Je dvojtarifná sadzba kvôli bojleru výhodná?
Máme doma elektrický bojler a známy ma nahovoril, nech si pozrieme dvojtarifnú sadzbu. Elektrinou ale nekúrime ani nemáme nejakú extrémnu spotrebu, takže váham, či sa kvôli jednému bojleru oplatí meniť sadzbu a riešiť všetko okolo toho. Urobilo vám to citeľný rozdiel na platbách?
@anonym_autor Počuj, som na tom tak isto, absolutne sa ti to neoplati... Bojler je bojler, tam sa nahreje voda a keď ju minieš, tak sa zapne a zohrieva. Nerieši, či je slaba revadzka či jaka, lebo ty potrebuješ mať proste teplu vodu.
A dosť pochybujem, že by si teplu vodu miňala v slabej prevadzke, vtedy väčšinou spiš, alebo si v robote.
@anonym_autor my sme to zrušili - platíš tam ešte nejaký poplatok.Pracku som púšťala aj tak vždy ráno a žehlím po večeroch.Tak sme to využívali minimálne.
@anonym_autor my mame 2 tarify odkedy tu byvam. Uz mame vodu na solarko, takze nemusim riesit, ze vecer posledny na sprchu ma uz studenu vodu, lebo kotol hrial len pocas NT. Sme RD, takze mycka a pracka idu hlavne v noci. Najvacsie zrace co viem, tak su chladnicka, mraznicka, pracka.

u nas je nocna sadzba 90% dennej takze vobec nie a je s tym iba otrava. Ale kukni u vas
A to tym kurime , jeden bojler je nist