icon

Čistenie svadobných šiat

janika1001
9. jún 2022

Ahojte baby,potrebujem poradiť.Dávala som si prerábať svadobné šaty krajčírke a doma som si všimla že na sukni je malý fliačik,vyzerá to ako zaschnutá krv.Vedeli by ste mi poradiť ako to odstrániť? Ďakujem

moonlight1210
•
9. jún 2022

Na krv len studenu vodu. Nikdy nie teplu. Dobre preprat v rukach, a potom trosku obycajneho glycerinoveho mydla (a celkom dobre ucinkovali aj odlicovacie gely na umyvanie tvare (co sa napenia po zmiesani s vodou), ako som zistila v stave nudze).

Ale neviem, ako sa zachova latka. Aby na nej neostal nakoniec flak po vode.

andreatytler
•
9. jún 2022

@janika1001 Mozes skusit preprat mydlom a vodou v rukach za studena, ale je dost velka sanca ze ti tam ostane flak po vode. Ak ano, tak nic sa nedeje a zanesies do cistiarne. Ale ak to potrebujes vyprat este pred svadbou a mas malo casu a nestihla by si tu cistiaren, tak by som to nechala tak. Je to malinke. Nikto si toto nevsimne.Ale velky flak od vody ano.

tessa2299
•
10. jún 2022

Ja by som jej to dala ihned reklamovat. Urcite by som to tam nenechavala a nedufala by som, ze je to len maly fliacik.
Ved predsa, su to svadobne saty cele biele. A aj maly fliacik tam bude kricat a svietit

blaazi
•
10. jún 2022

@janika1001 problém je ak je to satén, na ňom môžu zostať po praní vodou škvrny, vyskúšaj radšej niekde zo spodu, z kraja. Ja som si po úprave u krajčírky dala šaty vyčistiť v čistiarni. Asi 2 týždne pred svadbou, boli po viacerých skúškach už aj zaprášené.

moonlight1210
•
10. jún 2022

@janika1001 ja by som ich vzala este do nejakeho svadobneho salona, kde poziciavaju saty.

Zrejme budu mat skusenost, ako taku drobnost vycistit z roznych typov latok a mozu poradit.
Alebo poradia dobru cistiaren, ktoru maju overenu.

janika1001
autor
•
10. jún 2022

Baby ďakujem vám za všetky rady.Namočila som tampón do vody opatrne vyšúchala a už to neni vidieť a ani fľak z vody nezostal😇.

dada0902
•
10. jún 2022

@janika1001 super ze sa ti to podarilo ☺️ krásnu svadbu prajem

pannama1
•
10. jún 2022

jeeej tak to som rada

janika1001
autor
•
10. jún 2022