Kupujete stále obľúbené potraviny aj po ich zdražení?
Ahojte, že jak som teraz zamyslela 😃otvorila som si práve čokoládu, ktorú som začala kupovať len preto, že moja obľúbená čokoláda "nedávno" stála v akcii 1,99€ teraz stojí v akcii 2,79€ tak ma to nahnevalo, že už len z recesie kupujem čokoládu od iného výrobcu, ktorá mi síce až tak nechutí ale má ten istý podiel kakaa a stojí bez akcie 2,79€
Tiež ste prestali kupovať po zdražení niečo, čo ste mali radi?
@anonym_autor nie nekupujeme, poliaci vedia držať ceny, nebudem pchať svoje peniaze do slovenských nenažrancov. Neboj sa keby sa im na to všetci vysrali, hneď by šla cena dole. Bez čokolády a nezdravých keksov sa dá existovať.
Vcera som mala chut na hovadzie, ale cena za kg 16 e?! Tak to uz nie som ochotna dat. Ine zbytocnosti som tiez prestala nakupovat, najma sladkosti a cipsy, ale chcem schudnut a to usetrenie je len bonus.
@anonym_autor Zaujima ma ci ta oblubena cokolada je Lindt. Lebo my ficime na malinovej a tiez vzdy cakame na akcosku za prave 2,79 😂. Aj my sme parkrat kupili inu ale nebolo to ono, takze riesenim je cakanie na akciu 😉.
@domculik Áno, je to Lindt😆
Kupovala som 90% -ctnú teraz kupujem v DM drogérii 90%-ctnú
Tiez som takto prestala kupovat pribinacikov pre deti lebo ta cena je otrasna. Presli sme na ine jogurty.
@anonym_5387bf Pribinacek nie je jogurt
@anonym_autor da sa aj Figaro 86%, ale tiez treba hladat akciu. Ked som vyskusal lacnejsie alternativy (Lidl, Tesco...), zdali sa mi prilis prisladene.
@anonym_autor Tak vseobecne, vo viacerych pripadoch nahradzame zdrazene potraviny lacnejsimi variantami, za predpokladu ze nam chutia a kvalita ostava. Ale konkretne pri tejto coko vyuzivame akcosky v Bille, Tescu, Libexe, lebo vhodnu alternativu sme nenasli. Tie dm coko nam veru tak nechutia.
Tiez som takto prestala kupovat pribinacikov pre deti lebo ta cena je otrasna. Presli sme na ine jogurty.
@anonym_5387bf My aj Lipanky mame radi namiesto Pribinakov.
Prestala som kupovať jojo cukríky, nie kvôli cene ale kvôli kvalite, často sú tam poslednú dobu akoby hrčky cukru v želé, je to hnusne tvrdé, normálne som si myslela, že som si zub ulomila 🙂 . Nič iné som dokopy nekupovala, maximálne občas horalku a keď na ňu príde chuť, tak kúpim. Ale u nás skôr fičia domáce sladkosti alebo ovocné kože a tie nezdraželi 🙂
@anonym_autor kupujeme stale to iste ,ale zas sladkosti sme nikdy moc nekupovali,človek jesť musí
@la_dolce_vita 16€ za falošnú sviečkovú napr. je ok cena ... napr ...
som na tom ako @minenkaa - sladkosti nejako nekupujeme, iba jojo mixle pixle - a to kúpim bez ohľadu na cenu, 3 balíky na týždeň, rozdelíme si to ... aj zvyšné veci kupujem bez ohľadu na cenu, každý týždeň nadávam, lebo objednávam cez internet v podstate stále to isté - a vidím ako to šlo strašne hore ... takého pribináka kúpi manžel iba keď je v akcii - inak nie som ochotná, bežne ho aj tak nejeme ... ale maso kúpim drahé, aj chlieb, aj jablká ...
@anonym_autor da sa aj Figaro 86%, ale tiez treba hladat akciu. Ked som vyskusal lacnejsie alternativy (Lidl, Tesco...), zdali sa mi prilis prisladene.
@madeincssr priznám sa, že inú som ani neskúšala, keď som na nejaký sviatok dostala menej ako 90% napr. z Lidla.... darovala som ju ďalej, ale je asi čas vyskúšať . Ďakujem za tip👍
Nepozeram na ceny,na co mam chut to si kupim.Hodim do vozika,uctenku malo kedy beriem.
Nenakupujem v slovenských reťazcoch, u susedov zatiaľ tie ceny nešli až tak hore, normálne kupujeme čo máme radi.
ach, a ešte k čokoláde - čokolády nejem pravidelne, ale milujem dubajskú. tú si kúpim aj za 10€ - a zožeriem ju v podstate hneď - našťastie je to raz za rok 😂
A že bieda 🙈😅len kupujte,kupujte a papkajte čo máte radi ale sa nečudujte, že ceny pôjdu ešte vyššie lebo dopyt
@la_dolce_vita 16€ za falošnú sviečkovú napr. je ok cena ... napr ...
@biba_18 viem, tolko to stoji, ale nedam tolko uz za kus flakoty 🙂)
Akurat vcera sme sa o tom bavili, ze sme si zvykli kupovat cokoladu na 99c a teraz stoji tusim 1,99€ ak nie viac. Obcas si kupime, ale uz z nej nepeciem. Pride mi prehnane predrazena ta torta, ked tam idu 3-4kusy (8€ len cokolada 🙈).
@anonym_autor Tak vseobecne, vo viacerych pripadoch nahradzame zdrazene potraviny lacnejsimi variantami, za predpokladu ze nam chutia a kvalita ostava. Ale konkretne pri tejto coko vyuzivame akcosky v Bille, Tescu, Libexe, lebo vhodnu alternativu sme nenasli. Tie dm coko nam veru tak nechutia.
@domculik máš pravdu, zdravé potraviny nahradzame lacnejšími variantami, ktoré ale nie vždy musia byť zdraviu prospešné, žiaľ niekedy je to skôr naopak. Čo sa týka môjho príspevku ohľadom čokolády, nahradila som len výrobcu % ostáva, a v DM-ke viac menej dostať už len bio potraviny. Aj táto čokoláda je bio ale čo dnes bio presne znamená 🤷
@anonym_22c88f akože máme prestať jesť a žiť len z prány alebo ako zhŕňajova nevesta?
@anonym_5387bf Pribinacek nie je jogurt
@liz_lemon och tak prepáč. Vymenila som za iný smotanový krém 😁 Snad mas uz dusu na mieste 😎
Kupujeme, co mame radi, ked je v akcii.
@anonym_autor mi sme už cca 2 r keď strašne zdražela čokoláda keksíky vyradili sme práve tie. A predtým sme ju kupovali na meniny narodeniny no stále aj cez týždeň len tak občas. Takže u nás prišli o dost ks ročne.
@anonym_autor 1 potraviny stale tie iste, ale pijeme v podstate uz len vodu, lacnejsiu kavu a lacnejsie caje. Uz skoro ziadny alkohol, sirupy, soft drinks. Mozno flasu vina za dva mesiace, flasu sirupu trikrat za rok, kavu v akcii.
Zmenili sme navyky neako celkovo. Pred tym (pred tymito opatreniami ktore nastolila terajsia vlada) som velmi nedbala ze sa o malo zmenila gramaz a nezmenila cena, pripadne ked nieco zdrazelo o par centov. Neako sme stale isli svoje. Ale teraz uz proste padla kosa na kamen a ked to zdrazenie je v hodnote eur a viac na vyrobok a gramaze sa menia celkom vyrazne nie ze z 80 gramov z 75 ale 60 a menej tak uz kalkulujem. Nieco kupujeme stale lebo som este nenasla nahradu, ine veci sa snazim najst nahradu v podobnej kvalite. Nikdy som nebola zastanca velkeho obchodneho cestovania ale teraz uz chodim na velky nakup do rakuska kde tie iste vyrobky su markantne lacnejsie (maslo, mlieko, vajcia, jogrty, cestoviny, pekarenske vyrobky, cukrovinky). Niektore veci sme prestali kupovat, su to hlavne balene vody, pochutiny, sirupy ale aj syry alebo udeniny. Zmenila som obchod, predtym som chodila prakticky stale do rovnakej predajne, teraz idem do viac predajni podla ceny. Pohodlnost isla bokom. Plus stale skusame a nahradzame zauzivane veci novymi.
Tak všeobecne, kupujem to, čo nám vyhovuje, počkám si na akciu, alebo to kupujem v menšom množstve. Nebudem jesť niečo len preto, že to je lacnejšie.. prestať kupovať, no výrobcovia nemôžu za to, čo sa tu deje a potrebujú uživiť seba i zamestnancov.. ak majú ísť cenou dole, musia ísť dole kvalitou a to už nemusím kupovať vôbec..
Niekedy ano,niekedy nie.Proste z principu.Lebo ine je zdrazit a ine zdrazit.Ked mi zdravy rozum hovori ze toto nie je zdrazenie ale nenazranost,tak to viac nekupujem.
Nie nikdy som to nechapala ked muz radsej kupi o 50 centov nieco lacnejsie a ani z polovice nie tak dobre. Radsej si to kupim menej casto ale ked uz mam nieco nezdrave zjest tak nech to stoji za to. To sa tyka sladkosti atd. Bezne potraviny nakupujem vtedy ked su v akcii, a podla toho pripravujeme stravu doma alebo proste kupim za cenu aka prave je.

Ano, mala som oblubene jogurty. Teraz stoja o 15centov viac a aj ked su v akcii tak su drahsie nez stali bez akcie pred 3mesiacmi. Nekupujem ich.
@leuska0910 napodiv jogurty s celkom dobrym zlozenim (napr. bez GF sirupu) sa daju najst aj medzi lacnymi "znackami" samotnych obchodnych retazcov, lebo casto byvaju z SK/CZ mliekarni. Aj biele, aj nizko aj vysoko tucne.