Ako zvládnuť rozpočet týždeň pred výplatou?
Pekne popoludnie. pre mna ani velmi nieje pekne za par dni je tu vyplata a nejako nam to nevychadza. Zarobime nieco cez 2100 euro v hrubom obaja cize ledva 3000 spolocne na mesiac.. Platime vsetko, poistky, auta dom, smetne elektriku, kurenie vodu plyn, dane, beze opravy na novom dome a nevychadza nam to☹ Len samotna strava je kopa penazi. ako to je u vas? Dokazete to zvladnut?
Sme dvaja príjem podobný a platíme aj hypo, ušetríme cca 600 mesačne. Ak si sa prisla pochváliť, tak tu narazis, lebo všetci ta majú za financne negramotnu
@anonym_autor žeby si bola financne negramotna? Ja to dám s 2000 bez problémov.
@anonym_autor my máme dve deti spolu 2900 z toho výdaje 1500 a nerobíte chybu tiež nám to nevychádza potraviny do toho kupujeme filtre do kávovaru gél na pranie oblečenie pre deti obuv pre deti prípravky do umývačky keď treba sladkosti pre deti do toho čaje sypane bylinkové ovocné kávu zrnkovu atď to sa nazbiera
@ludmia ale vy máte aspoň dve deti .. pán anonym deti 0
Príjem máme 2400€ máme 3 deti a hypotéku . Normálne zvladame tak asi je niekde u vas chyba
Kŕmiť dom a dve autá niečo stojí. A stále bude. Mnohí s tým akosi nerátajú. A to nepíšem - nepíšeš o deťoch!
ked clovek zarobi viac tak ma aj vyssie vydavky- fitko, nechty, nedajboze ak si zeny davaju nadpajat vlasy tam tiez sa chodi pravidelne a stoji to dost....servis aut, lepsie jedlo ako klasicka slovenska kuchyna, lepsia drogeria, kavicky vonku a uz to ide....poznam podla seba, ze ked som chcela usetrit musela som skrtat radosti ako cvicenie, fitko a pod alebo aspon zredukovat
@anonym_autor panebože!
Ja nejako neverím, že tie čo tu píšu, že majú 2500 príjem , hypo a dve- tri deti to v pohode zvládajú. Ešte aj na dovolenky ušetria.
@anonym_autor ja som bola v poisťovni, že nech mi prerobí pani zmluvu na auto PZP aj havarijnu, lebo platím veľa. Robila mi ju známa, čo sa tomu venuje a tak išla provízia aj pre ňu aj pre poisťovňu zrejme. No a čuduj sa svete, mám novú poistku o 273 € lacnejšie, so všetkým ako doteraz. Skús zistiť, či sa aj vám nedá znížiť, aj paušál na mobil ľudia platia veľa. Na začiatku mesiaca rozplanuj nákupy. Niekde bude chýba, ak vám z toľkých peňazí nevychádza.
@margotka17 PZP za skoro 280€?! A auto máš aké? Ja platím 134€ za auto v hodnote 40 tisíc eur!
Ja nejako neverím, že tie čo tu píšu, že majú 2500 príjem , hypo a dve- tri deti to v pohode zvládajú. Ešte aj na dovolenky ušetria.
@anonym_c161a9 môžu mať hypo 250 eur tie deti aj majú RP, daňový bonus, prídavky.
@anonym_autor buď konkrétna rozpis čo koľko platíte.Ak máte dva leasingy, alebo pretankujete 500 eur, prejete 800 tak aj verím, že to nevychádza.Nejake permanentky do fitka, sem-tam oblečenie, mihalnice, cigarety veď zober výpis z účtu a vypis si na čo najviac utracas
ja som si dva mesiace zapisovala každý výdavok bolo to prekvapivé zistenie kde mi utekajú peniaze
@margotka17 PZP za skoro 280€?! A auto máš aké? Ja platím 134€ za auto v hodnote 40 tisíc eur!
@sleepy_joe tiež som bola z toho paf aj pani v poisťovni. Auto 29.890 €. No ako píšem, pani čo robila poistku robí cez ďalšiu a tak každý si prirátal percenta na seba. Teraz podľa nového poistenia spolu PZP + havarijné 826€.
@anonym_autor Úplne chápem, že je to frustrujúce. Ak vám z 3000 eur mesačne nevychádza, problém zvyčajne nie je len v príjme, ale predovšetkým vo výdavkoch. Skúste si spraviť detailný prehľad všetkých platieb, vrátane stravy, energií a áut. Možno zistíte, kde sa dá ušetriť alebo optimalizovať. Napríklad porovnajte dodávateľov energií, upravte rozpočet na potraviny, alebo zvážte refinancovanie úveru. Každý malý krok pomáha. A hlavne sa nesnažte riešiť všetko naraz – plánovanie a disciplína dokážu výrazne zmierniť stres a zlepšiť finančnú situáciu. Viac tu: https://kryptomagazin.sk/5-krokov-ako-sa-pripra...
@anonym_autor rodiny predtým zarábali oveľa menej a s veľa deťmi vyžili. Keď niekto napíše s 2 autami, že nevychádza pri plate 3000 tak odpoveď je jasná: druhé auto stojí presne tú položku čo človek má dať na stranu resp. šetriť.
Preto nerobím vodičák, a nekupujem 2.auto, lebo nato nemám a nedám prachy na spotrebný tovar ale radšej zážitok a výlety.
Celý život moja rodina žila bez auta, a super. O nič sme neprišli. Ja osobne si nedokážem predstaviť živiť 2-3 autá. Treba zdieľať dopravu, používať Sad atď.
S jedlom rastie chuť. 😃
@anonym_autor rodiny predtým zarábali oveľa menej a s veľa deťmi vyžili. Keď niekto napíše s 2 autami, že nevychádza pri plate 3000 tak odpoveď je jasná: druhé auto stojí presne tú položku čo človek má dať na stranu resp. šetriť.
Preto nerobím vodičák, a nekupujem 2.auto, lebo nato nemám a nedám prachy na spotrebný tovar ale radšej zážitok a výlety.
Celý život moja rodina žila bez auta, a super. O nič sme neprišli. Ja osobne si nedokážem predstaviť živiť 2-3 autá. Treba zdieľať dopravu, používať Sad atď.
S jedlom rastie chuť. 😃
@irin123 Ja tiež nemám auto. Stále som to odkladala, lebo syn mal škôlku cez cestu od bytu, škola bola na druhom konci ulice, potom sa naučil dochádzať busom, s kamošmi a pod. Ja mám prácu 20 min pešo od bytu a mám sedavé zamestnanie. Pravidelne chodím do a z práce pešo a apka ma pekne pochváli. Obchody blízko, teraz už mi pomôže aj syn. Bolt je na nezaplatenie, lacný, vždy za pár min., MhD aj ked nei je dokonalá, stále lepšie ako v USA a pod. Nemusím platiť za auto, báť sa o neho a vždy vyjdem, aj po zaplatení všetkcýh účtov aj neičoho navyše, čo život prinesie a aj v tom najhoršom období niečo ušetrím. A to robím v školstve!
ak nedokážete vyjsť s 3 tisíckami na mesiac - niekde robíte chybu ...
@biba_18 nemusia robiť chybu. píše, že opravujú dom. opravovala si už niekedy dom? autorka, my sme mali tento mesiac príjem vyše 4000, opravujeme dom a sme ltt na konci mesiaca,pri dnešných cenách chápem, že chyba nemusí byť v tebe..ceny materiálov aj ceny za prácu majstrov sú strašne vysoké..
@anonym_220816 opravovala som byt. ak nemám na jedlo a energie, nekúpim do domu naraz podlahu a nové lampy - ale postupne. a áno - prikrývam sa takou perinou akú mám 😏
@anonym_220816 a btw - píšu že majú nový dom a platia už iba bežné opravy…
@anonym_autor zalezi na tom, ako tiez nakupujete, kolko mate deti. Mozete mat plno jedla doma, ale z draheho obchodu, niektore veci neznamenaju menej kvality aj ked su lacnejsie. Ja si robim tyzdenny nakup a v tyzdni len dokupujem mlieko a chlieb. My mame viac deti ale menej penazi, nez vy. Platime ucty cez 1100 libier a plus najom a jedlo, niekedy oblecenie. Ja som skromna zena, nepotrebujem somariny, mesacne umele nehty, kavicky a kina, ja si vystavim aj s oblecenim zo sekacu, niektore tam aj nove za polovicu normalnej ceny. Je treba premyslat. Tiez s varenim, ja varim ako stara skola, nemusia mat deti furt sladke, radsej napeciem, zaviny, kolace atd. Niekedy huste polievky s chlebom. Niektore zienky tu - sama zdrava strava, hah ale chlapi doma hladuju, chcu meso, ci syty obed, takto sa je viackrat za deň. Mozete jest zdravo, a ver mi doma varene je ovela zdravsie ako sa stravovat vonku. Takze tak.

@anonym_autor my máme dve deti spolu 2900 z toho výdaje 1500 a nerobíte chybu tiež nám to nevychádza potraviny do toho kupujeme filtre do kávovaru gél na pranie oblečenie pre deti obuv pre deti prípravky do umývačky keď treba sladkosti pre deti do toho čaje sypane bylinkové ovocné kávu zrnkovu atď to sa nazbiera
@ludmia a povedz mi ako dokazu ludia zit z menej penazi, niekedy mam dojem ze klamu.