Ako sa uskromniť s 300 eurami do konca mesiaca?
Ahojte, nastala mi taká situácia. Mala som menšiu výplatu a po zaplatení všetkého ( povinného ) mi zostalo 300€ na vyžitie do 8.10.
Máte prosím nejaké rady ako sa uskromniť, alebo kde sa dá ušetriť? Na tento mesiac som zrušila aj netflix čo som mala, tv inak nemám.
V októbri nebudeš mať výplatu? A koľko ľudí musí z 300 eur vyžiť? Ty sama alebo ty s 3 deťmi? 300 ti ostalo po zaplatení bývania a prípadných úverov, či? Žiješ doslova z výplaty do výplaty, ani pár stoviek nemáš našetrených? Prečo? Ak siahneš na povolené prečerpanie, z čoho ho vrátiš?
@melanta jejda pardon. Ja už neveim kde mi hlava stojí… Do 8.10
A odpovede na ostatné otázky? Lebo ťažko sa radí ak nevieme, či bývanie už máš zaplatené alebo nie, koľko to je, či máš deti atď.
Budeš to musieť zvládnuť. Veď napokon - čo iné ti zostáva? A toto je suma len pre teba, či máš ešte aj dieťa vtesnať do tejto sumy? Čiže to je suma z ktorej už nič nemusíš platiť (napr. benzín)? vyslovene len na jedlo a "prežitie" do 8.10.?
V októbri nebudeš mať výplatu? A koľko ľudí musí z 300 eur vyžiť? Ty sama alebo ty s 3 deťmi? 300 ti ostalo po zaplatení bývania a prípadných úverov, či? Žiješ doslova z výplaty do výplaty, ani pár stoviek nemáš našetrených? Prečo? Ak siahneš na povolené prečerpanie, z čoho ho vrátiš?
@melanta odpoviem ešte na to čo si doplnila až po mojej prvej odpovedi. Píšem že po zaplatení všetkého mi zostalo 300€. Poväčšine ja a 1 mačka. Nie nežijem z výplaty do výplaty, píšem, že tento mesiac som ju mala menšiu. Našetrené peniaze mám, no nemôžem s nimi ja hýbať ešte 2 roky. Povolené prečerpanie som nikdy nemala ani spustené, nikdy som ho nemusela využiť.
A odpovede na ostatné otázky? Lebo ťažko sa radí ak nevieme, či bývanie už máš zaplatené alebo nie, koľko to je, či máš deti atď.
@melanta doplnila si ich až po odoslaní mojej prvej odpovede. A v príspevku píšem, zme všetko povinne som už platila.
Budeš to musieť zvládnuť. Veď napokon - čo iné ti zostáva? A toto je suma len pre teba, či máš ešte aj dieťa vtesnať do tejto sumy? Čiže to je suma z ktorej už nič nemusíš platiť (napr. benzín)? vyslovene len na jedlo a "prežitie" do 8.10.?
@anonym_032a48 je to suma pre mňa a mačku. No benzín budem musieť platiť, žiadne spoje mi do práce nejdu. A samozrejme strava. Mám ešte v mrazáku nejaké 2 mäsá
@melanta odpoviem ešte na to čo si doplnila až po mojej prvej odpovedi. Píšem že po zaplatení všetkého mi zostalo 300€. Poväčšine ja a 1 mačka. Nie nežijem z výplaty do výplaty, píšem, že tento mesiac som ju mala menšiu. Našetrené peniaze mám, no nemôžem s nimi ja hýbať ešte 2 roky. Povolené prečerpanie som nikdy nemala ani spustené, nikdy som ho nemusela využiť.
@anonym_autor a to nevyzijes ty sama s mačkou mesiac za 300€ na strave? Naozaj? My sme 4, kupujem granule aj mačke aj psovi a míňam 500€ za mesiac a to mame nakúpené stále vsetko.
Ak ti je 300€malo tak sa treba veľmi zamyslieť, kde tie € minas.
@anonym_autor a to nevyzijes ty sama s mačkou mesiac za 300€ na strave? Naozaj? My sme 4, kupujem granule aj mačke aj psovi a míňam 500€ za mesiac a to mame nakúpené stále vsetko.
Ak ti je 300€malo tak sa treba veľmi zamyslieť, kde tie € minas.
@anonym_b7cf03 ja sa pýtal ako z toho vyžiť, nehovorim že nevyžijem. Som v takejto situácii poprvé. Nemusis hneď na mňa útočiť. Normálne sa pýtam
Čo z tých 300€ musíš zaplatiť? Iba jedlo pre seba a pre mačku? Na mesiac.
Čo z tých 300€ musíš zaplatiť? Iba jedlo pre seba a pre mačku? Na mesiac.
@anonym_9af750 jedlo, benzínu, keď sa minie nejaky samom, sprcháč a takto bežne veci na chod domácnosti.
Ja si myslím, že z 300e to zvládneš, uskromníš sa v strave. Treba nakúpiť a variť jedlo, ktoré je lacné a spravíš z neho veľa napr. prívarky, omáčky a pod.
@anonym_9af750 jedlo, benzínu, keď sa minie nejaky samom, sprcháč a takto bežne veci na chod domácnosti.
@anonym_autor a bežne ti treba o dosť viac že z 300€ teraz nevyžiješ? Veď normalne sa uskromni, kupuj iba jedlo, nie sladene vody a blbosti, var si doma. davaj peniaze iba na nevyhnutné a isto ti to musi vyjsť. Z toho by sme s muzom dvaja vyzili aj benzinom keby moc chceme.
Sampon ci sprcha sa kupuje raz za čas, nie je to bežný mesačný výdavok.
@anonym_autor uplne v pohode to zvladnes. Sprav si normalne plan. Z tej sumy si odrátaj ten benzin. Ja neviem napr. ta stoji 80 mesacne. Cize 300-80=220€. Daj si deleno 4 tyzdne. To mas 55€ na tyzden, to mas 7,80 € na den. Podla toho si sprav stravovací plan. Napr. 1kg ryže, 1kg kuracie maso, prísady a tak, to mas tak na 3 dni a cena 10€. Jedlo si ber do prace, zapekane zemiaky 1kg zemiakov 0,80€, Tvaroh, smotana do 2,5€, sunka alebo co tam mas rada, tiez rataj 7-8€. To mas na dva dni. Nejake maso na stave s haluskami, co pre teba staci fakt pol kila masa, mas zase do 10€ na 2 dni, granadir to mas do 3€, spagety bolonske pre teba poricia do 4€, mas veceru a obed. Ostane maso vies zamraziť. Jednoduche lacne jedla. Pekne si to takto spočítaj a este ti aj ostane.
@anonym_b7cf03 ja sa pýtal ako z toho vyžiť, nehovorim že nevyžijem. Som v takejto situácii poprvé. Nemusis hneď na mňa útočiť. Normálne sa pýtam
@anonym_autor ja som neutocila, ale sa reálne zacudovane pytala.
Čakala som odpoveď ako napr. Ano stravujem sa každý deň v restauracii a za obed nechám 8€, potom večeru a raňajky kupujem to a to a miniem 15€ alebo, že macicke doprajem drahé krmivo a kapsicky.
Akože 300€ máš dosť, ak s tým budeš robiť rozumne. Ôk kúpiš benzin koľko 70-80€ na mesiac, drogéria vieš kúpiť v dm baleu, par eur, granule vydrží balík za 4€na mesiac q stále to máš 200€ na stravu pre seba. Neviem koľko zješ a ci máš obedy v praci, ale to máš ozaj dosť.
vsak to je desat eur za den ,to pre mna dost , 😲🙂
Sampon ci sprcha sa kupuje raz za čas, nie je to bežný mesačný výdavok.
@lukbe sprcháč a antiperspirant je bežná položka
300 e máš dost. my máme rozpočet na stravu a menšiu drogériu 600 štyria, bez zvierat. A ty sama 300. Treba variť a nechodiť po reštauráciách, neobjednávať donášky a nepotrebné veci na shein a temu, nekupovať sladké vody a sladkosti všeobecne, energetaky, cigarety a tak ďalej, nehovorím jednoznačne, že je to tvoj prípad, ale to len taká rada, keby náhodou.
Všimam si však už dlho, že ľudia maju nízku finančnú gramotnosť.
Keďže si bez záväzkov, môžeš vziať brigádu alebo mať aj druhé zamestnanie. Ja by som sa uberala týmto smerom.
300€ sama s mackou das bez problemou ked sa uskromnis.daj si „pridel“ na tyzden a je to … staci, ze navaris na viac dni a macka prezije mesiac na dozach z Tesca … no jedine nejes v restike, nejdes na drink a nekupujes, co netreba. Nie si na tom tak zle…
@anonym_autor ja som neutocila, ale sa reálne zacudovane pytala.
Čakala som odpoveď ako napr. Ano stravujem sa každý deň v restauracii a za obed nechám 8€, potom večeru a raňajky kupujem to a to a miniem 15€ alebo, že macicke doprajem drahé krmivo a kapsicky.
Akože 300€ máš dosť, ak s tým budeš robiť rozumne. Ôk kúpiš benzin koľko 70-80€ na mesiac, drogéria vieš kúpiť v dm baleu, par eur, granule vydrží balík za 4€na mesiac q stále to máš 200€ na stravu pre seba. Neviem koľko zješ a ci máš obedy v praci, ale to máš ozaj dosť.
@nataliik obedy v práci nemám, všetko si musím chystať doma aby som nemusela zbytočne objednávať. Mačka dostáva hypoalergenne granule za 60€. Do reštaurácii moc nechodim, keď tak sem tam si kúpim po ceste z práce kebab za 7€, ale to tak max 1/2x mesačne. Na benzín dávam tak priemerne 130/150€ mesačne
Ja si myslím, že z 300e to zvládneš, uskromníš sa v strave. Treba nakúpiť a variť jedlo, ktoré je lacné a spravíš z neho veľa napr. prívarky, omáčky a pod.
@sona272 300 eur pre človeka na stavu. A ma sa uskromniť? Nemyslíš vážne. Tak 4 členná rodina ma minút 1200 eur na stravu?
300 e máš dost. my máme rozpočet na stravu a menšiu drogériu 600 štyria, bez zvierat. A ty sama 300. Treba variť a nechodiť po reštauráciách, neobjednávať donášky a nepotrebné veci na shein a temu, nekupovať sladké vody a sladkosti všeobecne, energetaky, cigarety a tak ďalej, nehovorím jednoznačne, že je to tvoj prípad, ale to len taká rada, keby náhodou.
Všimam si však už dlho, že ľudia maju nízku finančnú gramotnosť.
@anonym_2bc970 mic so spomínaného nekupujem, žijem zdravo, teda až na ten občasný kebab ako píšem vyššie.
Keďže si bez záväzkov, môžeš vziať brigádu alebo mať aj druhé zamestnanie. Ja by som sa uberala týmto smerom.
@anonym_49255b posielal som na inzeráty uz dávnejšie, no nikto sa neozval. 🤷🏽♀️
@sona272 300 eur pre človeka na stavu. A ma sa uskromniť? Nemyslíš vážne. Tak 4 členná rodina ma minút 1200 eur na stravu?
@anonym_0d5298 čítaj, nieje to vyslovene iba na stravu. A na stravu normálne v iné mesiace miniem aj 300€, kupujem väčšinou kvalitne potraviny.
@anonym_autor každý mesiac??? Veď to vydrží dlho. A v DM kúpiš sprcháč za menej ako 1 €.
@letfenixa sprchujem sa ráno a večer, po práci vždy, po fitku tak isto. A antiperspirant používam pravidelne, nie 1x za deň 😀
Sprcháč a deodorant kúpiš dokopy aj za 3-4€ (v dmke ich značku, jeden mesiac prežiješ). Autom jazdi len nutnú trasu a zdravú stravu v pohode zvládneš nakúpiť za 200€ pre seba na mesiac, len kupuj rozumne - ja napr nechodím do obchodu ale nákup si objednávam z tesca, miniem menej, lebo čo nevidím, to nekúpim.
@anonym_autor tak... Za tých 300e nakúpiť do chladničky, mrazničky, múka, cukor, prášok do pečiva, zemiaky, cestoviny....a čarovať.
Čo keby sa ti niečo stalo a nemohla si pár mesiacov pracovať? PN zase nie je taká vysoká, aby ti pokryla tieto výdavky, keď z výplaty nie si schopná vyžiť.
Ináč, mňa zase trápi, kde pôjdem pracovať, keď už rok si hľadám zamestnanie popri rd, a nikde ma nechcú, lebo malé deti. Už sa bojím toho dňa, kedy budem musieť robiť, aby sme mali aspoň taký príjem ako teraz rd...ináč sa úspory budú kotúľať...