icon

Ako prežívate zdražovanie?

25. feb 2026

Baby ako prezivate toto zdrazovanie? My sme 4-clenna rodina, muz zarobi 1100 v cistom ja som na rodicaku so 400 eurami. Ked poplatime hypo (isla nam hore o 150 eur), inkaso, telefony a skolku pre starsiu dceru tak nam ostane na stravu a drogeriu asi 450 eur na cely mesiac. Ja uz fakt neviem co mam varit. Kupujem len v akciach, maso mame mozno dvakrat do tyzdna, aj to len kuracie. Ovocie a zelenina su take drahe ze malej kupujem len jablka a banany. Muz sa hneva ze preco stale jeme cestoviny a privarky, ale z coho mam kupovat steaky? Ste na tom niektora podobne ze fakt obracate kazde euro? Mate nejake tipy na lacne a syte recepty pre deti? Lebo ja uz kazdy vecer len placem nad uctami.

Strana
z9
anonym_295f12
27. feb 2026
@sara07

@anonym_295f12
ok
čo si predstavuješ pod finanačnou gramotnostou , ked sa rozhodnete nechat si 3 dieta a 10 rokov to prestane vychadzat lebo vlada zmeni % a urobi nejaké kroky
ako a kedy teda mám naplanovat to 3 dieta ? ked máme prijmy v čase rozhodovania aj 4 -5 deti ale rozhodneme sa len pre 3 ,, viem že nemame dlhy, ani kreditne karty, pôžičky a hypoteka bude splatena za rok .
ked 10 rokov v pohode všetko zvladáš a 11 nie lebo sa zmenia% , podmienky zákony , dalšia fabriky zatvara pre vysoke ceny energii a vysoku cenu prace , tak podla teba je stale na vine rozhodnutie mat 3 dieta ???
nás netaha dole dieta , nás tahaju dole podmienky a momentálne štatom dana cena prace ...
tá zbierka je cez čiaru , pretože ked nemám pre dieta na vš a nevieme to vykryt tak nan nepôjde , šport sa da nahradit kružkom .. ak je talent má dotacie od štatu na základ
zase keby mali danovy bonus ako predtym by im to vychadzalo, v polsku urobili zákon že rodiny nad 2 deti nebudu platit dane z prijmov
l
v podstate keby mám podla teba kalkulovat tak ideal nemat dieta vôbec ale , lebo aj pri 1 sa ti môže stat že ho nebudeš vediet uživit ... stači uraz, alebo invalidita a máš problém aj s jedinačikom
v tom druhom članku ti v podstate píše to čo ja ... 😂😂😂

@sara07 ja by som 3 deti nemala ani v čase, keď to vychádza. Práve preto, že viem, že vo veku 7- 10 rokov môže prísť potreba krúžkov, doučovania, školských výletov, rozvoja vzdelania dieťaťa, spoločné rodinné aktivity. Reaguješ, že zbierka je cez čiaru. A čo si pani myslela, že so 7 deťmi jej to ako dlho bude vychádzať? Každý asi chce, aby dieťa malo možnosť, či už štúdia alebo inej zručnosti. A to všetko stojí money. Čím viac detí, tým viac výdavkov. Áno som zástanca počtu 1 2 dieťaťa.
A ešte dotaz. Ty si myslíš, že v krajinách blahobytu je klasika 4 5 detí? Tiež nie 😉 Pekný večer

anonym_cdaabd
3. mar 2026

@anonym_autor nemáme deti takže poh9dicka úplná

tiezjedna
3. mar 2026
@anonym_295f12

@sara07 ja by som 3 deti nemala ani v čase, keď to vychádza. Práve preto, že viem, že vo veku 7- 10 rokov môže prísť potreba krúžkov, doučovania, školských výletov, rozvoja vzdelania dieťaťa, spoločné rodinné aktivity. Reaguješ, že zbierka je cez čiaru. A čo si pani myslela, že so 7 deťmi jej to ako dlho bude vychádzať? Každý asi chce, aby dieťa malo možnosť, či už štúdia alebo inej zručnosti. A to všetko stojí money. Čím viac detí, tým viac výdavkov. Áno som zástanca počtu 1 2 dieťaťa.
A ešte dotaz. Ty si myslíš, že v krajinách blahobytu je klasika 4 5 detí? Tiež nie 😉 Pekný večer

@anonym_295f12 my tri deti máme, ale vieme počítať a aj zarábať také peniaze, aby sme nemuseli riešiť, že niečo podražilo. To nie je o počte detí, ale o schopnostiach zaistiť všetko okolo😉

anonym_295f12
3. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_295f12 my tri deti máme, ale vieme počítať a aj zarábať také peniaze, aby sme nemuseli riešiť, že niečo podražilo. To nie je o počte detí, ale o schopnostiach zaistiť všetko okolo😉

@tiezjedna treba mať toľko detí, koľko som schopná uživiť v horizonte minimálne 25 rokov. Nie plakať vo veku 6 rokov, že je všetko do školy drahé

petka552
3. mar 2026

@anonym_autor ak nie je moznost zvysit prijem tak jedine sledovat akcie a nekupovať nepotrebné somariny. My sme 4ria ( skolkarka a školácka)a len cisto na stravu minieme 450e… varim len doma, ziadne restiky. Taktiez sledujem akcie a musim ti povedat, ze maso vies kupit napr bravcove aj za 3e ked je akcia v bežných supermarketoch. Ci kare alebo brav. Stehno, pliecko. Urobim to na zelenine k tomu príloha mas postarane minimalne na dva dni. Neviem co si tym chcela povedat ze ti deti jedia len jablka a banany. Je na tom nieco zle? Ved je zima. Snaž sa nakupovat sezonne ovocie a nie predrazene cucoriedky jahody maliny za drahe peniaze a v zime je to aj tak bez chuti. Ja v tych 450e mam maso, zeleninu ovocie jogurty. Ale nenakupujem to do bludu ale len tolko kolko spotrebujem. Ked dojde dokupim. Snazim sa nic nevyhadzovať a spotrebovat to. Hold mam navarene aj na 3 dni. A to mame aj sladkosti a popri tom nieco doma upeciem sladke alebo urobim domacu pizzu.

tiezjedna
3. mar 2026
@anonym_295f12

@tiezjedna treba mať toľko detí, koľko som schopná uživiť v horizonte minimálne 25 rokov. Nie plakať vo veku 6 rokov, že je všetko do školy drahé

@anonym_295f12 a ja snáď plačem?😉

anonym_295f12
3. mar 2026
@tiezjedna

@anonym_295f12 a ja snáď plačem?😉

@tiezjedna nie neplačeš, ale mnohé áno. Ja s tebou súhlasím.

Strana
z9