Koľko mesačne platíte za potraviny?
Ahojte, ceny potravín mi prídu šialené a mám pocit, že na ne len míňam a míňam a míňam aj keď sa snažím šetriť. Nekupujem často mäso, plánujem vopred jedálniček atď a aj tak ma to vyjde na stovky eur. Koľko miniete na potraviny, mesačne/týždenne v priemere vy?
Ja to takto nepočítam lebo doma nevarim cez týždeň dcéry majú obed v škole. Ale minule som odchádzala z kauflandu a malou taškou a zemiakmi v ruke a nákup stal 40 € 🥹 úplne za pár vecí
sme dvaja a minieme mesačne okolo 400 na nákupy + 280 na krabičkové jedlo ... plus nejaké oslavy keď sa vyskytnú ideme do reštiky ...
Aha ano, dolezite asi dodat, ze muz a dcera sa stravuju doma, t.j. nemaju obedy v praci/skole. Ja prevazne doma, max. 2x tyzdenne v praci.
doteraz len strava asi 400 euro. ale idem to skusat na 300.
Sme štyria 600 euro, stravujeme sa doma. Minuli by sme omnoho viac, keby nepozerám akcie a neplánujem si, čo variť.
4 ria okolo 1000 eur
Traja 600eur, momentálne o nieco viac. Myslela som, ze minieme "len" 400eur ale je to o dosť viac.
Sne 2 dospelý+3 deti a minieme okolo 900e, plus deti maju v škole obedy, ale varím každý deň.
Netusim, kolko minieme, ale urcite vela. Nikdy som neriesila ceny, ale vcera pri nakupe a plateni som sa zarazila, ze fuha, bezne robim podobny nakup, ale tento vysiel mozno o 60 eur viac.
Ludia budu kupovat menej kvalitne potraviny na ukor zdravia, menej bielkovin, zeleniny a ovicia a viac prazdnych naplñovacov zaludkov v podobe lacnych sacharidov. Jedine pozitivum vidim mozno v tom, ze prestanu kupovat blbosti, ktore uberaju na zdravi. Ale celkovo nas caka depresivna doba😥
sme 4, do 400 eur, väčšinou sme medzi 300-400, okolo 350. Naučili sme sa nakupovať s rozumom, pozeráme ceny zlavy, kupóny a pestujeme.
My sme dvaja a teda ja sa stravujem viac menej doma, 1x do týždňa v práci a muž 3x do týždňa v práci a tento mesiac skoro 500€.. nechápem ani neverím každý deň mäso a aj tak toľko minieme..
@anonym_autor prečo už asi 5 deň je tu stále tá istá téma ..to stále píše jeden človek alebo čo ...my minieme zhruba okolo 900-1000 eur len na potraviny kupujeme z woltu z Billy a každý druhý tretí deň 70 eur na maličkosti plus velky nákup mäsa ..tiež to chcem okresať no nedá sa ja som veľmi vyberava v jedle a nechce sa mi proste jesť suche raňajky a suchú večeru ...
@anonym_autor prečo už asi 5 deň je tu stále tá istá téma ..to stále píše jeden človek alebo čo ...my minieme zhruba okolo 900-1000 eur len na potraviny kupujeme z woltu z Billy a každý druhý tretí deň 70 eur na maličkosti plus velky nákup mäsa ..tiež to chcem okresať no nedá sa ja som veľmi vyberava v jedle a nechce sa mi proste jesť suche raňajky a suchú večeru ...
@janulicek45 Tak to sú pálky čo miniete preboha......
@janulicek45 Tak to sú pálky čo miniete preboha......
@anonym_473156 no stravujeme sa všetci doma, 2 ročná moja mama ja a priateľ ..musím variť každý deň aj keď ma to nebavi a zjem máločo mám svoj zoznam jedál a tie sa točia dookola
Sme štyria a minieme okolo 800 mesačne. Deti majú obedy v škole, ja si obedy kupujem v okolí práce. Nekupujem blbosti a snažím sa v akciách, ale tiež nebudem jesť to isté dokola a to, na čo nemám chuť, lebo bolo v akcii. Taká stredná cesta.
dnes je 26eho , v aplikácii banky mi ukazuje 548€, 2 dospeli, 2 deti
Ja sa stravujem zdravo, aj deti vediem k tomu
Nakupujem ale v zľavách
Do toho sú zarátané nákupy manželove v zahraničí , kde sú lepšie ceny
aj my míňame veľľľa na potraviny - jedlo, nevarím každý deň / rýchle večere - to áno /
- potom je tu ešte drogéria a čistiace prostriedky ....
@anonym_autor ja to uz nerátam....ked je v zľave nieco, kúpim viac. ...odhad asi 1200 mesacne....teraz uz neviem ci so stravou v jedálni....je nas 7 osob
@anonym_autor my sme dvaja. Kupujeme hlavne kvalitné potraviny, žiadne polotovary, hlavne veľa mäsa. Minieme okolo 800€ mesačne, niekedy aj viac
4 okolo 1400 eur s obedmi pre deti a rodičov v práci.
Sme dvaja dospelí bez detí, len s malým psom (tam sú ale granule zanedbateľná čiastka, okolo 40€/2 mesiace) a minieme v priemere 600-700€ na jedlo a to varím na dva-tri dni, úplne bežné jedlá... Občas si dáme niečo vonku, ale to je možno 3-4x mesačne a jeden tento výjazd nás stojí okolo 25-30€... Chcela by som ušetriť na jedle, najmä v tejto dobe, kedy človek nevie, čo bude, ale nechcem šetriť na úkor kvality...
Slovač je tupá a v týchto sračkach je preto lebo nevie narábať s peniazmi.
Práve som sa tu predchvilkou dočítala od jednej spokojnej voličky
4 ria okolo 1000 eur
@zuzubb007 tak isto a udivuje ma ze niekto napíše že su 4eia a minu 450eur a píšu ze je to plnohodnotná strava ako to ozaj neviem kde ľudia teda nakupujú alebo ci majú pole za domom
@zuzubb007 tak isto a udivuje ma ze niekto napíše že su 4eia a minu 450eur a píšu ze je to plnohodnotná strava ako to ozaj neviem kde ľudia teda nakupujú alebo ci majú pole za domom
@slavka1988 My ani 450 eur 😂 Max do 400
@slavka1988 tiež nechápem nám to vychádza, nech robím čo robím 30 euro na deň, proste len 4 jogurty a 4 broskyne vyjdú na deň 5 euro a to sme sa ešte ani nezacali jest, proste drahota je darmo, možno niektorí jedia raz za deň tak ušetria alebo iní dôvod nevidim, ja nebudem jesť cestoviny a pečivo celé dni, kopa ovocia, zeleniny, mäso, proste musí byt a sladkosti tiez
@anonym_autor jeden velky nakup tak okolo 60-80€, ak kupujem len "suroviny". Ak kupujem aj mrazene polotovary, tak to vystreli aj na 100€ na nakup. Muz robi drahsie nakupy ako ja, berie viac veci, nesetri. Mesacne nam to vyjde tak na 500€. Ak mame aj navstevu a pod. tak aj 600€. Jeme ale vsetko vsetko vsetko a ideme kym nie je prazdna chladnicka. Vela varim lacne veci ako palacinky, niekedy upeciem chlieb doma a pod. Sme doma 3, mame psa a ja som tehotna a jem naozaj za 2 😂
Štyri osoby do 350-400€ dá sa povedať dospelé,ale záleží od ročného obdobia, chováme hydinu, pestujeme čo sa dá
@slavka1988 ja si kladiem rovnaku otazku. Dokonca som tu raz videla sumu 250 EUR, bolo to minuly rok, cize nie v casoch lacnoty. Ja uz sa nad tym ani nepozastavujem, lebo jednoducho v dnesnej dobe sa neda za tuto cenu obstarat plnohodnotna strava, kde je ovocie, zelenina, udeniny, maso a vsetko kupovat. Lebo je rozdiel, ak ma niekto doma hospodarstvo, zahradu, dostava veci od rodiny. Toto su velke polozky.

my sme traja, minieme v priemere 600 € mesačne