icon

Ako šetriť peniaze počas štúdia?

zenysiradia
Včera o 06:36

Ahojte, je tu niekto kto ma tiež pocit že má velmi málo našetrené a vyvolává to v ňom nepříjemné pocity z nedostatku peňazi? Mam 20 a stále študujem na vysokej škole no mám našetrené len niečo málo cez 2000 čo mi v dnešnej dobe príde strašne málo a velmi často rozmyslam nad tym ako zarobiť/ ušetriť čo najviac . Moja otázka znie čo vám pomáha čo najviac ušetriť? Nejake tipy , triky ?

martinmmartin
Včera o 06:39

@zenysiradia etf, ak ti to len tak sedi tak dotujes vladnucu zgerbu vo forme inflacie. A pravidelne posielat mensi obnos bez akychkolvek kecov okolo toho, automaticky, trvaly prikaz

zenysiradia
autor
Včera o 06:40
@martinmmartin

@zenysiradia etf, ak ti to len tak sedi tak dotujes vladnucu zgerbu vo forme inflacie. A pravidelne posielat mensi obnos bez akychkolvek kecov okolo toho, automaticky, trvaly prikaz

@martinmmartin 20000 myslím samozrejme v s&p 500. Nie na úctě

anonym_915966
Včera o 06:41

@zenysiradia brigadovala som popri skole, a byvala u rodicov.

anonym_915966
Včera o 06:44
@zenysiradia

@martinmmartin 20000 myslím samozrejme v s&p 500. Nie na úctě

@zenysiradia 20 000 mas nasetrene? ci 2000?

lienka175
Včera o 06:56

Počas štúdia som nešetrila nič, lebo som nič nezarabala, mala som sociálne a prospechove štipendium a z toho som si financovala štúdium. Šetriť som začala, keď som nastúpila do práce a bývalá u rodičov, im som prispievala na domácnosť a väčšina výplaty šla na sporiaci účet. Po troch rokoch som si našla priateľa, dali sme dokopy úspory, zobrali hypotéku a kúpili byt. Ale tak to bolo 15 rokov dozadu.

anonym_29e413
Včera o 06:57

Normálne som počas štúdia pracovala a bývala som u rodičov. Popri tom som si odkladala každý mesiac peniaze. A mama tie peniaze čo som jej dávala na domácnosť tiež odkladala, čiže po skončení štúdia som mala pekné peniaze.

anonym_69ce4b
Včera o 07:10

Keď máš 20.000 ako študentka tak klobuk dole. Veľa rodin nemá ani 2.000 na úcte pred výplatou, ako tu citam. Na druhej strane, moja dobrá rada- dobre že šetríš zakial si bezdetna, ja som v tom obdobi vedela ušetriť krásne peniaze, akonáhle prišli deti, ide to veľmi veľmi tazko. Takze dobre robíš. 🙂

zmrzlinka2021
Včera o 07:14

@zenysiradia

Úprimne. Vysokú školu som končila pred 25 a hneď som sa šla vydávať. Mojím cieľom bolo mať na účte rezervu 1000 eur. To som zarobila cez prázdniny v zahraničí. Nič iné som nešetrila, veď som bola chudobná študentka.

mimirka32
Včera o 07:24

@zenysiradia ja si myslim, ze na to, ze si studentka, tak mas nasetrene lepsie ako vacsina tvojich rovesnikov. Vela studentov nema nic

luc_lucka
Včera o 07:26

Pocas studia na VS som brigadovala v jednej firme. V tom case sa firma stahovala, bolo vela prace a tak som tam bola skoro stale. Zacinala som robit o 6:00 a o 22:00 som koncila, medzi tym som si odskocila do skoly. Vsetky naklady som si hradila sama a kedze som si chcela nieco aj nasetrit, byvala som na intraku, nechodila som do ziadnych podnikov, nekupovala som si drahe veci,... Ale teda, nekladla som na seba velke naroky, kolko by som mala mat nasetrene.

anonym_7db00e
Včera o 07:33

Náklady na VŠ majú financovať rodičia, je ti ich povinnosť. A ty hlavne študuj a pracuj v odbore, aby si sa niečo naučila a získala si kontakty. Brigáda v Tescu ti do budúcnosti nepomôže. K tomu sa uč jazyky a cestuj, komunikuj. Šetrenie a investovanie teraz vôbec nerieš. Po skončení školy budeš mať šancu nájsť lepšiu prácu a všetko sa ti viacnásobne vráti. Nebudeš na úrade práce a ani nebudeš robiť za pár stoviek.

zenysiradia
autor
Včera o 07:44
@anonym_915966

@zenysiradia 20 000 mas nasetrene? ci 2000?

@anonym_915966 2000* , preklikla som sa

anonym_7e41c7
Včera o 07:45

@zenysiradia mám 42rokov, na účte menej ako ty. Platím si tiež školu, dve deti, jedno dieťa + autoškola. Zarábam trojciferné číslo. Takže je v poriadku, ak máš tak “veľa” odložené.

zenysiradia
autor
Včera o 07:46
@anonym_7db00e

Náklady na VŠ majú financovať rodičia, je ti ich povinnosť. A ty hlavne študuj a pracuj v odbore, aby si sa niečo naučila a získala si kontakty. Brigáda v Tescu ti do budúcnosti nepomôže. K tomu sa uč jazyky a cestuj, komunikuj. Šetrenie a investovanie teraz vôbec nerieš. Po skončení školy budeš mať šancu nájsť lepšiu prácu a všetko sa ti viacnásobne vráti. Nebudeš na úrade práce a ani nebudeš robiť za pár stoviek.

@anonym_7db00e nie kazdy si moze dovolit aby vsetko financovali rodičia

anonym_915966
Včera o 07:47
@zenysiradia

@anonym_915966 2000* , preklikla som sa

@zenysiradia mozno na akcie? ak tie peniaze nepotrebujes?

kacena4
Včera o 08:10

v 20r mat na ute 2000€ a studovat je super. v tvojom veku mnoho mladych nema ani tolko. ale zalezi aj od toho ake mas naroky a co si predstavujes s tymi peniazmi robit. po pravde v prvych rokoch ked som zacala pracovat som mala menej penazi na ucite ako teraz, pretoze som vela veci kupovala do domacnosti na seba, na zabavu... nebolo to setrenie v pravom slova zmysle. ale neskor ked uz som sa usadila zacala som setrit viac. takze za mna je to ok a nestresuj, ked zacnes plnohodnotne pracovat budes si vediet viac odkladat bokom drzim palceky

anonym_0b53f0
Včera o 08:14

Dievca, ja ked som dostudovala, mama som 24 rokov a na ucte vreckove do celkovej sumy max. 100€ na ucte. Rodicia mi na start nic nedali, musela som zacat makat a setrit si sama. Nie je to lahke, ale myslim, ze vacsina ludi funguje takto.. nema na ruziach ustlane a musi makat. Ak uz ako 20r studentka mas 2000€, je to slusny peniaz. Mozem ti z osobnej skusenosti povedat, ze ani rodiny s detmi nemaju tolko celozivotne uspory a ziju z ruky do huby. Predstav si tuto situaciu, je to dost horsia ako ta tvoja. Si na tom super. Neviem, co studujes, ake mas moznosti setrenia, ale pokracuj dalej a nefixuj sa velmi na peniaze.

anonym_915966
Včera o 11:33

makala som od 16 a mala som na ucte 10 000 vo veku 24 rokov. lebo som ani cez leto nezalahala. zila s rodicmi. A to podotykam vsetko oblecko a vreckove bolo z mojich, diskoteky boli...ale z mojichna to som zila na vysokej nohe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!