Kde nájsť živý ražný alebo pšeničný kvások?
Dobrý deň,
Prosím, mal by niekto v ponuke živý ražný alebo pšeničný kvások? Ideálne Juh, poprípade kdekoľvek v TN 🙂
Ďakujem!
@jul14 Nic nepotrebujes zamiesas a mas.
Kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, která se vyrábí smícháním mouky a vody. V této směsi se po čase začnou zachycovat bakterie a kvasinky ze vzduchu a tím se z kvásku stává takový malý živý organismus. Tyhle bakterie a kvasinky se moukou živí a produkují CO2, který v kvásku vytváří jeho pověstné bublinky.
@martinmmartin srdečne ďakujem za odpoveď, avšak si nie som vedomá, že by som sa pýtala - ako sa kvások vyrába 🙂
Na zakladanie kvásku aktuálne nemám časové kapacity, preto zháňam už zabehnutý kvások. Prajem pekný večer.
@martinmmartin srdečne ďakujem za odpoveď, avšak si nie som vedomá, že by som sa pýtala - ako sa kvások vyrába 🙂
Na zakladanie kvásku aktuálne nemám časové kapacity, preto zháňam už zabehnutý kvások. Prajem pekný večer.
@jul14 mam uz zrely,kukuricny,viacrocny.z neho rychlo urobis akykolvek rozkvas alebo teda kvasok..
Som v at ale uz som posielala na sk.
Za postovny poplatok/okolo 10-15 eur som schopna ti ho poslat...prezije
Pozri si kvaskovu mapu a oslov niekoho v okolí

@jul14 Nic nepotrebujes zamiesas a mas.
Kvásek je v podstatě fermentovaná mouka, která se vyrábí smícháním mouky a vody. V této směsi se po čase začnou zachycovat bakterie a kvasinky ze vzduchu a tím se z kvásku stává takový malý živý organismus. Tyhle bakterie a kvasinky se moukou živí a produkují CO2, který v kvásku vytváří jeho pověstné bublinky.