icon

Kde nájsť živý ražný alebo pšeničný kvások?

jul14
12. okt 2025

Dobrý deň,

Prosím, mal by niekto v ponuke živý ražný alebo pšeničný kvások? Ideálne Juh, poprípade kdekoľvek v TN 🙂

Ďakujem!

martinmmartin
12. okt 2025

@jul14 Nic nepotrebujes zamiesas a mas.

Kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, která se vyrábí smícháním mouky a vody. V této směsi se po čase začnou zachycovat bakterie a kvasinky ze vzduchu a tím se z kvásku stává takový malý živý organismus. Tyhle bakterie a kvasinky se moukou živí a produkují CO2, který v kvásku vytváří jeho pověstné bublinky.

jul14
autor
12. okt 2025
@martinmmartin

@jul14 Nic nepotrebujes zamiesas a mas.

Kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, která se vyrábí smícháním mouky a vody. V této směsi se po čase začnou zachycovat bakterie a kvasinky ze vzduchu a tím se z kvásku stává takový malý živý organismus. Tyhle bakterie a kvasinky se moukou živí a produkují CO2, který v kvásku vytváří jeho pověstné bublinky.

@martinmmartin srdečne ďakujem za odpoveď, avšak si nie som vedomá, že by som sa pýtala - ako sa kvások vyrába 🙂
Na zakladanie kvásku aktuálne nemám časové kapacity, preto zháňam už zabehnutý kvások. Prajem pekný večer.

osky
12. okt 2025
@jul14

@martinmmartin srdečne ďakujem za odpoveď, avšak si nie som vedomá, že by som sa pýtala - ako sa kvások vyrába 🙂
Na zakladanie kvásku aktuálne nemám časové kapacity, preto zháňam už zabehnutý kvások. Prajem pekný večer.

@jul14 mam uz zrely,kukuricny,viacrocny.z neho rychlo urobis akykolvek rozkvas alebo teda kvasok..
Som v at ale uz som posielala na sk.
Za postovny poplatok/okolo 10-15 eur som schopna ti ho poslat...prezije

gianna
13. okt 2025

@jul14 mám ražný, môžem podarovať 😉

adinek
13. okt 2025

Pozri si kvaskovu mapu a oslov niekoho v okolí

lalia33
13. okt 2025

@jul14 ako bolk spomenuté, pozri kvaskovu mapu alebo ak sa ti nepodarilo založiť svoj vlastný, ja si občas ked mi umrie 😅 objednávam z eshopu. Chutodnaty.sk