icon

Šetrenie peňazí v roku 2026

Dnes o 07:25

Ahojte,

dávate si nejaké šetriace výzvy? Chcem začať od zajtra šetriť a byť prísna. Čo by ste poradili?

anonym_68fae5
Dnes o 07:38

Áno, dala som si nejaké výzvy v novom roku. Potrebujem mesačne ušetriť 1500 eur, do leta. Tak to bude celkom výzva, ale ja mám rada výzvy. A moje pravidlo - nebudem kupovať kým neminiem, kým nezjem ... žiadne do zásoby, lebo už sa mi to míňa. Tak mám doma 8 make upov, ani jeden minutý a ani s jedným nie som extra spokojná. Čiže skôr sa uspokojiť s tým, čo mám.

zuzkaa1991
Dnes o 07:39

@anonym_autor 10%: 20% z.prijmu by mala byt kazdy mesiac rezerva ;).my tak roky robime ako náhle pride vyplata posielam na vedľajší ucet peniaze co je rezerva ak niečo sa pokazi poprípade dovolenka okolo domu veci sa robia...potom 100eur posielame na ďalší účet cp.su fondy dlhoročne a tam zarábajú viac a to je na splatenie hypotéky ked budeme mat.fixaciu tak urcitu cast vyplatime

dory11
Dnes o 07:39

@anonym_autor áno mám niejaku sumu ktorú chcem na šetriť ale neberiem že od nového roku už od novembra šetríme na niečo určite a potom pomimo šetrenie na " rezervu"

anonym_bafc29
Dnes o 07:45

My šetríme stále, kazdy mesiac si odložíme peknú sumu ale zároveň si aj vieme dopriať a užiť zivot naplno. No rok 2026 ideme zvýšiť sporenie, keďže nás na konci roka 2026 čaká jedna veľká investícia a veľká zmena, ale verím, ze sa peniaze vrátia spat.🫰

tykat
Dnes o 07:48

@anonym_autor setrime dlhodobo tak hlavne nech v tom budeme moct pokracovat. Este nevieme ako sa nam zvysia vydavky v 2026 (ceny, dane...). Lebo jedno je co sa pise, druhe bude realita. Uvidime.

A typy, ked som fakt brutal setrila za mlada tak som vzdy kupila len to bez coho som nevydrzala do druheho dna 😃.
Teraz kupujem len kvalitne veci a na dlho. Napr.oblecenie, obuv. A nechodim do kaviarni a restauracii, len minimalne. Na tom viem pekne usetrit. A napr.vianoce mame roky tie iste ozdoby ako tradiciu, niektore este z mojho detstva. Takze na vyzdobu som neminula ani euro.

anonym_17315a
Dnes o 07:57

1000eur chcem dat hned bokom,po vyplatach tiez mam svoj plan,co chcem.
Ako na to,no hned po vyplate odlozit a nedotykat sa toho.

anonym_0d1640
Dnes o 08:07

@anonym_autor prevodný príkaz hneď po výplate a nechytat sa ich
Plus míňať , čo máš v mrazáku, nakúpiť v zľave, dať do mrazáku , dnes už skoro všetko, ja dávam aj tvrdé syry, črievka karičky.. a do obchodu zoznam a strikne sa držať , nič naviac kupovať

rachel36a
Dnes o 08:09

@anonym_autor žiadne výzvy si nedávame...šetríme pravidelne odkedy pracujeme pravidelne 10% prijmu...ked na konci mesiaca ostane tak presuniem ďalšie...v priemere to je cca 20%

anonym_7d5f1e
Dnes o 08:41

Syn v lete dostuduje, cize usetrim mesacne cca 500 e a nic pre to ani nemusim robit, ale uprimne, ulavi sa mi.

anonym_906905
Dnes o 08:51

Mam konktretne vyzvy - co chcem a co treba kupit spravit. Nie sumu penazi. 2025 bol celkovo zly a strasne vela ma naucil … sice som nedosiahla master level Macguyvera z h… urobit bombu … ale blizim sa. V 2026 budem otacat kazde € … ale ciel je uplne jasny.

sssss123
Dnes o 08:56

Ziadna vyzva, nasetrene mam, aj tak nikdy neminiem celu vyplatu, cize setrim tak ci tak, chcem aj zit nie len zgrlosit

anonym_4573c2
Dnes o 09:01

Setrim, ale aj žijem, chodím na dovolenky, výlety, ja investujem najviac do kvalitnej stravy a cestovania..nikdy neľutujem peniaze za letenky, pobyty, výlety, veľa to deti naučilo, sú scestovani, navštívili sme 17 krajín zatiaľ ...keď budem stará, budem doma strikovat

autumn1
Dnes o 09:01

Nemám v pláne meniť svoje šetrenie, som spokojná s mojim nastaveným systémom. A čo by som poradila? Pozri si načo utrácaš, každú oblať si zhodnoť, či je naozaj potrebné do toho toľko investovať. K šetreniu mám mantru, pokiaľ nebudeš chorobne šetriť až tak, že budeš skoro živoriť napriek tisíckam našetreným (poznám takých ľudí) a prekrúcať každé euro, ktoré máš minúť tak sa dá s miernou dávkou sebazaprenia v istých situáciach (každý máme niečo, kde nás láka míňať viac ako by sme mali) šetriť pekne.

anonym_e45152
Dnes o 09:12

kedze som bez prace, bez prijmu a zijeme z 1 prijmu a uspor, tak tie uspory chcem minat minimalne. idem vyskusat mat mesacny rozpocet 300 euro na jedlo. idem varit jednoducho, ako sa varilo niekedy. nebudme kupovat zbytocnosti. tento rok sme mali velke vydaje na auto, tak verim ze 2026 to uz tak nebude. lebo to pozerie vela. sledujem si spotrebu tepla a elektriny, menej periem, menej peciem , a hlavne varim s rozumom.

tilly
Dnes o 09:14

Každý mesiac hneď posielam sumu na nejaké fondy, neviem presne, čo to je 😅. Skrátka to odíde, takže vlastne potom pracujem len s tým, čo mám

anonym_c1b66c
Dnes o 09:27

Nedavam si ziadne vyzvy. Potom som len otravena z toho, co sa mi nepodarilo 🙄

anonym_c4a6e0
Dnes o 10:08

Tiež chcem tento rok viac šetriť, teda budem sa snažiť kupovať len tí, čo je potrebné a nie zbytočnosti. Dúfam, že ušetrím v rámci možností čo najviac.

anonym_646e94
Dnes o 10:11

Ja setrit neviem, ale chcem sa to naucit

zmrzlinka2021
Dnes o 10:18
@anonym_646e94

Ja setrit neviem, ale chcem sa to naucit

@anonym_646e94 zriadit fondy a dat automaticky prikaz na mesacne stiahnutie sumy

zmrzlinka2021
Dnes o 10:18

@anonym_autor
Nemam ziadne vyzvy - investovanie ma byt automatika ako platba energii.

anonym_535847
Dnes o 10:47

do obchodu len so zoznamom
na eshopy počkať pár dní s tovarom v košíku, a premyslieť či to naozaj potrebujem a nie len že to chcem, aby človek nenakupoval impulzívne

anonym_646e94
Dnes o 11:04
@zmrzlinka2021

@anonym_646e94 zriadit fondy a dat automaticky prikaz na mesacne stiahnutie sumy

@zmrzlinka2021 mam sporiaci a co dam stiahnut, to pred vyplatou vytiahnem. Musim zriadit taky, kde nevytiahnem.

zmrzlinka2021
Dnes o 11:53
@anonym_646e94

@zmrzlinka2021 mam sporiaci a co dam stiahnut, to pred vyplatou vytiahnem. Musim zriadit taky, kde nevytiahnem.

@anonym_646e94 žiadny sporiaci účet, ale investície do akcií

wiliam3royal
Dnes o 12:13

@anonym_autor dost penazi usetris hned a nemusi to byt vyzva az na novy rok, treba prestat fajcit, pit alkohol a sladke vody, obmedzit restauracie, kupovat menej ale zas kvalitnejsie potraviny ktorych nutricna / vyzivova hodnota je vyssia, nekupovat hluposti z Temu a pod., obmedzit jazdy autom / taxi, stavit na pravidelny pohyb, zmyslat pozitivne, usmievat sa, tesit sa zo zivota, tym zas usetris neskutocne palky na liekoch, drzim palce, zivotu zdar!

muchotrafka298
Dnes o 12:59

Ja mam viacero poductov, na ktore si posielam hned po vyplate presne urcene sumy kazdy mesiac. Mam k jednemu pristup kedykolvek, dalsie 2 mam iba v urcity den raz mesacne. Tam setrim na dovolenku, listky do divadla, na koncerty, permanentky na cvicenie. Nesluzi mi to na dlhodobe sporenie alebo investovanie, toto su proste veci, ktore minam pocas roka. Mne pomohlo, ked som si zacala vsetky vydavky zapisovat, kazdu jednu vec a to som teda kukala, kolko penazi na hluposti ide.

anonym_d5d184
Dnes o 15:32

Už zase sa tu bude porovnávať, kto koľko dá bokom za mesiac?
Že 1,5k - 1k , v mojom okolí ženy zarábajú + - 800€.
Nech sa páči investujte odkladajte športe z toho.

anonym_a83371
Dnes o 16:36

@anonym_autor Áno, od zajtra idem na to rovnako.
Tento rok sme minuli extrémne veľa peňazí a dosť na hlúposti, a to sme neboli ani na dovolenke. Idem hlavne variť z toho čo je doma, nie na čo máme chuť.
A hlavne nechodiť často do mesta, u nás je to zabíjanie nudy 🫣

anonym_f72b44
Dnes o 16:49
@wiliam3royal

@anonym_autor dost penazi usetris hned a nemusi to byt vyzva az na novy rok, treba prestat fajcit, pit alkohol a sladke vody, obmedzit restauracie, kupovat menej ale zas kvalitnejsie potraviny ktorych nutricna / vyzivova hodnota je vyssia, nekupovat hluposti z Temu a pod., obmedzit jazdy autom / taxi, stavit na pravidelny pohyb, zmyslat pozitivne, usmievat sa, tesit sa zo zivota, tym zas usetris neskutocne palky na liekoch, drzim palce, zivotu zdar!

@wiliam3royal Toto všetko my doma robíme a ešte chodím do roboty na bicykli ušetrím na benzín. Okrem toho ako šetriť?

anonym_4fd533
Dnes o 16:51
@anonym_d5d184

Už zase sa tu bude porovnávať, kto koľko dá bokom za mesiac?
Že 1,5k - 1k , v mojom okolí ženy zarábajú + - 800€.
Nech sa páči investujte odkladajte športe z toho.

@anonym_d5d184 nechapem, kto sa tu s kym porovnava? Kazdy normalny clovek tu napise sam za seba, ak chce. Tie, co mesacne usetria tisicky nemozu za to, ze su aj profesie, kde nie je z coho setrit.

anonym_eef8e0
Dnes o 18:08

My šetríme/investujeme mesačne cca. 2500-3000, ale potom z toho berieme aj na dovolenky, ale celkovo sa snažíme, aby sme si aj niečo kúpili, cestovali, užili si, ale aj niečo ušetrili a žili v rovnováhe 😊