icon

Život v Trenčíne

17. júl 2025

Ahojte. Je mozne, ze ma caka v blizkej dobe stahovanie sa do Trencine (ak sa teda tak rozhodnem), chcem sa preto spytat, ako ste spokojne so zivotom v Trencine? Paci sa vam to mesto? Ake ma vyhody/nevyhody podla vas?

leliale
17. júl 2025

Je to dost hekticke mesto ale velmi drahe na zivot.

autor
17. júl 2025
@leliale

Je to dost hekticke mesto ale velmi drahe na zivot.

@leliale dakujem, velmi drahe myslis podnajmy, alebo?

anonym_0c6f7d
17. júl 2025
@anonym_autor

@leliale dakujem, velmi drahe myslis podnajmy, alebo?

@anonym_autor mne sa drahé nezdá , okrem parkovného . Žije sa mi tu dobre, je tu všetko čo potrebujem .

sevrin
17. júl 2025

Je to dobré miesto na život. Minimálne v TN kraji to najlepšie.

anonym_fca7c4
17. júl 2025

@anonym_autor Žije sa tu veľmi dobre, je tu všetko. Ako drahé? Drahé ako všade inde. Keď zarábaš obyčajný priemerný plat, výdavky vykryješ ľavou zadnou. Som tu šťastne presťahovaná a odporúčam.

jesenzima
17. júl 2025

@anonym_autor ja som sa do TN presťahovala ako 20 ročná, a už po týždni som si povedala, že už inde bývať nechcem. Je to krásne mesto, žije sa mi v ňom super, všade je blízko aj pešo aj MHD, prípadne autom. A pri deckách oceňujem aj možnosti aktivít, Brezina, ostrov, plaváreň, zimný štadión, milión podujatí v meste aj na okolí ...

sima2111
17. júl 2025

Mám rada Trenčín a do iného mesta by som nešla 🙂 bývam tu už cca 13 rokov. Sú veci, ktoré sa dajú vytknúť ale to všade. A drahé podľa mňa nie je.

vela02
17. júl 2025

V Trenčíne som študovala, chodím tam v podstate pravidelne a taktiež sa tam chystám presťahovať. Možno aj v blízkej dobe. Milujem Trenčín ❤️ nádherne mesto s veľa možnosťami. Keďže mám rodinu na dva smery od Tn, tak by to bol taký zlatý stred, všade blízko.

liusa82
17. júl 2025

Tiež mám rodinu v Tn od decka som tam bola varená pečená.Tiež zvažujem sťahovanie raz na tento smer.Takže smelo do toho 😊 ja mám ešte určité povinnosti tu kde bývam ale akonáhle už nebudú, pádim smer Trenčín.Máloktoré mesto na Slovensku ma tak upútalo a učarovalo mi.Samozrejme okrem toho v ktorom som sa narodila

vela02
17. júl 2025

Ako tak čítam, do 3 rokov môžeme spraviť zraz prisťahovalcov, ktorí miluju Trenčín 😂 a že nás bude dosť!😁

anonym_dabbde
17. júl 2025

ja ti neviem, dosť často sme pobudli dlhší čas v Trenčíne, máme tam rodinu. Ja ti na tom meste nič extra nevidím. Jedna normálna ulica od hotela Elizabeth po námestie, ktorú prejdem za 10 minút a koniec. Ulička k hradu a nič 🤷‍♀️ Nemocnica tiež žiadna sláva. Akurát sme sa minule rozprávali o TN ako budúcom európskom meste kultúry. Podľa mňa na hanbu, keď si to porovnám s inými mestami. Prepáč za úprimnosť.

sevrin
18. júl 2025
@anonym_dabbde

ja ti neviem, dosť často sme pobudli dlhší čas v Trenčíne, máme tam rodinu. Ja ti na tom meste nič extra nevidím. Jedna normálna ulica od hotela Elizabeth po námestie, ktorú prejdem za 10 minút a koniec. Ulička k hradu a nič 🤷‍♀️ Nemocnica tiež žiadna sláva. Akurát sme sa minule rozprávali o TN ako budúcom európskom meste kultúry. Podľa mňa na hanbu, keď si to porovnám s inými mestami. Prepáč za úprimnosť.

@anonym_dabbde choď sa pozrieť do ostatných miest v TN kraji. Každé má nejaké to námestie, zvyšok je diera po granáte. Čo napríklad v takej Prievidzi, Dubnici, Bánovciach je také zaujímavé?

tiika
18. júl 2025
@anonym_dabbde

@anonym_dabbde budem úprimná, vidím to podobne, chyba mi širšie historické centrum a námestie v porovnaní s inými mestami (Žilina, NMnV, Piešťany, TT, NT,..). Keby aspoň ta Palackeho ul. Ľúto mi je necitlivej premeny a stavieb ako ODA, Prior, Krajský súd, na úkor pôvodnej architektúry. Stefanicka, ktorá opäť zlikvidovala celú jednu ulicu, nezmyselne preťala prepojenie s parkom, zošpatila histor. budovy tejto v časti, ktoré si nik už ani nevšimne. Ta doprava, mosty, parkovanie je nedoriešené, pri menšom nápore a nehode kolabuje (áno, neviem, možno je to aj inde).
Čo je pozitívne - hrad ako dominanta v centre mesta, Brezina, Ostrov, Váh, okolita príroda, množstvo prac.príležitosti, sídliská, kde máš všetko potrebné, dostupnosť mnohých dôležitých inštitúcii, nadej v prebiehajúcich rekonštrukciách, kultúrne akcie, námestie, ktoré žije..

ruzoveokuliare
18. júl 2025
@tiika

@anonym_dabbde budem úprimná, vidím to podobne, chyba mi širšie historické centrum a námestie v porovnaní s inými mestami (Žilina, NMnV, Piešťany, TT, NT,..). Keby aspoň ta Palackeho ul. Ľúto mi je necitlivej premeny a stavieb ako ODA, Prior, Krajský súd, na úkor pôvodnej architektúry. Stefanicka, ktorá opäť zlikvidovala celú jednu ulicu, nezmyselne preťala prepojenie s parkom, zošpatila histor. budovy tejto v časti, ktoré si nik už ani nevšimne. Ta doprava, mosty, parkovanie je nedoriešené, pri menšom nápore a nehode kolabuje (áno, neviem, možno je to aj inde).
Čo je pozitívne - hrad ako dominanta v centre mesta, Brezina, Ostrov, Váh, okolita príroda, množstvo prac.príležitosti, sídliská, kde máš všetko potrebné, dostupnosť mnohých dôležitých inštitúcii, nadej v prebiehajúcich rekonštrukciách, kultúrne akcie, námestie, ktoré žije..

@tiika veľmi dobré zhrnutie

daniela.ho
19. júl 2025
@tiika

@tiika to nmnv si hadam myslela zo srandy, sak to je najvacsia diera a neviem preco sa ti zda lepsie ako tn

tiika
19. júl 2025
@daniela.ho

@tiika to nmnv si hadam myslela zo srandy, sak to je najvacsia diera a neviem preco sa ti zda lepsie ako tn

@daniela.ho písala som, ze to námestie sa mi páči viac, jeho usporiadanie,priľahlé uličky a rovnako i park, jeho prepojenie. Ja mám tento názor. Nemusis s ním vôbec súhlasiť, a mysliet si, že je to najväčšia diera, v poriadku.