Pôrodnica Trenčín alebo Považská Bystrica: Ktorú si vybrať?
Zdravím,
Viem, že tu asi už bolo takýchto diskusii viac. A viem, že 100 ľudí a 100 chuti... :/
No naozaj mam asi najväčšiu dilemu v živote 😄
Bola som už celkom rozhodnutá pre PB, no po otvorení CPA v TN mi to dalo chrobáka do hlavy. Viem, že tam je možnosť ísť pri fyziologickom pôrode (čo zatiaľ tehotenstvo je), len človek nikdy nevie. Tak moja otázka, či to ,,riskovať,, a ísť skúsiť tam, alebo ísť radšej smer Považská. 😏
Nechystám sa robiť nejaký pôrodný plán ani na niečom striktne bazírovať. Ide mi hlavne o to samozrejme aby o bábo bolo čo najlepšie postarané, ale teda človek by bol rád aj za zachovanie nejakej dôstojnosti pri pôrode.
Chcem sa spýtať na skúsenosť pripadne z oboch porodnic, čo sa týka:
- prítomnosti manžela po celú dobu (samozrejme by sme čo najdlhší čas na začiatku chceli byť doma) alebo ho pošlú domov s tým, že ma prísť až sa bude tlačiť😏
- pokiaľ to bude možné (nie za každú cenu a cenu zdravia bábätka) tak bonding s dotepanim pupočníka a vyšetrenia s matkou
- taktiež rooming-in s bábätkom (ak bude voľný nadštandard uvažujeme na ním, ak nie je aj taka možnosť pri zdieľanej izbe?)
To sú asi také ,,požiadavky'', za ktoré by som bola vďačná ale teda ako som spomínala, ak to možné s relevntneho dôvodu nebude, nebudem hysterka 😊
Tak to je asi všetko, čo mi napadlo. Budem rada za odporúčania
A ešte teda jedna otázka, Viem že do TN sa dá ísť na prehliadku pôrodnice myslím každú stredu to robia, keď sa objednám. Je také niečo aj v PB? ze sa da ísť pozrieť dopredu ako to tam vyzerá? Nedohľadala som sa k takej informácií. 🙃 vďaka
Ja som pred tromi týždňami rodila v Trenčíne a za mňa veľká spokojnosť od začiatku až do konca. CPA som síce nevyužila aj keď som mohla ale nevidela som v tom nejaký rozdiel od klasickej pôrodnej izby.
Tiež som nemala žiadny pôrodný plán, po príjme a vyšetrení ma dali hneď na pôrodnú izbu kde bol aj manžel. Celý čas má kontrolovala aj pôrodná asistentka.
Dotepanie pupočníka bolo, následne dvojhodinový bonding, potom presun na štandardnú izbu (aj tam so mnou išiel manžel). V Trenčíne sú všetky izby dvojlôžkové, ja som nadštandard nechcela. A bábo bolo celý čas so mnou, každý deň vizita, takže všetky vyšetrenia som videla.
A strava bola tiež dobrá.
Rodila som tam už druhý krát, prvý bol počas covid opatrení tak to bolo o niečo prísnejšie. A Trenčín by som si vybrala aj tretí krát 🙂
Ale na PB počúvam tiež veľmi dobré ohlasy, u mňa však rozhodovala vzdialenosť.
Keby mam znovu rodit PB by som sa ja osobne vyhla. Starostlivost o babatko ukazkova, to nepopieram ale to je za mna jedine pozitivum alebo len som ja narocna.
@transtuzumab ja som rodila 2x v TN, druhý pôrod 2022 a ja nemám čo vytknúť... Všetky požiadavky, ktoré píšeš boli u nás splnené. Bondyng, celý pôrod s manželom a malého som mala nonstop pri sebe, ani na sekundu sme neboli rozdelení. A naviac v TN je výborná neonatologicka klinika takže keby niečo s bábätkom tak je o neho dobre postarané.
Rodila som 2x v TN , rozdiel bol rok a pol a bolo vidno ,že sa zas o krok zlepšili. Hneď po príjme som išla na porodny box a mohol tam byt aj manžel. Pri prvej prišiel manžel až k samotnému pôrodu,nakoľko na vzdycharni bola ešte jedna pani, tak sme sa aspoň vzájomne podporovali.
Bonding 2 hodiny, babatko mi priniesli hneď ráno,ale ja som to tak chcela,nakoľko po prvom porode som bola vyčerpaná a druhe kým skončil bonding bolo pol 1 ráno...odvtedy už som ho mala stále pri sebe.
Ahojte, dáva sa tam klistyr ? A akú polohu ste mali pri pôrode, je možné si ju vybrať? Ďakujem za odpovede
Ja som rodila 2019a úplné super aj personál v PB za mňa tiež Dobre aj personál aj lekári

Ahoj 🙂 ja som mala síce cisársky v PB ale nedam dopustit. Vsetci su tam uplne uzasny.... a ano da sa dohodnut, ze si to tam prides pozriet, ukazu ti salu,izby atd .....