Ako znížiť výdavky v rodinnom rozpočte?
Ahojte, prijem 1900€, po zaplateni byvania a fixnych vydavkov ostava 1500€. 400 odkldam hned po vyplate na setriaci ucet. Ako zniziti vydavky co najmenej? Kto to nate podobne, ako vychadzate? Sme 2 dospeli a 2 deti. (Ja este na md)
V prvom rade treba si spisat naco minate a co je pptrebne, bez coho sa mozete zaobist/obmedzit. Kazda rodina mina niekde inde. Napriklad ak ty alebo manzel chodite do fitka pozriet, ci v okoli nemate nejake s lacnejsim vstupom, ak zvyknete kupovat sladkosti, slane tak ci sa nezaobidete bez toho alebo menej kupovat, ked pravidelne mate donasky tak, ci sa nedaju nahradit domacou stravou... Tazko takto radit ked nepises kde zvysne peniaze minate.
Odložiť 400 eur mesačne ….to je pekná suma
@anonym_autor wtf, ved si zijes jak kralovna uz teraz
@anonym_autor wtf, ved si zijes jak kralovna uz teraz
@anonym_cb2b76 to som sla napisat....nemam slov, co tu niektore este chcu, ze 400 eur vydavky :D to snad je Garzonka v podnajme....
stale hovorim, usetrit sa da hlavne na rozumnom nakupe potravin a vareni, neskor na energiach , ci benzine...ak je este k tomu kino restyka, je jasne kde obmedzit..
odlozit 400 eur mesacne, je super.Zvazit ci sporiaci, ci ETF ci inde, proste nieco , co zaraba pasivne
@anonym_cb2b76 to som sla napisat....nemam slov, co tu niektore este chcu, ze 400 eur vydavky :D to snad je Garzonka v podnajme....
stale hovorim, usetrit sa da hlavne na rozumnom nakupe potravin a vareni, neskor na energiach , ci benzine...ak je este k tomu kino restyka, je jasne kde obmedzit..
odlozit 400 eur mesacne, je super.Zvazit ci sporiaci, ci ETF ci inde, proste nieco , co zaraba pasivne
@anonym_d9079d Prečo? Keby sme nemali hypo, tak výdavky na dome sú 150/ mesačne
@anonym_autor Preco znizovat vydavky? Skor sa treba zamerat na zvysenie prijmu, takze ak chces usetrit mesacne viac ako 400, chod do prace.
Aj ja chcem mat vydavky 400eur.
Boha, to sú rady .... Že si žije dobre, lebo ušetrí 400€ ako kráľovná. Akože žasnem.
@anonym_autor Spiš si výdavky. Net, Magio, tv? Čo vám treba a čo sa dá zmeniť? My sme napr bez TV a podobných služieb, net máme lacnu mikrovlnku lokálnu. Platím k tomu len netflix, resp pred tým disney. Max 1 takúto službu a stačí to uplne. Tlf paušály nastavené presne podľa potreby. Stravu plánovať. A základ je nekupovať hlbiny. V zásade ani my doma nikdy nepotrebujeme toľko oblečenia napr, čo nákupim. Ani hračiek. Veľa veci vieš kúpiť z druhej ruky.
Akoze 4 ludia ziju z 1900 a ma sa ako kralovna? Ste sa s konom zrazili? 🙄 co si uz len dopraju z takrho nizkeho prijmu?
Ty mozes jedine usetrit na strave a nafte,benzine.Chodit co najmenej autom,a kupovat naozaj len nevyhnutne.Ale co sa tyka byvania,to mate super,lebo ak by ste mali este k tomu hypoteku,uz by ste to nedavali.
U nas su fixne vydavky okolo 2000eur,preto to mate super,ze len 400eur.
@anonym_d9079d Prečo? Keby sme nemali hypo, tak výdavky na dome sú 150/ mesačne
tak mate asi modernejsi dom , ked mate naklady celkove len 150 euro...
Zijem v Ba, preto hovorim, ze za 400 euro mas garzonku ....
Ano 400 euro vydavky na fixne vydavky a byvanie su krasne, takisto ako je krasne mat moznost dalsich 400 odlozit. Ak navyse maju dve male deticky a evidentne su mladi... Tak to znamena, ze hypoteku nemaju skoro ziadnu, alebo len nizku, uz v tomto veku. Nevidim nic zle na tom, definovat to ako "krasne". A ani urazlive. Je to proste fakt a za to treba byt vdacni, ak byvaju vo svojom a napr bez hypo, ak im pomohli rodicia ze nieco darovali ci dostali.
Autorka - za mna (2+3mini a podobny prijem) najviac usetrim na strave (ak nekupujem sprostosti) a na vyletikoch (detto, sladkosti, zmrzlinky, nepotrebne hluposti, kavicky...). To sa nezda, ale tam sa to vie nazbierat. 😊

@anonym_autor aký úrok máš na šetriacom účte?