Ako obmedziť neustály pocit hladu a nemíňať peniaze len na jedlo?
Ahojte, mám problém. Stále by som len jedla. Ja často cítim veľký hlad a musím niečo jesť... a nechcem toľko jesť, naozaj to ide do peňazí. V prvom rade, nemám nadváhu, osobne nejem žiadne sladkosti a somariny, ale moje telo si stále niečo pýta a už mám toho dosť. Naozaj mám pocit, že zarábam iba na jedlo. Po raňajkách už o pol hodinu mám chuť na jablko, o pol hodinu na pomaranč, potom na kúsok syra, potom na nízkotučný jogurt, potom si dám obed a po obede dostanem chuť na ovocie, potom zase na jogurt, potom okolo tretej na celozrnný chlebík so šunkou a zeleninou, potom pomaranč, na večer mäso, zelenina, nejaká ľahká príloha, potom okolo 19.00 zase mám chuť na syr alebo jogurt, alebo cottage cheese, a po 20,00 ešte bežne idem smer jablko, pomaranč, iné ovocie. A keď nejem, tak pijem čaj, alebo vodu. Mám pocit, že len stále do seba niečo tlačím. A nechcem to. Obťažuje ma to. Ale chytí ma taký vlčí hlad, že musím. Pls ako prestať toľko jesť? Chcem iba raňajky, obed, večeru. Môj život sa točí len okolo jedla. Už mám toho dosť ... mám roztiahnutý žalúdok. Ešte štastie, že jem skôr zdravšie potraviny, ale aj tak. Toto sa nedá...
Velký hlad býva napríklad aj pri štitnej zlaze, máš skontrolovalý krvný obraz? A druha vec nie je to z nudy alebo tak? Lebo vacsinou ked som doma tak pozeram čo by som zjedla ale zas nie tak ako ty a druhá vec ked to nemám kupene resp nemam čo jesť tak nejem 🙂
A druhá vec či jedávaš vyvažené jedla
@anonym_autor podla mna prijmas malo kcal,resp.bielkovin v hlavnych jedlach a preto si rychlo hladna.kolko kcal za den prijmes?aky mas denny rezim/pohyb?
Pridat bielkoviny, zasytia na dlhsie ako jablko, nizkotucny jogurt, horalka a pridat aktivny pohyb. Ked ma clovek sedavy styl zivota, je vacsinu casu doma, v praci,... tak z nudy a lebo chladnicka je poruke ma stale na nieco chut. Ked sa ale na ranajky najes, ides na turu, behat, bajk,... tak po dalsich 4-5 hodinach stale nemas hlad a nemas spajzu poruke. A telo si na to zvykne. Ale doma by si uz po hodine hladala nieco sladke.
Velký hlad býva napríklad aj pri štitnej zlaze, máš skontrolovalý krvný obraz? A druha vec nie je to z nudy alebo tak? Lebo vacsinou ked som doma tak pozeram čo by som zjedla ale zas nie tak ako ty a druhá vec ked to nemám kupene resp nemam čo jesť tak nejem 🙂
A druhá vec či jedávaš vyvažené jedla
@anonym_881e42 mám hypotyreózu, ale pekne kompenzovanú TSH mám okolo 1,2 a ft3, ft4 mám v ref. rámci.
Pridat bielkoviny, zasytia na dlhsie ako jablko, nizkotucny jogurt, horalka a pridat aktivny pohyb. Ked ma clovek sedavy styl zivota, je vacsinu casu doma, v praci,... tak z nudy a lebo chladnicka je poruke ma stale na nieco chut. Ked sa ale na ranajky najes, ides na turu, behat, bajk,... tak po dalsich 4-5 hodinach stale nemas hlad a nemas spajzu poruke. A telo si na to zvykne. Ale doma by si uz po hodine hladala nieco sladke.
@anonym_4b44ff aktívne cvičím 4x do týždňa silový tréning+ kardio min. 60 minút, a 2x do týždňa beh po 45 min. Z bielkovín jem riadne všetko - mäso, mliečne výrobky, vajíčka, ryby, sóga, strukoviny. Jem všetko. Ale ja už nechcem toľko jesť, naozaj celý deň sa zaoberám len jedlom.
Aké sú tvoje raňajky? Nevidím nič zle ak si das medzi raňajkami a obedom ovocie na desiatu
Aký máš obed? Olovrant? Večeru? Sú tie jedla dobre vyvážene?
Aké sú tvoje raňajky? Nevidím nič zle ak si das medzi raňajkami a obedom ovocie na desiatu
Aký máš obed? Olovrant? Večeru? Sú tie jedla dobre vyvážene?
@anonym_2b65d6 normálne chlieb celozrnný, šunka, zelenina, alebo ovsené vločky s ovocím a proteínom. Alebo mám vajíčka, zelenina a šunka. Alebo cottage cheese so zeleninou a plátkom šunky.
Ja len pre info - jem všetko, jediné čo nejem sú sladkosti, chipsy, keksíky, rôzne chrumky, slané pochutiny, nejem lekvár, džem, sušené ovocie, nevyprážam, nejem tatárske omáčk, majonézy a smotany, plus vyhábam sa obyčajnému pečivu, skôr volím kváskové, alebo celozrnné. Nepijem alkohol, ani sladké vody, pijem minerálku, čaj bez cukru, čistú vodu. Mám stravu vyváženú (bielkoviny + proteín, sacharidy, strukoviny, glukóza/fruktóza, sója, ryby). Ale mám jej veľa. Vždy by som iba jedla. A najem sa a o hodinu som hladná. Naozaj sa toto nedá dlhodobo udržať a potrebujem prestať jesť čo do množstva a objemu jedla.
@anonym_715bff depresívny ľudia nejedia vôbec, nie nemám depresie. Mne vybrali žlčník a po ňom sa to stalo, cítim normálne vlčí hlad a stále potrebujem niečo jesť.
Možno si len rozožratá a mas roztiahnutý žalúdok. Kup si mrkvu ošúp si ju, alebo žuj žuvačku. Nie je možné aby si každú chvíľu niečo do seba ladovala. Nie je to zdravé ani na žalúdok. Nemáš depresiu?
@anonym_715bff depresívny ľudia nejedia vôbec, nie nemám depresie. Mne vybrali žlčník a po ňom sa to stalo, cítim normálne vlčí hlad a stále potrebujem niečo jesť.
@anonym_autor nie je pravda, depresívni ľudia zaháňajú svoj stav aj jedlom.
Neviem, podla mna to mas bud v hlave, nejake nutkave myslienky na jedlo, nemas to vypestovane z toho, ako uzkostlivo si strazis prijem? Ja som mala problem s jedlom raz, ked som skusala taku blbost, stravu podla krvnych skupin, a este ine, ale ja som si vypestovala averziu voci istym druhom potravin.
Alebo potom...Naozaj si ratas tie bielkoviny? Lebo 4x tyzdenne silovy a este beh...sa ani nedivim, ze si hladna.
A naozaj si hladna, ze Ti skvrka v bruchu alebo mas len chute na to a hento? Lebo to je rozdiel.
A naozaj si hladna, ze Ti skvrka v bruchu alebo mas len chute na to a hento? Lebo to je rozdiel.
@anonym_6c8f03 som hladná alebo mám potom také chute ako v tehotenstve. Dostanem strašnú chuť na kyslé, na pikantné, na syr, na mliečne apd. Ja som pred žlčníkom jedla mliečne minimálne a teraz sa idem potrhať za tvarohom, syrom a jogurtom.
veď nejedz, ja mám tiež stále chúťky, ale nejem a hotovo. Napijem sa vody a niečím sa zabavím, idem niečo robiť, alebo idem von. Je to len v hlave.
@anonym_autor Ovocie obsahuje fruktózu (ovocný cukor), ktorá sa rýchlo vstrebáva. To spôsobí rýchly nárast energie, po ktorom nasleduje prudký pokles hladiny cukru v krvi. Tento pokles si telo vysvetlí ako hlad, hoci ste pred chvíľou jedli. Vyšší príjem jednoduchých cukrov (aj z ovocia) stimuluje inzulín, ktorý následne "uprace" cukor z krvi a vyvolá pocit vlčieho hladu.
Ale veď po vybratí žlčníka je zvýšený pocit hladu pomerne častá reakcia. Možno by pomohli nejaké doplnky na stav po odstránení žlčníka...
https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...
Ale veď po vybratí žlčníka je zvýšený pocit hladu pomerne častá reakcia. Možno by pomohli nejaké doplnky na stav po odstránení žlčníka...
https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...
@tanya ten problém vzniká preto, že kyselina sa naraz vylieva do žalúdka a nie je uvoľňovaná postupne. Z toho dôvodu natrávi rýchlo potravu a vzniká pocit hladu. Tráviace enzýmy z času načas beriem. Ale každopádne, pred vybratím žlčníka som takéto stavy nemala. Teraz ma normálne bolí žalúdok a musím si niečo dať...
Ja vobec nechapem co je zle na takomto dobkani zdraveho jedla po troske zle?!??
Ja vobec nechapem co je zle na takomto dobkani zdraveho jedla po troske zle?!??
@maminkadeticiek že je to obmedzujúce a stojí to peniaze. Bola som na SC. Celú cestu autom som v kuse niečo hrýzla, našťastie som mala mrkvu, zeler a jablko. Keď som išla na druhý deň do iného mesta, už som nemala čo jesť, prišla som večer a utekala som do najbližšieho obchodu, aby som si kúpila jedlo, lebo som myslela, že zomriem od hladu. len som vybehla z obchodu, musela som natlačiť do seba jednu čistú celozrnnú žemľu... ktorú som chrúmala po izbu, kde som sa riadne najedla. Všade kde idem, musím so sebou brať nejaké jedlo, keď idem do mesta, na výlet, niekde na viac ako hodinu. V práci na mňa pozerajú ako na mimoňa, čo furt niečo je. V potravinách som viac ako doma. Toto sa nedá takto dokelu.
@anonym_autor no zvaz co a kolko jedavas, je dost mozne ze mas nedostatok zloziek, malo bielkovin, tukov.. ale moze to byt len blby zvyk, stale jest, zajedat nudu, zut stale nieco a to proste treba riesit volou.. proste NIE nemusis stale zut.. Inak co pises so zlcnikom, moze to byt, lebo to mam velmi podobne, proste doslova musim ist spat vecer, lebo by som ladovala v kuse, robim to tak ze do prace si proste jedlo nenosim, co mozem zobat a nie, neutekam do obchodu. Ak ta boli zaludok, mozes mat problemy s duodenogastrickym refluxom, alebo proste travenim a jedenie ti "ulavuje"... ale teda nie som odbornik na to, len podla seba pisem, tiez mam pocit ze by som posledny rok zozrala aj kona
Ja som taka ista .....a navšteve umietam od hladu ked mi daju chipse a zakusky....Nie je na to nič zle ..kupuj v akcii..ja som dnes jedla 3 vajička ovesny chlieb medvedi cesnak, banan, zeleninovu polievku, idem si uvatit jablko a mrkvu, potom kuracie maso a zemiaky, este jeden banan, a možno mini ovesnu kasu s horkou cokoladou, cely deň pijem vodu a caj mam pocit ze sa mi vsetko toci len o strave a cviceni....ale mam aj deti aj pracu tak ak mam cas riešim stravu a pripravu stravy do prace...tiez mi to lezie na nervy ale chcem jest zdravo....hlavne mam stale čistu vodu a jedlo zo sebou
Ja len pre info - jem všetko, jediné čo nejem sú sladkosti, chipsy, keksíky, rôzne chrumky, slané pochutiny, nejem lekvár, džem, sušené ovocie, nevyprážam, nejem tatárske omáčk, majonézy a smotany, plus vyhábam sa obyčajnému pečivu, skôr volím kváskové, alebo celozrnné. Nepijem alkohol, ani sladké vody, pijem minerálku, čaj bez cukru, čistú vodu. Mám stravu vyváženú (bielkoviny + proteín, sacharidy, strukoviny, glukóza/fruktóza, sója, ryby). Ale mám jej veľa. Vždy by som iba jedla. A najem sa a o hodinu som hladná. Naozaj sa toto nedá dlhodobo udržať a potrebujem prestať jesť čo do množstva a objemu jedla.
@anonym_autor no u mňa odkedy nejem sladké tiež toto nastalo, že som stále hladná, tiež som chudá, ked som jedla sladkosti tento pocit som nepoznala
@anonym_4b44ff aktívne cvičím 4x do týždňa silový tréning+ kardio min. 60 minút, a 2x do týždňa beh po 45 min. Z bielkovín jem riadne všetko - mäso, mliečne výrobky, vajíčka, ryby, sóga, strukoviny. Jem všetko. Ale ja už nechcem toľko jesť, naozaj celý deň sa zaoberám len jedlom.
@anonym_autor tak si daj hollandia jogurt , normálny jogurt bez cukru , malá kompotová miska ma zasyti na 2-3 hodiny min, ked si dám čučorieky alebo chia aj viac
Aké máš porcie raňajok obedu a večere? Máš to popočítané kaloricky a výživovo? Možno je to málo a potom to dobiehaš na snackoch
@anonym_autor tak si daj hollandia jogurt , normálny jogurt bez cukru , malá kompotová miska ma zasyti na 2-3 hodiny min, ked si dám čučorieky alebo chia aj viac
@sara07 ja keď si dám jogurt, o pol hodinu chcem chlieb s maslom 🙂. A čučoriedky ma všetko, len nezasýtia. 🙂 Ale to som ja.

Nepisala si tu uz viac krat? Ze vela minas na stravu a stale nejake oovocie a podobne... A ze v podstate kazdu 1,5 hodinu jes?