Nevychádzajú vám peniaze na jedlo?
Dnes je doba aka je, ale stalo sa vam, ze ste nemali co vlozit do ust? Ze ste proste nemali financie na stravu a cakali ste niekolko dni, kym vam nabehne vyplata, alebo socialne davky? Stalo sa vam to raz? ci stava sa vam to opakovane? pripadne ze sama sa nenajete aby ste dali jest detom? Poznate aj dovod preco?
@anonym_autor nie nestalo sa mi to 😀 Som finančne gramotná
Nie...našťastie matematiku som sa v škole učila a viem si zrátať financie.
Poprosim aby pisali iba tie ktorym sa to stalo, Dakujem.
@anonym_autor a načo ti to vôbec je? Ono to totižto nieje vôbec na nejakú “chválu”
@anonym_autor Keby sme nemali doma na stravu, nebola by som v prvom rade tu.Prvá vec čo by sme stopli internet,mobilné dáta, ale predovšetkým sa snažili aby nato jedlo bolo vždy. Neboli sme tak,ale zažila som ,že ske nemali všetko a žili od výplaty do výplaty s mamkou.
nemyslím že tá situácia môže reálne nastať niekomu kto vie aký má príjem… proste ten stopne všetko ostatné aby ostalo aspoň na ryžu a lacné párky… 😏
@anonym_autor stalo sa mi to raz. 3 dni sme nemali moc čo do úst. Maximálne tak vločky s mliekom a suché cestoviny (našťastie som mala doma len dojčené babatko). Vtedy som si povedala, že sa v živote nechcem už dostať do tej situácie. A odvtedy si dávam sakra pozor na to, kam idú financie, či vyhadzujeme jedlo alebo zjeme všetko. Mám v zásobe strukoviny a trvanlivé potraviny. Do tej situácie som nikdy už neprišla, dokonca som sa naučila vtedy šetriť a napriek tomu, že už nemusím šetriť, v tom čase sa vo mne niečo zlomilo a vždy musím mať doma plnohodnotné zásoby jedla na 2 týždne. Ego mi nedovolilo si požičať peniaze od rodičov, aj keď by mi požičali bez problémov. Ale lekcia do života dobrá, potrebovala som ju.
@anonym_autor nestalo. To by som musela byť fakt veľmi dlho bez príjmu, aby sme spotrebovali všetky zásoby z mrazničky aj zo špajze. A to si nemyslím, že mám toho veľa, ale proste vždy je z čoho spraviť aspoň pečené zemiaky, palacinky, nejaké cestoviny alebo halušky.
Takže toto, že pár dní pred výplatou nemáš čo jesť, nie je len o finančnej negramotnosti, ale aj o celkovom zlyhaní vedenia domácnosti. Ako môžeš doma nemať nič, z čoho sa dá aspoň týždeň variť nejaké jednoduché jedlo?
Stalo sa mi, že ma bolel zub a čakala som do výplaty aby som mohla ísť k zubárovi.
Hanbila som sa priznať že som na mizine a požičať si od rodiny.
Teraz už mám niekoľkomesačnú rezervu ak by sa niečo stalo tak vyžijeme s úspor.
@anonym_autor akoze mas uplne prazdnu chladnicku mraznicku skrinu? Nemas ani zemiak a muku na sulance? Nemas 50 centov na cestovinu?
Nie, nikdy sa mi to nestalo. A to boli kedysi davno casy, ked som mala dost nizky rozpocet. Vtedy sme zili z kompotov zo spajze, cestovin s kecupom, strukovin a podobne. Dokazala som nejak tak carovat, ze sme neboli hladni. Ziadne sladkosti, ziadne somariny, proste vydelit rozpocet a varit efektivne, spotrebovat vsetko, nic nevyhadzovat.
Ano, zazila som, ake to je zit od vyplaty do vyplaty, ale v takom pripade som sa snazila nekupovat a neplatit veci, ktore sme nutne nepotrebovali. Fajcis? Nekupuj cigarety. Nemas co do ust, ale na internete vypisujes? Odpoved poznas.
Pytas sa stalo sa vam to? A potom piste len tie, ktorym sa to stava... nie, samozrejme, ze sa mi to nikdy nestalo... zit od vyplaty do vyplaty, davat pozor na rozpocet, ano takto som doma vyrastla... ale jest bolo vzdy co, radsej usetrili inde, proste priority a financna gramotnost...
@anonym_autor akoze mas uplne prazdnu chladnicku mraznicku skrinu? Nemas ani zemiak a muku na sulance? Nemas 50 centov na cestovinu?
@really8 nevies poradit ako sa da zablokovat ludi ako ty? co neustale maju potrebu napisat cokolvek, akukolvek hlupost, len aby tam nieco napisali?
Toto zas bude ten chlap, čo tu vypisuje, aká chudoba a neviem čo, čo nevie vydržať v robote.
Pytas sa stalo sa vam to? A potom piste len tie, ktorym sa to stava... nie, samozrejme, ze sa mi to nikdy nestalo... zit od vyplaty do vyplaty, davat pozor na rozpocet, ano takto som doma vyrastla... ale jest bolo vzdy co, radsej usetrili inde, proste priority a financna gramotnost...
@anjelicek26 ano mas pravdu. ale uz sa to nedalo potom zmenit ze ma zaujima iba aby pisali zeny ktorym sa to stalo.
Toto zas bude ten chlap, čo tu vypisuje, aká chudoba a neviem čo, čo nevie vydržať v robote.
@drahomirrra coo??
Nastastie nie. To sa moze stat naozaj asi len bezdomovcom, aj ked aj ti stale maju nejaky alkohol. V tejto dobe na slovensku ostat bez jedla? To si neviem predstavit.
Ale vdaka za temu. Aspon si clovek pripomenie a podakuje aky ma uzasny zivot.
@drahomirrra toto? https://www.modrykonik.sk/forum/potrebujem-sa-vyrozpravat-zivotne-pribehy-moj-pribeh/zivot-v-chudobe/?page=9#post-89761114 ... tak nie ale mam aj to precitane.
@really8 nevies poradit ako sa da zablokovat ludi ako ty? co neustale maju potrebu napisat cokolvek, akukolvek hlupost, len aby tam nieco napisali?
@anonym_autor uuuu co prskas. Ved sa pytam aby som vedela pripadne poradit co uvarit. Ale o to ti asi nejde ze? Ta tema ze si bez prace a skolka do 14 je tiez tvoja?
@anonym_autor uuuu co prskas. Ved sa pytam aby som vedela pripadne poradit co uvarit. Ale o to ti asi nejde ze? Ta tema ze si bez prace a skolka do 14 je tiez tvoja?
nie ale daj link ked uz ta tu musime mat. precitam.
Tak potom nie autorka, toto sa mi nikdy v živote nestalo. Základné potraviny mám vždy doma, nefajčíme, ani nepijeme.
@anonym_autor nie, nestalo sa mi to nikdy. Vždy som doma mala a mam nejaké trvanlivé potraviny, v mraznicke maso, zeleninu, nejaké konzervy tuniaka kompóty a pod. Keby som sa teraz dostala do takej situácie, tak smykam do nejakého reťazca na brigádu, teraz pred Vianocami to nie je problém.
nie ale daj link ked uz ta tu musime mat. precitam.
@anonym_autor uz to zmazali. Takze pomoc nepotrebujes ano? Len pofnukat si?
clovek musi pracovat aby mal co jest, mali sme aj horsie obdobie, ale vzdy som brala zo zasob v kuchyni
@anonym_autor uz to zmazali. Takze pomoc nepotrebujes ano? Len pofnukat si?
@really8 moja zlata. moja tema je o zene co si vcera odomna chcela pozicat 37 euro. A ma zaujima ci realne take zeny existuju. Ale to ti tazko vysvetlovat.
To že by som doma nemala žiadne zásoby, to nie. To že som čakala na peniaze aby som vedela nakúpiť základné veci pre deti áno,raz.
A áno, presne poznám dôvod, kvôli čomu sa to stalo, volá sa
svokra
@really8 moja zlata. moja tema je o zene co si vcera odomna chcela pozicat 37 euro. A ma zaujima ci realne take zeny existuju. Ale to ti tazko vysvetlovat.
@anonym_autor Kurňa, prečo majú všetci potrebu písať anonymne? To sa hanbia za svoj profil? Odkedy umožnili písať anonymne, tak sú tie témy čím ďalej, tým viac o ničom. Ľudia už píšu aj blbosti.
@anonym_autor Kurňa, prečo majú všetci potrebu písať anonymne? To sa hanbia za svoj profil? Odkedy umožnili písať anonymne, tak sú tie témy čím ďalej, tým viac o ničom. Ľudia už píšu aj blbosti.
@chrobak7 mozno to je tym, ze ty si sa nazval chrobakom a nemas tu nic o sebe a ja blbec som si tam dal skutocne meno bydlisko a povolanie .

@anonym_autor nestalo. Chvalabohu
Stale mame zemiaky, cestoviny, ryzu, plnu mraznicku.