Ako sa uskromniť s 300 eurami do konca mesiaca?
Ahojte, nastala mi taká situácia. Mala som menšiu výplatu a po zaplatení všetkého ( povinného ) mi zostalo 300€ na vyžitie do 8.10.
Máte prosím nejaké rady ako sa uskromniť, alebo kde sa dá ušetriť? Na tento mesiac som zrušila aj netflix čo som mala, tv inak nemám.
Pozri youtube kanál: Julia Pacheco. Sú to síce americké obchody a ceny ale má aj videá o velmi low cost jedlách. A budget na jedlo napr dolár na deň. Pre inšpiráciu. Benzin ťa veru moc stojí. Ale vieš vyžiť ak si to rozumne rozrátaš so stravou. Tri sýte jedlá denne, mäso do istej miery nahradiť strukovinami, sladkosti a snacky vylúčiť a pôjde to.
To úplne s prehľadom dáš. Mačke jeden raz neuškodia lacné granuly, ty si sprcháč a sprej kúpiš v DM Baleu za euro a dobre si rozrátaš výdaje.
@drahomirrra Inak dobré, husté zeleninové polievky sú super autorka. Tekvicová so zemiakom, brokolicová, karfiolová, ja ich zbožňujem, a také dobre husté že menej vody viac zeleniny, aj dobre zasýtia. Ja k nim jem krutóny chlebové z lidla za euro 20 a mäso mi vôbec nechýba. Baby dobre píšu, treba variť na 2-3 dni, nahlásiť sa na obed k mame, 🙂 Ovsené kaše z vločiek sú relatívne lacné, k nim lyžicu tvarohu na krémovosť, pár hobliniek čokolády...
Večere by som riešila suché, rožok s džemom, maslom, paprikou....neumrieš, neboj :D
@sona272 300 eur pre človeka na stavu. A ma sa uskromniť? Nemyslíš vážne. Tak 4 členná rodina ma minút 1200 eur na stravu?
@anonym_0d5298 ale ved tam v tých 300e nemusí byť len strava , potrebuje aj tankovať, hocičo sa ti počas mesiaca vyskytne. Tak myslím, ze sa v strave uskromni a nieco ostane aj bokom
My sme traja a vyzijeme z 350-400 eur kazdy mesiac bez obmedzovania sa a setrenia, takze ak si sam + macka a 300 je malo tak by som sa zamyslela nad tym ci nakupujes naozaj nevyhnutne veci a neutracas na chobotiny. Potraviny sa oplati kupit do zasoby a nelaka to potom kupovat blbosti po 2-3 dnoch ked sa rychle nakupy minu. Drogeriu detto a na benzin nam vydrzi cela nadrz mesiac. 🤷🏼♀️
@anonym_autor do 8.11? nie do 8.10? hm?
zase tema, kde sa nejaka vysinuta osoba snazi vsetkych presvedcit, ze nevyzije z 300 EUR, aj ked je len sama s mackou, a cely den travi sprchovanim a davanim si antiperspirantu, aby nesmrdela
zase tema, kde sa nejaka vysinuta osoba snazi vsetkych presvedcit, ze nevyzije z 300 EUR, aj ked je len sama s mackou, a cely den travi sprchovanim a davanim si antiperspirantu, aby nesmrdela
@anonym_684c63 tiez si myslim.
@anonym_684c63 😀😀 ja sa ale nikoho nesnažím presvedčiť že si nevystačím. Očividne nechápeš pointu témy. Tá bola poradiť ako sa uskromniť.
@anonym_autor do 8.11? nie do 8.10? hm?
@balerina2025 hneď moja prvá odpoved v komentoch 🙂
@balerina2025 hneď moja prvá odpoved v komentoch 🙂
@anonym_autor Uskromni sa tak, že keď sa sprchuješ 3x denne, nemusíš sa mydliť od hlavy po päty každý raz. A kúp si mydlo, ak je gél drahý. Neviem, aký antiperspirant používaš, ja Vichy a stačí raz denne. A to sa teda nesprchujem 3x do dňa.
Keď už sedíš v aute, obehni si akcie, nakúp v nich, čo sa dá, zmraz. To ti ako jednej osobe stačí raz za týždeň. Aj chlieb/pečivo vieš mraziť. Si vypočítaj, koľko ti vychádza na týždeň a za to nakúp. Potom už do obchodu nechoď. Nepíšeš, ako ďaleko máš prácu, len, že autobusy nechodia. Možno ten mesiac využi bicykel, kolobežku, ak máš. Alebo si skús požičať.
@anonym_autor Uskromni sa tak, že keď sa sprchuješ 3x denne, nemusíš sa mydliť od hlavy po päty každý raz. A kúp si mydlo, ak je gél drahý. Neviem, aký antiperspirant používaš, ja Vichy a stačí raz denne. A to sa teda nesprchujem 3x do dňa.
Keď už sedíš v aute, obehni si akcie, nakúp v nich, čo sa dá, zmraz. To ti ako jednej osobe stačí raz za týždeň. Aj chlieb/pečivo vieš mraziť. Si vypočítaj, koľko ti vychádza na týždeň a za to nakúp. Potom už do obchodu nechoď. Nepíšeš, ako ďaleko máš prácu, len, že autobusy nechodia. Možno ten mesiac využi bicykel, kolobežku, ak máš. Alebo si skús požičať.
@anonym_abdc4d prácu mám 40 min autom.
Toto tu je len aby bolo o com písať. Autorka ma stale niečo a argumenty neberie🙈
@anonym_abdc4d prácu mám 40 min autom.
@anonym_autor keby dom mala prácu do hodiny autom, chodím na bicykli. 😀 Keď nemám na benzín.
Toto tu je len aby bolo o com písať. Autorka ma stale niečo a argumenty neberie🙈
@anonym_a48b12 každú jednu radu som si zapísala 🙂 práve som sú dorobila nejaky zoznam jedla na mesiac. Tak prosím ta keď neveis, nekomentuj.
@anonym_autor keby dom mala prácu do hodiny autom, chodím na bicykli. 😀 Keď nemám na benzín.
@anonym_a9255b po diaľnici pôjdeš na bicykli?
@sona272 300 eur pre človeka na stavu. A ma sa uskromniť? Nemyslíš vážne. Tak 4 členná rodina ma minút 1200 eur na stravu?
@anonym_0d5298 my minieme mesacne na stravu styria 1200 kludne
Autorka odkial si? Mozem ti dat nejake potraviny co nespotrebujeme, triedila som spajze.
@anonym_autor ty máš na každú odpoveď, radu... Nejakú výhovorku. Tak po diaľnici choď stopom. 😀
@anonym_0d5298 my minieme mesacne na stravu styria 1200 kludne
Autorka odkial si? Mozem ti dat nejake potraviny co nespotrebujeme, triedila som spajze.
@anonym_35be99 ďakujem za ochotu, no som z Púchova
@anonym_autor ty máš na každú odpoveď, radu... Nejakú výhovorku. Tak po diaľnici choď stopom. 😀
@anonym_a9255b Oki
@anonym_autor ale veď z toho pekne vyzijes
Kúp zemiaky lacnejšie , uvaris spravíš k tomu kura ..naporcujes si na pár dní ..jeden deň kuracie prsia s ryžou ..druhý deň halušky s krídlami na šťave prípadne smotane ... Tretí deň môžeš zas pečené zemiaky so stehnami ... Prípadne francúzske zemiaky ...špagety ...fašírky ...veď máš x možnosti len si vždy naplanuj čo kúpiš a kupuj lacnejšie a nie značkové produkty ...prípadne žemľovka ..vždy je ako vyžiť 😊 ...kozmetiku lacnú kúpiš v DM ...a mačka počká s luxusom
@anonym_autor pre jedného je to kráľovský rozpočet. Úplne v pohode vyjdeš.
Do buducnosti ti poradim, maj 300-500 eur na sporiacom poducte k beznemu uctu - pokazi sa auto, sup 400 eur, pokazi sa chladnicka, zase minimalne 300, odide mobil alebo sa rozbije len dispej, standardne 100 eur. Spor si postupne, ak nevychadza, trebars po 50 eur mesacne. Ak to teraz zvladnes na 300 eurach, skus kazdy dalsi mesiac sa dostat pod 400 (kedze mas vysoke naklady na dopravu a macku, tak som ti 100 pridala). Tak slusne usetris, neviem, co to mas za produkt, mozno to bude ma 10 % urok za 2 roky a oplati sa ti to, inac bez rezervy peniaze nikam nevkladaj.
PS Morcadella Bolognese konzerva a spagety asi 300 g, najes sa aj na obed aj na veceru z tej porcie, netreba ani extra varit a mas to tak za 3-4 eura. Navrhujem nerobit do prace, najlepsie je to cerstve. Zasla by som k rodicom na obed. Var aspon na 2 dni, ak navaris za 6 eur napr francuzske zemiaky (zemiaky, smotana, vajicka, salama/klobasa), mas 3 eura za obed na den. Pozri, ci nie su napr. jogurty v akcii, neviem, co jedavas, kludne prejdi letak obchodov, co mas pri praci alebo nedaleko byvania. Chlieb nakrajaj na krajce a zmraz po 4-5 kuskoch, vyber vecer alebo skoro rano z mrazaku, to mas na den vzdy cerstve.
@anonym_autor Homoffice mat nemozes? Inak su aj lacnejsie verzie jedal, privarky, jedla z fazule a podobne.
cakala som ze sa bude jednat aspon o 3 osoby a 300€ ale jedna + mačka? malinaaaa
@anonym_autor Homoffice mat nemozes? Inak su aj lacnejsie verzie jedal, privarky, jedla z fazule a podobne.
@anonym_df223a nie, nepracujem v kancelárii
@denkabemommy tesco mám od domu 35min 🙂 ku mne nevozia
@anonym_autor prečo k tebe nevozia? Ja mám Tesco 15 minút pešo a ku mne vozia 😀
A co chces od nas jedalnicek?
300e na mesiac ma moj syn a vyzije bez problemu, netankuje,ale plati elektricenku a 2x vlak hore dole brno-bratislava.
300e na potraviny ma vela rodin s 2 detmi.
A co chces od nas jedalnicek?
300e na mesiac ma moj syn a vyzije bez problemu, netankuje,ale plati elektricenku a 2x vlak hore dole brno-bratislava.
300e na potraviny ma vela rodin s 2 detmi.
@natalka13 mne to tiež príde zvláštne, že z 300e nevyžije. My sme 3členna rodina a tiež máme aj zvieratá a zmestime sa do 500, max 600 eur mesačne, záleží aj čo treba počas mesiaca riešiť.
@anonym_autor prečo k tebe nevozia? Ja mám Tesco 15 minút pešo a ku mne vozia 😀
@weleda123 lebo do dedín u nás nevozia

To úplne s prehľadom dáš. Mačke jeden raz neuškodia lacné granuly, ty si sprcháč a sprej kúpiš v DM Baleu za euro a dobre si rozrátaš výdaje.