icon

Nehnuteľnosti alebo akcie. Kam investovať peniaze?

princkrason
Dnes o 09:49

Slovenská klasika: byty, byty, byty... alebo radšej akcie? Ja osobne som momentálne zvažujem akcie, príde mi, že nehnuteľnosti už nie sú taká výhra. Ako ste na tom vy? Kam by ste dnes vložili voľné prachy?

anonym_6b196a
Dnes o 09:51

@princkrason .... Do bytu. Prenajímala by som. Ľudia dokážu vyhodiť neskutočne prachy za nájom.

anonym_c5fceb
Dnes o 10:06

nehn., ale radšej pozemok ako byt.

anonym_acafcc
Dnes o 10:07

@princkrason akcie. Su viazane na celosvetotvu, nie na Slovensku ekonomiku.

anonym_cccb9d
Dnes o 10:13

Akcie, odkladas si bez starosti s hladanim najomnika, so zlym najomnikom, opravy rozne,... . Mas tam zlozene urocenie a pekny postupny rast

tilly
Dnes o 10:34

Ja tiež uvažujem. Na nehnuteľnosti potrebuješ viac peňazí...

anonym_c77fea
Dnes o 10:52

akcie, menej starosti

anonym_58c25a
Dnes o 11:46

@princkrason jednoznacne ETF... v dnesnej situacii (ceny bytov, politicka situacia, geopoliticka situacia..., jednoduchost zalozenia brokerskeho uctu... flexibilita)... proste akcie / ETF.
Vynos z prenajmu (nezaratany narast nehnutelnosti) je pomaly rovnaky ako terminak

anonym_58c25a
Dnes o 11:48

@princkrason ale mas stastie, tu sa o tom zopar minut hadali Karpis s Dubcom, tak si vyber, co ti viac sadne 🙂 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=8XUqHEEbFBs

Inac teda sam mam oboje a viem po cca 15 rokoch porovnat... len ja som kupoval nehnutelnosti, ked este "boli lacne"... aj pady som zazil aj 2008 aj 2020 (hlavne akcie)...

princkrason
autor
Dnes o 12:25
@anonym_58c25a

@princkrason ale mas stastie, tu sa o tom zopar minut hadali Karpis s Dubcom, tak si vyber, co ti viac sadne 🙂 🙂

Inac teda sam mam oboje a viem po cca 15 rokoch porovnat... len ja som kupoval nehnutelnosti, ked este "boli lacne"... aj pady som zazil aj 2008 aj 2020 (hlavne akcie)...

@anonym_58c25a ten Dubeci je dnes skoro vsade , teraz naposledy tu https://www.sme.sk/index/c/milan-dubec-nikoho-n...

anonym_5b5620
Dnes o 14:55

@princkrason
Som si na 100 % istý, že všetci fanúšikovia akcií sú mladšia generácia. Ja patrím k tým starším – prežil som dot-com bublinu v roku 2000 aj rok 2009, keď nezamestnanosť stúpla na 10 %, a naivnú vieru, že fondy sú neomylne.
Takze ja som za brick and mortar😄

anonym_eceb6d
Dnes o 15:07

Prenajimam garzonku, kupena pred 15 rokmi za 55 tisic takze uz nasobne zhodnotena. Plus si sporim v EIC a ETF fondoch, avsak nie velke sumy ale po stovkach. Samozrejmost je 2.a 3.pilier.Keby mam peniaze navyse, kupila by som pozemok alebo dalsi maly byt v novostavbe.