icon

Najčarovnejšie miesta na Vianoce podľa vás?

16. sep 2026

Rozmýšľame nad nejakým čarovným miestom na Vianoce. Kde ste sa cítili najviac vianočne? Taku pravú atmosféru? Nemyslím len trhy….nieco na prespatie, mesto, konkrétne miesto, udalosť, a podobne…Ďakujem
Áno pýtam sa takto skoro nech viem niečo zajednať.

Strana
z2
anonym_088631
16. sep 2026

@anonym_autor niekde v teple pri mori 🙂

minenkaa
16. sep 2026

Teplo ,palmy,oceán a kľud,žiadne Vianoce

anonym_d97474
16. sep 2026

za mna nejaka rodinna chata/zrub, sneh a rodina okolo..

anonym_29963e
16. sep 2026

To sa ale sakra mylis, ze sa pytas skoro, za mna praveze uz asi aj neskoro, zavisi, co budes preferovat. Ja milujem Vianoce doma, tie specificky si neviem predstavit inde, ale ked uz, tak pekne luxusne drevenicky niekde na strednom/vychodnom Slovensku si viem predstavit isto. ChataMoritz napr.

denisa_deniska
16. sep 2026

Takéto niečo zháňam už niekoľko rokov. Vyslovene niečo vianočné. Aj sa o to pokúšam, chodíme tak 1-2 týždne pred nimi na predlžený víkend. Jediný krát sa mi to podarilo, hotel Kukučka, Tatranská Lomnica - ale to preto, že vtedy napadlo veľa snehu, tak to dalo tú atmosféru. Minulý rok sme boli takto napr. v Zakopanom, výzdoba, všetko parada. Akurát bez snehu, takže bohužiaľ, nebolo to ono 🤷🏼‍♀️

anonym_c5fa0f
16. sep 2026

Ja som mala krasny zazitok vianocny v Alpach, hotel v zasnezenej krajine na pod ladovcom. Nadhera, nesutocne vianocne caro to malo, nadherna vyzdoba, kam sa clovek pohol, koc s konmi a tymi obrovskymi kozusinami, a taka vianocna pohoda tam vladla, vsetci mili, spokojni, uvolneni... no, rozpravka

aurora33
16. sep 2026
@anonym_c5fa0f

Ja som mala krasny zazitok vianocny v Alpach, hotel v zasnezenej krajine na pod ladovcom. Nadhera, nesutocne vianocne caro to malo, nadherna vyzdoba, kam sa clovek pohol, koc s konmi a tymi obrovskymi kozusinami, a taka vianocna pohoda tam vladla, vsetci mili, spokojni, uvolneni... no, rozpravka

@anonym_c5fa0f ooooch toto znie úplne prekrasne 😍

lippanek
16. sep 2026

Tam, kde je veľa snehu.

katarinaba
16. sep 2026

Nebola som, ale uz som zacala mat cervika - take Oslo. Nieco, kde bude urcite sneh. Skus pozriet Cestujeme lacno - este som na to nepozerala, takze netusim, ale vianocne trhy v Osle s hotelom na tri dni vraj za 121 EUR (cim viac k sviatkom, tym mozno o nieco drahsie). Koniec koncov, ide len o letenky a nejaky hotel - to si vies aj sama, ak by to nebolo seriozne.
Alebo ja by som aj Laponsko zvazovala - mne by uplne stacilo najst chatku s velkymi oknami niekde v lese, kde budem lezat pri kozube a pozerat na padajuci sneh 🙂
Ale inak - ked uz nebudem mat pre koho riesit Vianoce, tak od Vianoc az do troch kralov budem snorchlovat v teplej vode pri plazi s palmami.

anonym_4011bd
16. sep 2026
@anonym_29963e

To sa ale sakra mylis, ze sa pytas skoro, za mna praveze uz asi aj neskoro, zavisi, co budes preferovat. Ja milujem Vianoce doma, tie specificky si neviem predstavit inde, ale ked uz, tak pekne luxusne drevenicky niekde na strednom/vychodnom Slovensku si viem predstavit isto. ChataMoritz napr.

@anonym_29963e krasna chata na silvestra ako stvorena.

anonym_c5fa0f
16. sep 2026
@aurora33

@anonym_c5fa0f ooooch toto znie úplne prekrasne 😍

@aurora33 veru, chodievame tam casto lyzovat. Tam je iny svet v case vianoc, aj inokedy, ale ten cas tesne pred vianocami a medzi vianocami a silvestrom TOPka

btus
16. sep 2026

za nás - doma. Poprípade nejaká chata v horách, ďaleko od ľudí a sneh.

vilma7
16. sep 2026
@anonym_c5fa0f

@anonym_c5fa0f ja zas ako dieta, ked sme boli na detvianskych lazoch ,vsetci v 1 izbe, po stromcek sme si isli s pilou do lesq, v9nku stavali bunkre zo snehu, vozili sq na vreciach...potom chodil Kubo ... clovek zazije len raz za zivot.

procrastique
16. sep 2026
@katarinaba

Nebola som, ale uz som zacala mat cervika - take Oslo. Nieco, kde bude urcite sneh. Skus pozriet Cestujeme lacno - este som na to nepozerala, takze netusim, ale vianocne trhy v Osle s hotelom na tri dni vraj za 121 EUR (cim viac k sviatkom, tym mozno o nieco drahsie). Koniec koncov, ide len o letenky a nejaky hotel - to si vies aj sama, ak by to nebolo seriozne.
Alebo ja by som aj Laponsko zvazovala - mne by uplne stacilo najst chatku s velkymi oknami niekde v lese, kde budem lezat pri kozube a pozerat na padajuci sneh 🙂
Ale inak - ked uz nebudem mat pre koho riesit Vianoce, tak od Vianoc az do troch kralov budem snorchlovat v teplej vode pri plazi s palmami.

@katarinaba V Osle je istota snehu asi podobná ako niekde v Žiline :D ( Ani Helsinki a Stockholm nemávajú bežne sneh na Vianoce).

Ja som bola cez Vianoce v Talline a bolo to supriš.

anonym_f94c7e
16. sep 2026

Vianoce na samote u lesa v chalúpke,kde je veľa snehu a zima.Pri chalúpke je veeela dreva.V nej je pec, kde praská ohník.Komora je zásobena tradičnými dobrotami a práve sa varí voňavá kapustnica.Nasa mala rodinka je pokope a tešíme sa z toho . Vôbec nám neprekáža, že večer nám budú svietiť len sviečky a stará petrolejka.Nevadi ani to, že treba stále prikladať do pece, ani to, že na umytie riadu si musíme ohrievať vodu,aj pred večernou hygienou.

viktoriaandrascik
16. sep 2026

Mne sa páčili Vianoce v Zakopanom, hotel Aries, úplne čarovná atmosféra tam bola

tilly
16. sep 2026

St. Moritz. Úžasná atmosféra, krásne prostredie vysoko v horách.
Altenmarkt im pongau, hore obertauern, salzburg na vianočné trhy, mestečko, kde vznikla tichá noc... chodili sme tam 10 rokov. Cez deň lyže, večer wellness, po večeri prechádzka po snehu, hotel s polpenziou, koláčiky na recepcii stále, bez starostí.

aurora33
16. sep 2026
@anonym_f94c7e

Vianoce na samote u lesa v chalúpke,kde je veľa snehu a zima.Pri chalúpke je veeela dreva.V nej je pec, kde praská ohník.Komora je zásobena tradičnými dobrotami a práve sa varí voňavá kapustnica.Nasa mala rodinka je pokope a tešíme sa z toho . Vôbec nám neprekáža, že večer nám budú svietiť len sviečky a stará petrolejka.Nevadi ani to, že treba stále prikladať do pece, ani to, že na umytie riadu si musíme ohrievať vodu,aj pred večernou hygienou.

@anonym_f94c7e kde je taká chalupka?

anonym_f94c7e
16. sep 2026
@aurora33

@aurora33 V mojej fantázii asi len

autor
16. sep 2026

A máte nejaké miesto kde bol vždy sneh cez v decembri? Mimo Álp

btus
16. sep 2026
@aurora33

aurora33
16. sep 2026
@anonym_f94c7e

@aurora33 V mojej fantázii asi len

@anonym_f94c7e jaaaj 🤣🤣😀😀

anonym_f94c7e
16. sep 2026
@aurora33

@anonym_f94c7e jaaaj 🤣🤣😀😀

@aurora33 Ale nebolo by to fajn, keby bolo niekde také čosi?

anonym_4f6065
16. sep 2026
@anonym_autor

A máte nejaké miesto kde bol vždy sneh cez v decembri? Mimo Álp

@anonym_autor A preco mimo Alp? Lebo na Slovensku je istota snehu loteria, takisto aj Zakopane. Ak chces mat uplnu istotu na SK ci Zakopane, tak musis pockat a vycestovat az ked uvidis ze napadol sneh, co je samozrejme blbost lebo nemusis uz nic zohnat a sneh ani nemusi napadnut. Uz aj v Alpach niektore nizsie polozene strediska maju problem so snehom. Spominany Salzburg je dobry tip. Tam sa konaju aj nejake koncerty. A pokial by v meste sneh nebol tak mas moznost nedaleko blizkost hor. Pokial chces vyslovene nejaku chatu, tak si pozri v kopcoch nejaky apartman. To je tazko takto radit, ani rozpocet si nenapisala a na kolko dni. A pokial chces len trhy, tak napriklad Budapest ci Vieden. Neviem ako daleko si ochotna cestovat ale ak aj dalej tak napriklad v Bavorsku by si mohla najst co hladas, spojenie snehu, trhov a nejakych akcii.

anonym_b0b423
16. sep 2026
@tilly

St. Moritz. Úžasná atmosféra, krásne prostredie vysoko v horách.
Altenmarkt im pongau, hore obertauern, salzburg na vianočné trhy, mestečko, kde vznikla tichá noc... chodili sme tam 10 rokov. Cez deň lyže, večer wellness, po večeri prechádzka po snehu, hotel s polpenziou, koláčiky na recepcii stále, bez starostí.

@tilly super pre lyziarov, cize pre mna, ale teda neviem, ci autorka lyzuje🙈

tilly
16. sep 2026
@anonym_b0b423

@tilly super pre lyziarov, cize pre mna, ale teda neviem, ci autorka lyzuje🙈

@anonym_b0b423 nemusíš lyžovať. Moja mamina nelyžuje a vždy si to tam užila. Tie mestečká tam sú krásne, sú tam obchodíky, kaviarne. Pod svahmi vždy niečo je. V meste curling, klzisko, v hoteli wellness s bazénom, blízko aquapark so spa... v poliach urobené chodníky na zimnú turistiku, kopec bežkárskych tratí. Vláčikom sa dá ísť aj do Salzburgu. Plus sú tam zaujímavé sankarske dráhy. Tam je čo robiť. To isté v moritzi, tam je toho ešte viac. Klziská, jazerá, mestečká, rôzne stupne bežkárskych tratí, rôzne trate na zimný hiking, plaváreň so spa, spa a bazén v hoteli. Nuda fakt nehrozí.
Okrem toho sa dá vyviesť lanovkou hore do reštaurácie a tam sa opaľovať. Tam je snehu vždy veľa.

My teraz posledné 4 roky chodíme na vianoce do španielska, tam sa dá tiež urobiť si bohatý program.

autor
16. sep 2026
@tilly

@anonym_b0b423 nemusíš lyžovať. Moja mamina nelyžuje a vždy si to tam užila. Tie mestečká tam sú krásne, sú tam obchodíky, kaviarne. Pod svahmi vždy niečo je. V meste curling, klzisko, v hoteli wellness s bazénom, blízko aquapark so spa... v poliach urobené chodníky na zimnú turistiku, kopec bežkárskych tratí. Vláčikom sa dá ísť aj do Salzburgu. Plus sú tam zaujímavé sankarske dráhy. Tam je čo robiť. To isté v moritzi, tam je toho ešte viac. Klziská, jazerá, mestečká, rôzne stupne bežkárskych tratí, rôzne trate na zimný hiking, plaváreň so spa, spa a bazén v hoteli. Nuda fakt nehrozí.
Okrem toho sa dá vyviesť lanovkou hore do reštaurácie a tam sa opaľovať. Tam je snehu vždy veľa.

My teraz posledné 4 roky chodíme na vianoce do španielska, tam sa dá tiež urobiť si bohatý program.

@tilly skúsim to kuknúť.

natalka13
16. sep 2026

Rovaniemi

natalka13
16. sep 2026
@aurora33

@aurora33 chalup na samote mas na prenajom kopu.
Skus megaubytovanie.sk

anonym_189c89
16. sep 2026
@natalka13

Rovaniemi

@natalka13 Rovaniemi v podstate posledné tri roky na Vianoce nemalo žiadny sneh. Ledva poprášok aj to nie celé vianočné sviatky...

Strana
z2