Pandemický rodičovský príspevok - Trebišov
Dobrý večer.
Tie, ktoré poberáte pandemický RP prišiel Vám už ?
Mne zatiaľ nie, Trebišov ..
Neviete či sa ešte bude poberať pandemický RP ? Ďakujem za odpovede 😊
To ešte existuje??? Dúfam, že to čo najskôr zrušia, lebo niektoré mamičky by sedeli aj päť rokov na pandemickej rodičáku.
@stanulienkat a tebe prajeme pekny vecer 😎
@kitta nápodobne😁
@slecinka_ka baby, ako ste to riešili? Bolo treba ísť na Upsvar? Ďakujem
@stanulienkat niektore by ho poberali pokojne az kym by ich deti neskoncili VS 👎👎👎
@stanulienkat ale no netreba závidieť
Omylom som vymazala predchádzajúci príspevok. Len som chcela povedať, že Slováci si veľmi rýchlo zvykli na rôzne sociálne dávky, nechce sa im robiť. Hajde mamičky do roboty, ide to z mojich daní A mne sa nechce darmožráčov živiť.😉
@stanulienkat ja mam zas pocit, ze vela slovakov ma potrebu sudit a zavidiet aj to, co netreba na ukor svojho volneho casu.
Tiez neviem preco este nezrusili. Vsetko uz funguje normalne, Pred 2 rokmi tiez vela deti 3- rocnych nezobrali do skolky, rodicia sa museli zariadit ako vedeli, a teraz ved stat plat, niektorym uz ide vyse roka
Stale maju cas na vyplatenie, neboj.
@lalala15 prišiel mi domov papier na vyplnenie a s ním som šla na UPSVAR.. ale počula som aj to, že ho dávajú automaticky keď človek na neho ma narok ..
@stanulienkat pekný večer aj vám 🙂
@ofzuza ďakujem za odpoveď 🙂
@kitta ďakujem za odpoveď 🙂
Nehnevaj sa baby, ale nepýtala som sa tých báb, ktoré sú proti PRP.
Kľudne mi pohľadajte robotu, kde mi vyjdu v ústrety, že mám dieťa.. rada sa zamestnám ..je to problém keď vás nevezmú kvôli dieťaťu lebo čo ak ochorie..a za vás nebudú mať náhradu..
Tak netvrďte niečo čo neviete posúdiť ! A nehádžte všetky ženy do jedného vreca ..
Niekde to možno s prácou je ľahšie, ale veru tu u nás ťažšie .. tak poprosím nikoho nesúďte !.. ďakujem a pekný večer prajem ešte 🙂
@stanulienkat no lebo aj od toho štátu strašne veľa ľudia dostávajú takú almužnu
@simona745 Ale veď štát ti má iba pomôcť, štát ťa nemá živiť, stát ti nemá uhradiť sumu, ako keby si pracovala. Veď sa už ľudia spamätajte! Co by ste ešte nechceli?? Nato majú deti dvoch rodičov, aby sa obidvaja starali. Presne toto vás Fico naučil-naťahovať ruky a pýtať a škemrať.
@slecinka_ka
@simona745 a co starí ľudia, čo celý život robilo, nemajú väčší nárok, ako mladí zdraví ľudia??? Co chori, invalidi, čo rodiny s chorými deťmi??? Ved by ma hanba fackovala, že ma stat dat? V iných štátoch tri mesiace anjajde robiť.... Oandemicky, keď všetko funguje je proti zdravému rozumu. A reálne štát nemá čo zaujímať kde a ako človek robí. Véd o prácu sa treba starať skôr a nie keď dieťa sfukne 3 sviečku. Tých 333 eur, či koľko, čo by chceli vyplácať sociálne slabším, to kole oci😂😂😂😂, lebo to sa nedá stiahnuť, odrbat tak ľahko. No nič. Ako, podľa mňa málokto si uvedomuje, že tie prachy štát odniekiaľ berie a nemá oslicka otras sa podľa mňa, takže zákonite pôjde niečo hore. Ale to nevadí asi...
Nehnevajte sa na mňa..ale prečo teda štát nezakáže pracovať starým ľudom, kt.berú už dôchodky a nevezme do práce mladých ?! Prečo si všetci vo vláde pchajú peniaze do vreciek namiesto toho, aby dali ľuďom ?!.. toto vás nepohoršuje, ale to že štát pomáha rodičom, ktorý nemajú prácu tak toto hej ?
@stanulienkat aká si protivna . Ach
@slecinka_ka tak chod pracovať aj ty, keď dá štát prácu starým, tak snáď dá aj mladým... Opäť píšem, iné krajiny áno najmä tie, ktorým závidieť prídavky atď majú ako dlho umožnené byť doma s dieťaťom ako štát vzrušuje, či si žena nájde, či nejde prácu?? Iba na sk je taky problém a dokola a ťahať retazivku a byť doma 10 rokov. Zaujímavé. A predĺžené rodičak akéhokoľvek tipu nekomentujem. Divím sa tým rodičom reálne chorých detí, že neurobia nejakú petíciu, alebo neviem co. Lebo je to na plač. Štát nie je povinný sa starať o rodiny, kde sú dvaja mladí zdraví ľudia a zdravé deti. Povinní sú rodičia. Nie vkuse hľadať, prečo sa nedá a arana ma a starí môžu robiť. Co ma robiť staršia osoba, ktorá má dôchodok 380 eur a žije sama???? Toľko sebectva, že až.
tak ja neviem, ale stale je to o tom, ze nie je rodina ako rodina. Su deti, ktore nemaju inu moznost ako byt doma s mamami, kedze im predlzeny rodicak neschvalili, lebo sa im diagnoza nezmestila do tabulky. Samozivitelky, co nemaju na sukromnu skolku a nemaju komu to dieta napchat. A zato, ze ja som nedostala v takejto situacii predtym nic a teraz je ta moznost, tak ju nebudem zavidiet 🤦🏻♀️ doprajem.
@slecinka_ka stat ti ma pomoct urcite obdobie, kym si.pracu najdes, nie ze sa teraz bude stale starat o teba do aleluja... to mas trosku popletene.
Ked si najdu pracu stari, ty si nenajdes? A hladas? Pokial si nevies najst pracu tam kde si, prestahuj sa ako ini... nie je to iba o tom natahovat stale ruku. Pandemia skoncila, tak co chces poberat PRP??? Ak nemas pracu, chod na UP. A hlavne si ries situaciu a nie tu cucat stat, soryyyyy 👎👎👎
A sorry ale dieta ma 2 rodicov, to obaja ste nezamestnany???
@stanulienkat zvykli si byt doma za nic a chceli by to do aleluja... to je vsetko. Ako k tomu pridu ostatni??? A co je stat dojna krava???
@maciatkolulu ja som mala kolegynu ktora sla 1x pracovat v 36!!!! Dovtedy same RP a MD. Nonsens. Ja osobne by som taku ani nezamestnala.
@kitta na sukromnu skolku nemaju castokrat ani pracujuci ludia, to je ta tragedia! Ale ide o to riesit situaciu a snazit sa, nielen natahovat ruky a cucat stat... niekto to musi aj zaplatit. Ked chce byt zena s dietatom doma, nech sa paci nech je (su aj take pripady), ale potom nech sa o nu stara niekto iny ako stat. Skolku treba riesit dopredu, nie ze nevzali mi dieta a bum. Spravodlive by potom bolo platit umblock vsetkym co nevzali deti...
Ale je to vzdy o pohlade, ten kto nacahuhe ruky sa vzdy bude nejako vyhovarat ze preco to nejde...
@lienka.7 ste ma nepochopili. Je vela deti a rodicov, ktori su nuteni doma zostat a nemaju narok na ziadnu davku, a toto im dost pomohlo a sa prvykrat k nejakej davke dostali. Ale zbytocne vysvetlovat. Zelam vam aby ste tie ruky nikdy nemuseli natrcat a davku cucat vy. A ze si vzdy tak statocne poradite.
@kitta nie, ty si nepochopila mna... pomahalo sa im uz dost, prepac!!!!
Pandemia skoncila, treba sa uz starat sam o seba.
Nebyt kovidu, nedostali by mnohi NIC. Chapeme sa???
A prepac, pride mi vyslovene hyenizmus teraz daco este ziadat. Dovod? Nevzali mi dieta do skolky... ani inym. A tiez v buducnosti nevezmu. Tiez budu dostavat PRP?
A toto bola pointa mojho prispevku!!!!
Ja nikomu nic nezavidim, staci si otvorit profesiu, je tam kopec ponuk! To ze sa niekomu robit nechce, alebo sa len vyhovara je jeho problem. Stat nie je dojna krava. A za tym ai stojim!
@lienka.7 ano je to vyslovene hyenizmus cerpat predlzeny rodicovsky pri detoch s diagnozou, ktorym stat neuznal predlzenie rodicovskeho lebo dieta ma napr. poruchu sprava alebo ine diagnozy, ktore este viac obmedzuju dieta dostat sa do skolky a rodica dostat sa k praci a v tabulkach na uznanie predlzenia minuli schvalenie o chlp.
@kitta toto nie je pripad danej pani... jej nevzali dieta do skolky ako stovkam inym pred nou ci aj v buducnosti po nej... ti sa potom nebudu citit ukrivdeni?
Ale zial, vzdy je, bol a bude niekto sa citit ukrivdeny. Niekto pravom, niekto nepravom. To je skratka zivot. Takych deticiek je mi naozaj luto...
Ale zase su ti aj prispevky, kedy chce matka predlzeny RP len kvoli tomu ze dieta ma ekzem ci podobne. Zase treba byt aj trosku realni a sudni...

@slecinka_ka ja O konci pandemickeho zatial nic neviem. Mne nerpisiel este. BA. Ale je vyplacany spätne takze ak mas narok, tak urcite pride.