icon

Ako šetriť na strave a vyhnúť sa dlhom?

setrisozuzkou
9. jan 2026

Ahojte mamičky, v tomto drahom období sa cítim unavená z tých večných účtov za energie a jedlo, keď sa bojím, či deťom doprajem aspoň to základné.
Ako vy šetríte na jedle pre rodinu? Máte tipy na sledovanie peňazí alebo ako sa vyhnúť dlhom? Čo vás trápi s financiami práve teraz? Podeľte sa, váš nápad môže zachrániť inej mame stovky eur a dať jej pokoj. Nečakajme, kým bude horšie – poďme sa navzájom potiahnuť hneď!
Teším sa na vaše príbehy. ❤️

anonym_18da6c
9. jan 2026

@setrisozuzkou nesetrim na jedle .
Ako sa vyhnúť dlhom? Finančná gramotnost

anonym_b19cb1
9. jan 2026

Takýchto tém je tu nespočet, stačí pozrieť staré diskusie. V skratke ja nesetrim na jedle, to je sprostý nápad. Šetriť na jedle a potom riešiť zdravotne problémy 🫣 netrápi ma nič s financiami. Ak má niekto problém uživiť dieťa, nemal by ho mať, v dnešnej dobe by to mala byť plánovaná premyslená vec, nie len tak hurá, poďme si spraviť dieťa. A stovky eur nič takéto nikomu nezachráni. Prd zarobíš, prd máš…jediná možnosť je nekupovať blbosti alebo viac zarobiť. Diskusie k ničomu…

anonym_41c2cf
9. jan 2026

mne sa najviac osvedčilo investovať do vzdelania a stále mat vyššiu hodnotu na pracovnom trhu, tým pádom stále viac zarábať.. zatiaľ sa mi to darí, moja situácia sa teda nijak dramaticky nemení, dokonca zlepšuje aj napriek ekonomickej situácií a neustálemu zdražovaniu, bez toho aby som musela škrtiť rozpočet, uberať nám dovolenky, výlety či čokoľvek iné.

setrisozuzkou
autor
9. jan 2026
@anonym_b19cb1

Takýchto tém je tu nespočet, stačí pozrieť staré diskusie. V skratke ja nesetrim na jedle, to je sprostý nápad. Šetriť na jedle a potom riešiť zdravotne problémy 🫣 netrápi ma nič s financiami. Ak má niekto problém uživiť dieťa, nemal by ho mať, v dnešnej dobe by to mala byť plánovaná premyslená vec, nie len tak hurá, poďme si spraviť dieťa. A stovky eur nič takéto nikomu nezachráni. Prd zarobíš, prd máš…jediná možnosť je nekupovať blbosti alebo viac zarobiť. Diskusie k ničomu…

@anonym_b19cb1 som tu nová preto som založila novú diskusiu, dakujem pohladam fóra ktoré už existujú a poobrerám sa tam🙂

anonym_0bab92
9. jan 2026

My najviac ušetríme na jedle. Nie v štýle, že nekupim brokolicu lebo teraz stojí 2e a čakam kým bude za 1e, ale že nakupujem len presne veci ktoré viem, že v ten týžden spotrebujem (budem variť) a nehádzem do koša čo ma napadne v obchode.
Samozrejme, že sa najde v týždni niečo čo chýba tak dokupim, ale nekupujeme sladené vody, pijeme čistu vodu a mame sodastream, nekupujem predražené polotovary, do restiky minimálne - ale občas zájdeme.
Doprajeme dcére vela veci, aj vylet, aj hracky..

anonym_eadfb0
9. jan 2026

@setrisozuzkou na jedle ušetríš len tak, že si urobíš jedálny lístok na týždeň- 2 týždne dopredu a podľa toho urobíš nákup. Pripadne keď je naša obľúbená cestovina v akcii tak nakúpim do zásoby. Veď cestovina ma záruku určite viac ako rok.

anonym_e460ac
9. jan 2026
@setrisozuzkou

@anonym_b19cb1 som tu nová preto som založila novú diskusiu, dakujem pohladam fóra ktoré už existujú a poobrerám sa tam🙂

@setrisozuzkou a preco si si dala takyto nick? Ides robit moneyblogerku?

katkaseiner
9. jan 2026

Ahoj ano snazim sa setrit aj ked mozno az tak nemusim, ale teda bola som v aj v horsich situaciach takze nie, snazim sa neplytvat.
1/ jedlo dosledne planujem, obcas kupim aj neplanovane veci, ale zaklad je kombinacia a planovanie, aby sa vsetko vyuzilo a nevyhodilo, inak na jedle nesetrime, doprajeme si vsetko na co mame chut, osobne som ale obmedzila donasky jedla, aj do prace si jedlo nosim a len zriedka idem s teamom na obed - to sa vacsinou dohodneme.
2/ mesacne odkladam istu cast penazi na buduce vydavky... priklad... viem ze rocne platim xy penazi poistku za auto, ak by som na to postupne neodkladala tak v ten mesiac by ma to riadne 'bolelo' cize napr. my odkladame mesacne 145 E s tym, ze viem, ze je to na tieto planovane platby ktore su napr. na cely rok alebo polrok ... havarijna poistka, casco poitka, poistka domu a poistka bytu, su v tom este aj ine veci, ale to uz nie su tie signifikantne ciastky. V mesiaci ked poistku platim, prevediem v tej sume zo setriaceho uctu tolko aby sa to vyplatilo.
3/ snazim sa co nepotrebujem predat... hlavne oblecenie, pripadne veci z domu ktore uz fakt nepotrebujeme... aj ked za drobne, proste ti to nebude doma zbytocne stat, aj tak by sa to v konecnom dosledku raz vyhodilo, tak naco to dovtedy skladovat?
4/ inak u nas velmi vela penazi ide von na nieco co mozno ini odsudia, dlhodobo je to u mna investicia do vzdelania... chodime s dcerou na nemcinu, obe deti chodia na anglictinu, hudobne nastroje, syn este na programovanie, dcera bude mat doucko na prijimacky

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
sisa_s
9. jan 2026

AI zuzka ci len taka vyretusovana?

strawberry0797
9. jan 2026

@setrisozuzkou nesetrim na jedle. Robim ale mensie nakupy a castejsie. Mam tak vacsi prehlad, co je v chladnicke a co treba zjest a nemusim vyhadzovat presle jedlo.

1radula1
9. jan 2026

Tak keď už máš taký nick, očakávala by som nejaké tie rady priamo od teba 😀 A nie, že ty si ich tu od nás nazbieraš a potom ich budeš šíriť za svoje 😀 😀

parvinka0001
9. jan 2026

Už len ten tvoj nick o niečom svedčí že to nebude len tak že chces vedieť . Verím tomu že do spravicky máš tajné rady že 😂za poplatok som zabudla 😂

alickapusinka
9. jan 2026

šetriť na jedle sa podľa mna neda.No da ak máš zahradu všetko vypestuješ uskladniš na celu zimu ako my zemiaky, zeleninu v mrazničke namrazene ovocie a zelenina.Ak máš sliepky tak čo to sa da ušetriť na zimu uskladniš ale podľa mna tak že msuiš ísť kupiť že nič nevypestuješ tak si myslim že neda sa šetriť.

lucylaw
9. jan 2026

Mne sa strašne páči,že niekto sa tu zaregistruje, dá si nick "setrisozuzkou" a potom ťahá z ostatných žien rozumy,ako ušetriť,to mi nejako nejde dokopy 🤔očakávaš,že ti tu ženy budú dávať rady a ty ich budeš potom niekde inde vydávať za svoje?

anonym_716aa0
9. jan 2026
@alickapusinka

šetriť na jedle sa podľa mna neda.No da ak máš zahradu všetko vypestuješ uskladniš na celu zimu ako my zemiaky, zeleninu v mrazničke namrazene ovocie a zelenina.Ak máš sliepky tak čo to sa da ušetriť na zimu uskladniš ale podľa mna tak že msuiš ísť kupiť že nič nevypestuješ tak si myslim že neda sa šetriť.

@alickapusinka setrit na jedle sa podla mna do urcitej miery da kupovanim sezonneho ovocia zeleniny, a pripravou jedla doma. Takisto pomaha varit jedla kde maso je mensia zlozka. Dalej, strukoviny su lacne, zdrave, chutne a zasytia. Nakoniec mozno nakupovat a planovat jedlo podla akcii. Pozor, neradim pripravovat napr mucne bazmasite jedla s ucelom usetrenia penazi, to nie.

anonym_012d73
9. jan 2026

Ponuka nezavazneho financneho poradenstva o 3..2…

anonym_e26975
9. jan 2026

Tak ono uz ked v dnesnej dobe niekto spusti takuto partizancinu, tak by som si urcite nechal spravovat svoje tazko zarobene prachy (aj tie lahko zarobene) niekym takymto 🙂 🙂

anonym_915a80
9. jan 2026

@setrisozuzkou Na strave sa dá šetriť niekoľkými spôsobmi:1.Nerobit zbytočne veľké zásoby jedál, ktoré sa rýchlo kazia a potom vyhadzovať.S trvanlivymi potravinami to je naopak, tými sa pocas akcií na ne dá zásobiť.2.Varit primerane potrebám rodiny,nezjedene porcie zamraziť,"recyklovať,,/napr.zvysne cestoviny pripraviť s praženicou,zo zvyšnej ryže, ktorá bola prílohou, urobiť napr.dezert -ryzovu kašu, atď/3.Vrarit aj jednoduchšie jedlá,napr.privarky.4.Obmedzit donášku jedál, keďže za cenu jednej dovezenej pizze štandardnej veľkosti sa dá uvariť obed pre celú rodinu.

setrisozuzkou
autor
9. jan 2026
@anonym_e460ac

@setrisozuzkou a preco si si dala takyto nick? Ides robit moneyblogerku?

@anonym_e460ac len chcem vediet vase pohlady na vec a pomoct ako samej sebe tak ostatnym. ja sa ako tak z toho uz hrabem ale z okolia pocuvam ze to vie byt fakt hrozne tak chcem zozbierat napady🙂 skusala som aj cez umelu inteligenciu ale chcela by som radsej tipy zo zivota

setrisozuzkou
autor
9. jan 2026
@anonym_012d73

Ponuka nezavazneho financneho poradenstva o 3..2…

@anonym_012d73 haha dufam ze som nenalakala dakeho "guru", chcem sa len inspirovat a spisat si dake rady zo zivota ludi co si tym uz presli

tundra
9. jan 2026
@setrisozuzkou

@anonym_012d73 haha dufam ze som nenalakala dakeho "guru", chcem sa len inspirovat a spisat si dake rady zo zivota ludi co si tym uz presli

@setrisozuzkou lepsie riesenie je, najst pracu,kde viac zarobis,nasledne ti viac zostane na konci mesiaca.

anonym_b790b5
9. jan 2026

Boli sme v Polsku v Biedronke,urobili velky nakup na cely mesiac 2 plne voziky,500eur.Tu kupime max.pecivo,mlieko.Mame doma,dalsi mrazak a ten je vzdy plny,az moc.

anonym_b790b5
9. jan 2026

A je tam vela sk znaciek,su to ludia z okolia Cadce.Ti to maju tam velmi blizko.

barbie79
Včera o 15:19
@anonym_eadfb0

@setrisozuzkou na jedle ušetríš len tak, že si urobíš jedálny lístok na týždeň- 2 týždne dopredu a podľa toho urobíš nákup. Pripadne keď je naša obľúbená cestovina v akcii tak nakúpim do zásoby. Veď cestovina ma záruku určite viac ako rok.

@anonym_eadfb0 presne alebo len na tyzden, ja varim v sobotu na pondelok a v nedleu na utorok a stredu.... a je vybavene