Je výhodnejšie obedovať vonku alebo variť doma?
Ahojte ,čo sa podľa vás oplatí viac keď som sama doma a manžel pracuje v zahraničí,deti ešte nemáme.Ide o to ,že blízko panelaka mame reštauráciu kde obedové menu s polievkou stojí 6€ ,bez polievky 5€.Varia tam naozaj chutne. Ide o to že keď som sama sa mi neoplati variť aspoň mám taký pocit z finančného hľadiska.Dnes som tam bola s dozou a mám hotový obed za 6€ aj s polievkou.Keď idem na nákup s tým že chcem variť tak mám len na dva dni a kým všetko pokupim tak zase 20-30€ a dokopy nic v košiku,poznáte to.Nepoviem keby sme doma 2-3 tak sa oplatí varit. Ale pre jedného si myslim že to vyjde trochu lacnejšie keďže mám aj polievku aj druhé jedlo.Keď si vezmem nákup za 20-30€ a plus ešte ten čas varenia,upratovanie atd mám pocit že to vyjde horšie.Pracovnú dobu mám nepravidelnu ale do dózy sa da stale vziať aj počas práce. Čo si myslite vy že je vyhodnejšie keď je človek väčšinu času sám to čo som popisala alebo varenie?
podla mna varenie doma vždy výjde lepšie.
Kým sme nemali deti, doma som nevarila. Tiež sme mali pri byte takú vývarovňu, varili tam toľko, že som to mala na obed, aj na večeru. Kúpila som si len šalát, niečo na doplnenie bielkovín. A vybavené 🙂 ušetrila som vtedy veľmi veľa. Lebo keď som išla do obchodu, vždy som kúpila aj to; čo nechcem, nie vzdy som mala chuť jesť 2-3 dni to iste, nič som nevyhadzovala, odpad žiadny a mohla som sa venovať iným veciam.
@anonym_autor To kde varia tak lacno? Pokial ti chuti obed, ani by som nevarila.
U nas 8,50 aj vyvarovna.
@anonym_autor sama pre seba by som nevarila ani keby ma obedy mali vyjsť 20 €. Úplná strata času...
@anonym_autor asi kombinacia by vysla najlepsie. Nie za kazde jedlo, ktore varis len pre seba, das 20-30 €, akoze pane boze, ja za tolko nakupujem pre troch. Plus, urcite mas vzdy nieco v chladnicke v mnozstve, ze to pre jedneho staci. Cize ja by som to asi kombinovala, niekedy si navarila podla chuti a niekedy sla jest von. Za mna domace je domace, ale teda beruc do uvahy tvoju situaciu...
Velmi zalezi aj od toho, co by si varila.., ja som napriklad minule robila mexicky gulas z hovadzieho masa a dokopy ma vsetky suroviny vysli do desat eur a bolo z toho 6 porcii
@crazy_cat_lady ty si carodejnica. kilo dobrej hovadziny stoji 12-14 €. to je len maso. ty do 10€ dokazes urobit z hovadziny 6 porcii. modry kon je nevycerpatelna studnica dokonalych zien s dokonalymi schopnostami.
Aj ja keď som bola sama tak som si objednávala obed do práce a zvyklo mi ostať aj na večeru. Tiež sú v našom meste obedové menučka aj za 6-6,50€. Neoplatí sa ti variť. Teda jedine cez víkend.
Ach to boli dobré časy. Teraz je to už s deťmi ťažšie 😃
@anonym_00f943
A čo tak mäso v akcii a možno nebrala kilo, lečo mala domáce atď. Dá sa. A bez varovania
Kym som zila sama, nikdy som nevarila. to nie je len nakup surovin, to je aj priprava, aj energie, aj cistiace prostriedky, aj cas. pri vareni plati, cim viac porcii sa vari, tym je to na porciu lacnejsie. pri jednej osobe, pokial to konkretne jedlo nechces jest 3 dni, to je neefektivne. ok, su vynimky, ako tvarohove rezance apod. maso urcite nie. pri takej cene za obed by som urcite nevarila, event. by som si pozrela jedalnicek a podla toho sa zariadila.
@crazy_cat_lady ty si carodejnica. kilo dobrej hovadziny stoji 12-14 €. to je len maso. ty do 10€ dokazes urobit z hovadziny 6 porcii. modry kon je nevycerpatelna studnica dokonalych zien s dokonalymi schopnostami.
@anonym_00f943
Bez varovania - oprava
@anonym_00f943
A čo tak mäso v akcii a možno nebrala kilo, lečo mala domáce atď. Dá sa. A bez varovania
@svetlonos to nie su plnohodnotne porcie, ak na 6 porcii nepouzijem kilo masa v surovom stave. to je len omacka s prilohou. rovnako, ak mam nieco domace a cenu do toho neratam. aka je vypovedna hodnota konstatovania, ze do 10€ uvarim 6 porcii, ak mam doma domace maslo, domace leco, domace strukoviny, domace zemiaky? ak sa idem chvalit, ako fantasticky lacno a kvalitne dokazem navarit, tak do toho ratam vsetko. inak ma takyto prispevok vypovednu hodnotu 0.
Velmi zalezi aj od toho, co by si varila.., ja som napriklad minule robila mexicky gulas z hovadzieho masa a dokopy ma vsetky suroviny vysli do desat eur a bolo z toho 6 porcii
@crazy_cat_lady kde si zohnala také lacné hovädzie? Ja beriem od chovateľa a teda za 10€ by som nenavarila z hovädzieho 6 porcií 😳
Sem tam by som si kúpila, ostatné dni niečo rýchle spravila doma.
Záleží aké máš nároky. Mne neraz stačí aj jogurt s 2 rožkami na obed.
Záleží od toho, čo varíš. A zas v obchode asi nenakupujes len veci na obed. Ale ak vám peniaze nechýbajú, pokojne sa stravuj ako Tebe vyhovuje.
mňa zaujíma tých, čo jedia vonku, či ich zaujíma len cena menu alebo aj kvalita surovín. Lebo doma vieš z čoho varíš, ale v reštike ti môžu navariť aj z nejakého lacného poľského, rumunského kuracieho. Vadí to, či nevadí?
@crazy_cat_lady kde si zohnala také lacné hovädzie? Ja beriem od chovateľa a teda za 10€ by som nenavarila z hovädzieho 6 porcií 😳
@michaela329 som pochopila že suroviny na guľáš aj na obed ju vyšli na 10 e.
Tak nevieš, možno kúpila 1/2 kg hovädziny to máš 6-7 e. ostatné suroviny + knedľa - do 10 e sa zmestí.
Väčšinu času je to stále lacnejšie doma a nehovoriac o tom, že doma vieš, čo do jedla dáš a aké suroviny použiješ. Navar na viac dní, tak ťa to vyjde lacnejšie.
mňa zaujíma tých, čo jedia vonku, či ich zaujíma len cena menu alebo aj kvalita surovín. Lebo doma vieš z čoho varíš, ale v reštike ti môžu navariť aj z nejakého lacného poľského, rumunského kuracieho. Vadí to, či nevadí?
@anonym_9380b5 máš pravdu , stačí keď vidím hneď ráno ako niekto kupuje 40 balíkov mäsa v Lidli. alebo Kaufl.
@anonym_autor
U nás stojí obed z obedového menu s polievkou v priemere najmenej 8€-10 €. Za tú sumu (v závislosti od toho, čo navarím) si radšej uvarím doma pretože vyjde 3-4 porcie, takže máme jedlo aj na dva dni. Robím to tak, že to čo navarím na večeru, jeme na večeru aj na druhý deň na obed. Navyše keď varím doma, presne viem, v akých podmienkach varím a akú kvalitu surovín používam.
@michaela329 som pochopila že suroviny na guľáš aj na obed ju vyšli na 10 e.
Tak nevieš, možno kúpila 1/2 kg hovädziny to máš 6-7 e. ostatné suroviny + knedľa - do 10 e sa zmestí.
@anonym_b2cfdb veď aj ja som to tak pochopila, preto sa pýtam, lebo len cena hovädzieho mäsa je vysoká. Pol kila na 6 porcií...no...
@anonym_9380b5 máš pravdu , stačí keď vidím hneď ráno ako niekto kupuje 40 balíkov mäsa v Lidli. alebo Kaufl.
@anonym_b2cfdb no veď práve. Tu na modrom koni každý píše, že kupuje len kvalitné mäso u mäsiara, z farmy a čojaviem čo. Ale na druhej strane to, z čoho varia reštiky akosi nikoho nezaujíma.
@anonym_9380b5 presne to lacne polske a rumunske maso kupuju vsetky tie dokonale sikovne gazdinky, ktore sa tu chvalia, ako lacno nakupili a ako lacno doma navarili. pri slovenskom kuracom alebo hovadzom mase by tie domace obedy stali dvojnasobok toho, co sa tu v prispevkoch uvadza
@anonym_9380b5
My s partnerom to už pár rokov (od Covidu) robíme tak, že ísť sa najesť do reštaurácie alebo si objednať jedlo na donášku si doprajeme iba vtedy keď ide o jedlá, ktoré doma bežne nepripravujeme napr. kebab, burgre, pizzu a pod. Zároveň máme svoje obľúbené podniky do ktorých sa radi vraciame.
@michaela329 v kauflande :D
Keď som sama doma nevarím, štýlom ako keď sme doma vsetcia, ale jedlo si chystám hlavne doma, zvyčajne šaláty, plnená tortila, vajicka, nejaké tortelini, mäso na gril. Aspoň viem čo jem.
@anonym_autor varenie doma výjde vždy lacnejšie
AK by si sa stravovala iba tak, že chodíš niekde na obedy, tak to by si si nesmela nič iné kúpiť (jablká,maslo,mlieko,vajcia,pečivo...) tak by ta to vyšlo 180e na celý mesiac,ALE skús iba chodiť na obedy a nič iné nekupovať domov😂
Väčšinu času je to stále lacnejšie doma a nehovoriac o tom, že doma vieš, čo do jedla dáš a aké suroviny použiješ. Navar na viac dní, tak ťa to vyjde lacnejšie.
@anonym_753e44
Pre jedneho .. to je napad na hlavu
@anonym_753e44
Pre jedneho .. to je napad na hlavu
@anonym_6b4d0f čo je na tom nápad na hlavu? Vždy som si varila doma aj keď sama pre seba.
Samozrejme, že doma je to omnoho lacnejšie
Kúpim kilo mäsa,kilo, ryže,zeleninu za 6€ a koľko z toho je porcii?no veľa 🙂