icon

Koľko mesačne ušetríte a z akej sumy?

13. sep 2025

Ahojte, zaujimalo by ma, kolko mesacne usetrite?
Ja mam vyplatu cca 1200e, 200e bonus, 120e rodinne. Cize kolo 1500e mesacne a dokazem usetrit max 200e mesacne. Kde robim chybu? Co nemam kupovat, aby som usetrila viac? Nic extra nekupujem, kupujem potraviny, oblecenie, topanky, vitaminy. Nic extra nemam. Ani znackove. Jedine, na co si potrpim, su barefoot topanky pre seba a deti, ale tie vzdy kupim 1par na sezonu. Sebe nie. Jedny mam uz 7rokov(zimne). Ako mam usetrit viac? Potraviny-maso kupujem v masiarstve, ale akciove, ked maju bravc.kare v akcii-berem na vikend to. Sladkosti kupujeme slovenske, ale tie, co su v akcii-detom. Ja nemozem laktozu, raz za cas si kupim bezlaktozovy jogurt(su drahsie ako obyc.). Setrim dost? Abo kde mam usetrit este viac? Dakujem.

anonym_a4c1af
13. sep 2025
@anonym_b423a8

@anonym_a4c1af na to ze zijes sama, malo usetris.

@anonym_b423a8 podla mna je to dost, mohla by som aj viac rozhadzovat ;) ved ty sa pochval kolko usetris a hlavne co s tym potom robis

anonym_b423a8
13. sep 2025
@anonym_a4c1af

@anonym_b423a8 podla mna je to dost, mohla by som aj viac rozhadzovat ;) ved ty sa pochval kolko usetris a hlavne co s tym potom robis

@anonym_a4c1af setrim ale som extremistka

autor
13. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 mam manzela, 2deti na zs. Muz tiez setri. On asi aj viac. On plati ostatne vydavky. Benzin, dom, ...

autor
13. sep 2025
@zuzanaete

Za mna carujes, ak z takeho prijmu este tolko usetris.

@zuzanaete fakt? Dakujem🙏❤️mala som vycitky, ze moc utracam, ale nvm kam🙈

autor
13. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor podla mna setris z toho prijmu dost. Pri nakupoch mozno pomoze dokladne planovanie jedalnicka, kupa privatnych znaciek, mnozstevne zlavy a potraviny pred koncom zaruky. Na jedle sa ale neoplati zbytocne setrit, ide o zdravie. Zaradit jedla zo strukovin - lacne a vyzivne…A klasika - piect doma, napr. muffiny sa daju aj lahko zmrazit a vytahovat podla potreby ako sladkost detom.
My setrime asi 25% prijmu, tazko povedat, lebo z toho idu aj vacsie vydavky ako dovolenka, poistky (za nehnutelnost to je pekna palka), vacsie opravy, nedavno malovanie…

@simsalabim 25% prijmu? Skusim to vyrata. Ja+muz🙂diky🥰

autor
13. sep 2025
@anonym_2888c1

Máš manžela a hypo, alebo ste sami v podnájme? Treba napísať aj B, nielen A

@anonym_2888c1 dom, vlastny, mala hypo, mam muza a 2deti na zs..

autor
13. sep 2025
@lucia13022023

Z 1800-2000€ cca 600€ mesačne.

@lucia13022023 cize 1/3 z platu.ok🙂

vladuska20
13. sep 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 cize 1/3 z platu.ok🙂

@anonym_autor preco nevies kolko muz usetri??su to aj tvoje usetrene peniaze,keby ich mate v kope takto by si neplakala.

lucia147852
13. sep 2025

Mne príde choré, že ty ušetríš, on ušetrí a vlastne ani neviete koľko. Peniaze sú v manželstve spoločne, aj keď na dvoch účtoch. Aj výdavky sú spoločne. A na otázku sa nedá jednoznačne odpovedať, lebo nepoznáme všetky výdavky a kto čo koľko platí.

anonym_747b72
13. sep 2025

@anonym_autor ona aj záleží od poplatkov prípade uver a tak ja s mužom mame dokopy 4000 a keďže sme dom zdedili nemáme úver,ale tri deti ktore živýme platíme krúžky ušetríme 1000eur .Ked som bola ja na materskej a rodicaku nešetrili sme nic .Tak ťažko je porovnávať sa.A veľa minieme na stravu

anonym_b93ff6
13. sep 2025

A keď idete na dovolenku alebo sa niečo doma pokazí a treba nové, tak ako to kupujete? Ved to je divne že ty ani nevieš koľko muž ušetrí, on asi nevie koľko ty.. a kto čo u vás platí? Ja platím všetky povinne platby a manžel stravu a benzín čo je v podstate rovnaká suma. Takže my spolu ušetríme cca 1000-1500€ mesačne.

petamich
13. sep 2025
@anonym_b93ff6

A keď idete na dovolenku alebo sa niečo doma pokazí a treba nové, tak ako to kupujete? Ved to je divne že ty ani nevieš koľko muž ušetrí, on asi nevie koľko ty.. a kto čo u vás platí? Ja platím všetky povinne platby a manžel stravu a benzín čo je v podstate rovnaká suma. Takže my spolu ušetríme cca 1000-1500€ mesačne.

@anonym_b93ff6 my fungujeme s vydavkami 50/50, mna nezaujima co robi manzel so zvyskom jeho prijmu, jeho nezaujima co robim ja, vacsie vydavky si opat delime 50/50, bezny chod domacnosti financujeme zo spolocneho uctu, na ktory kazdy mesiac posielame peniaze 🙂 takto nam to vyhovuje a nic zvlastne na tom nevidim, moj manzel tiez odklada viac ako ja, ja si zasa viac doprajem

V manzelstvach a partnerstvach funguju ludia rozne, dolezite je, aby boli obaja spokojni, aby mali porovnatelny standard a ani jeden z nich nebol "ukrivdeny". My zarabame porovnatelne, takze nie je problem 50/50, inde by to problem bol. Ak by manzel bol gembler a nebolo by na hypoteku, tiez by som riesila co a kam plati...ale takto :D nemam dovod.

petrahl
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_285 mam manzela, 2deti na zs. Muz tiez setri. On asi aj viac. On plati ostatne vydavky. Benzin, dom, ...

@anonym_autor ja mam rovnaky prijem ako ty, manzela, vydavky si delime primerane vyske prijmu a tiez v podstate usetrim okolo 200-300 z toho svojho.
Nieco si odkladam pre seba, co nasledne investujem do vzdelavania, nieco ide na sestriaci ucet lebo chceme kuchynu prerabat a niekedy aj na kadernicku ostane 😁

anonym_b93ff6
13. sep 2025
@petamich

@anonym_b93ff6 my fungujeme s vydavkami 50/50, mna nezaujima co robi manzel so zvyskom jeho prijmu, jeho nezaujima co robim ja, vacsie vydavky si opat delime 50/50, bezny chod domacnosti financujeme zo spolocneho uctu, na ktory kazdy mesiac posielame peniaze 🙂 takto nam to vyhovuje a nic zvlastne na tom nevidim, moj manzel tiez odklada viac ako ja, ja si zasa viac doprajem

V manzelstvach a partnerstvach funguju ludia rozne, dolezite je, aby boli obaja spokojni, aby mali porovnatelny standard a ani jeden z nich nebol "ukrivdeny". My zarabame porovnatelne, takze nie je problem 50/50, inde by to problem bol. Ak by manzel bol gembler a nebolo by na hypoteku, tiez by som riesila co a kam plati...ale takto :D nemam dovod.

@petamich rozdiel je, že vyšší šetrite aj spolu ale ona nemá tušenia o tom koľko jej manžel odkladá 🙂 preto som sa pýtala ako to robia keď sa nie o pokazí alebo niekam chcú ísť 🙂

petamich
13. sep 2025
@anonym_b93ff6

@petamich rozdiel je, že vyšší šetrite aj spolu ale ona nemá tušenia o tom koľko jej manžel odkladá 🙂 preto som sa pýtala ako to robia keď sa nie o pokazí alebo niekam chcú ísť 🙂

@anonym_b93ff6 nie my nesetrime spolu 🙂 ved som napisala, ze ma nezaujima, co manzel robi so zvyskom prijmu (posle na spolocny ucet sumu x, ja poslem sumu x, z tej sa platia spolocne vydavky a chod domacnosti a zbytok neriesime - ja jeho a on moje, ja sa nepytam ci odklada alebo mina a jeho nezaujima co robim ja)

anonym_a3d4b6
14. sep 2025

Ja som pozerala len taku rychlu statistiku v IB a za tento rok som usetrila 8000. Ale boli tam necakane vyssie vydaje asi 1000 a dve dovolenky, co tiez zobralo asi dakych 3000.

anonym_a15bee
14. sep 2025

@anonym_autor ja ušetrím z rovnakého cca 800 (to rovno po výplate presúvam na sporiaci). Kupujem len veci pre seba a deti. Ale mám manžela a ten platí všetko povinné (účty, potraviny, auto). On šetrí tiež, ale rôzne sumy (nemá fixný plat). Dovolenky, výlety platí on. Zarába +- 2tis

margotka17
14. sep 2025

@anonym_autor ťažko sa k tebe vyjadriť, ako máš ušetriť. Koľko platíš inkasko, cestujú deti do školy busom, ako cestuješ do práce ty, koľko platíš za mobily, poistky....aj tak mám pocit, že po poplateni všetkého je dosť 200 € ušetriť. Skôr upec deťom bábovku, perník, bublaninu, do čoho ich môžeš zapojiť ak sú väčšie a časom už budú piecť samé. My usetrime kedy ako, podla toho, čo kedy treba dokúpiť. Minule sme tyčový vysávač odkúpili stal 159 €. Inak by som bola tie eura odložila.

anonym_c6a9bd
14. sep 2025

Neviem či to tu padlo, nechce sa mi čítať komentáre ale zrušila by som BF topánky, chodidlá detí sa ti poďakujú v budúcnosti. Píšem radšej anonymne, nech sa nemusím otravovať s komentárikmi.

anonym_3fcf8a
14. sep 2025

Ved ale kazdy to ma inak. Zalezi aj ci jazdite do prace a ci deti cestuju busom do skoly. Inak usetria ti co robia z domu a ti co im deti chodia do skoly pesi.
Napr my prejazdime 150 eur a deti precestuju 100 eur. Mame hypoteku, 2 uvery.
Mnohym pomahaju rodicia ze na meniny narodeniny davaju detom peniaze. My uz mame iba 1 starku, takze ona chudina da iba par eur, ani neziadam od nej.
Dost sa da usetrit ked clovek vari a pecie doma. Aj ked nekupujes sladkosti a desiatu ale pripravis doma - napr napecies nakrajas zamrazis a postupne vyberas.
Mm dost pomina na susene ovocie, dzusy, zmrzlinu, krekry. Ja sladkosti nejem. Detom skor peciem.

autor
14. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor preco nevies kolko muz usetri??su to aj tvoje usetrene peniaze,keby ich mate v kope takto by si neplakala.

@vladuska20 muz plati prerabku domu. Plati uver. Ked sa nieco pokazi, kupi. Takze ma nezaujima, kolko ma. Plati dovolenky. Proste vsetky vydavky navyse a vzdy na to ma😁🙏😍

nelka93
14. sep 2025

Z 3000 cca 500, zvyšok je hypo, mobily, strava, poistka, tankovanie, koníčky a vylety

anonym_a075d6
14. sep 2025

@anonym_autor zo spoločného príjmu cca 4000€ ušetríme tak 1300€ priemerne, niekedy viac, niekedy menej

bohumilabohumila
14. sep 2025

@anonym_autor keď dnes ušetris 200€ mesačne, je to super! Predpokladám že si sama s dvomi deťmi. Žiť v podnájme je zhruba rovnako drahé ako žiť vo svojom keď platíš hypotéku. Všetko tak nenapádne a pomaly zdražuje, takže tam ani nezbadáš, že máš vyššie výdavky na všetko. Deťom do školy treba veľa platiť a kupovať, oblečenie k tomu, deti rastú. Na cukrovinkách neušetríš veľa, ale ja som rada piekla doma. Bábovky, buchty, zákusky, torty na príležitosti. Deti neboli zvyknuté na sladké z obchodu. Sem tam som to kúpila, ak naliehali, ale aj tak zistili, že to, čo urobím ja, je lepšie. Varili sme iba doma. A niekedy som mala veľmi hlboko do vrecka. Ja som nevedela veľmi ušetriť. Iba na strave, čo bolo fakt úbohé. A to nie som žiadna rozhadzovačka. Žiaden kaderník, žiadne nehty, kozmetika..kabát min. 5 rokov starý, to isté topánky. Pyžamá a spodné prádlo dostávali deti pod stromček.. Som rada, že to mám za sebou.
Teraz, keď som sama, rozvedená a mám dôchodok naozaj malý, finančne vyjdem lepšie ako keď som sa starala o rodinu.
Nikde nerobíš chybu. Chcelo by to stále viac a viac peňazí, čo je, samozrejme, hlúposť. Alebo, ako hovoril môj ex, keď máš málo, nájdi si dve ďalšie roboty.. Pri tomto múdrákovi som skončila v nemocnici.

peso12
14. sep 2025

920-1000€ + 80-100€ stravné lístky. Náklady mám 200€ hypo+ 160€ bytové náklady. Bývam inak sám v 3izbaku. Viem si odložiť cca 150€ mesačne. Keďže momentálne pomaly prerábam, tak sa to zle odhaduje. Sám si nevarím, keďže ma to vychádza drahšie než v podnikoch.

vlado19822
15. sep 2025
@anonym_519dd2

@anonym_autor z 900€ viem ušetriť 300 cca

@anonym_519dd2 moja žena dokáže ušetriť s 1500 ,1500 ale tak že ja zarobím 2000 ,,neporovnavaj ak ty ušetria s 900 ,300 eur ale koľko platíš byť ,elektrinu ,máš malé deti atď

akrim75
15. sep 2025

@anonym_autor ja to robím opačne , nie to čo mi po mesiaci zostane ,ale hneď jak cinkne výplata ,dám bokom 400e a čo mi zostane z toho musím vyjsť. ( A do finančného rozpočtu by mal prispievať i otec deti 😉).
Snažím sa variť podľa receptov starých mám, varilo sa zdravšie aj lacnejšie. Častokrat sa zabudne na kapustne halušky , vajíčkovú polievku , či obyčajne šulance s makom. 😁.

anonym_519dd2
15. sep 2025
@vlado19822

@anonym_519dd2 moja žena dokáže ušetriť s 1500 ,1500 ale tak že ja zarobím 2000 ,,neporovnavaj ak ty ušetria s 900 ,300 eur ale koľko platíš byť ,elektrinu ,máš malé deti atď

@vlado19822 nikde nič neporovnávam, len písme koľko ušetrím. To bola otázka

anonym_a3d4b6
15. sep 2025
@akrim75

@anonym_autor ja to robím opačne , nie to čo mi po mesiaci zostane ,ale hneď jak cinkne výplata ,dám bokom 400e a čo mi zostane z toho musím vyjsť. ( A do finančného rozpočtu by mal prispievať i otec deti 😉).
Snažím sa variť podľa receptov starých mám, varilo sa zdravšie aj lacnejšie. Častokrat sa zabudne na kapustne halušky , vajíčkovú polievku , či obyčajne šulance s makom. 😁.

@akrim75 no pre mna kapustove halusky a sulance s makon nie su zdrave jedla. V podstate skoro ziadna vlaknina a vitaminy, prilis vela sacharidov.. ja by som toto nedala jest svojmu dietatu.

anonym_1cf3c1
15. sep 2025
@akrim75

@akrim75 Presne. Aj ja striedam takéto jedlá s mäsovými. Robievam granadír, placky, pečené zemiaky, cestoviny s paradajkovou omáčkou, syrom, vajíčkom, buchty na pare, dolky, palacinky, langoše, zemiaky na kyslo. Polievky z koreňovej zeleniny,zemiakovú s párkom, paradajkovú, strukovinové. Chutné a sýte.