt podrobne zapisovat dva aj tri mesiace a ist tam najdes nieco, co nebolo potrebne kupit. A ako sa hovori babka k babke, budu kapce
@anonym_autor tak to mas este super prijem. Ja ani tolko. Ale ako ti vyssie radili, fakt podrobne zapisovat dva aj tri mesiace a ist tam najdes nieco, co nebolo potrebne kupit. A ako sa hovori babka k babke, budu kapce
@pljanka Šetrenie je fajn. Ale existuje už hranica, kedy sa nedá. Ak nemá rodinu a zamestnávateľ nei je ochotný jej zvýšiť plat, tak vidím ako najefektívnejšie riešenie odchod od neho. Nájsť si lepšiu prácu hoci aj mimo bydliska, byt dať do prenájmu, ak je jej vlastný. Holandsko, Nemecko má celkom pekné inzeráty. Za chvíľu príde ďlšie zvyšovanie a obávam sa, že nebude posledné.
@pljanka Šetrenie je fajn. Ale existuje už hranica, kedy sa nedá. Ak nemá rodinu a zamestnávateľ nei je ochotný jej zvýšiť plat, tak vidím ako najefektívnejšie riešenie odchod od neho. Nájsť si lepšiu prácu hoci aj mimo bydliska, byt dať do prenájmu, ak je jej vlastný. Holandsko, Nemecko má celkom pekné inzeráty. Za chvíľu príde ďlšie zvyšovanie a obávam sa, že nebude posledné.
@zazka666 ano, vsetko ma svoje hranice s tym suhlasim 🙂
@vladuska20 akoze ona nieje zamestnanec? ona je zivnostnik a jemu fakturuje? no to urcite nie.
@natalka13 to nikde neupresnila, takže to nevieme...
1,5x toľko dávame len za hypo 🙂
@milanm12 potrebuješ si s tým niečo dokázať?
Ja hypo nemám 🙂
@milanm12 riadna finančná negramotnosť ;)

@jaja20 Teba registrujem, že chodíš aj 2, 3 x do roka na exotické dovolenky, to z 200€ našetríš?
@anonym_afe3f4 kde registruješ tie exotické dovolenky?