Ako prebieha MR s kontrastnou látkou v Trnave Starohájskej?
Ahoj mam ísť Na MR hlavy aj s kontrastnou látkou .. chcem sa spýtať ako to prebieha … jedna pani mi vravela že kontrastu latku pumpuje nejaký stroj je to pravda ? Slebo normálne vám to sestrička poda do žili? Ďakujem
Do ruky dostanes kateder pripojeny na zasobnik s kontrastnou latkou. Prvy cyklus skenovania je bez kontrastnej latky. Ked saskonci prvy cyklus, piest na zasobniku stlaci mechanizmus ovladany personalom na dialku azacne sken s kontrastnou latkou. Nikto iny do mistnosti nevstupuje, nevytahuju ta von zo skenera, pokym nestlacis emergency tlacidlo, ktore ti daju do ruky
@lili246 ako som písala, mňa po určitej dobe vytiahnu, podajú do žily kontrastnú latku a znovu zasunú. No som tam potom už kratší čas ako pred podaním kontrastnej látky.
Do ruky dostanes kateder pripojeny na zasobnik s kontrastnou latkou. Prvy cyklus skenovania je bez kontrastnej latky. Ked saskonci prvy cyklus, piest na zasobniku stlaci mechanizmus ovladany personalom na dialku azacne sken s kontrastnou latkou. Nikto iny do mistnosti nevstupuje, nevytahuju ta von zo skenera, pokym nestlacis emergency tlacidlo, ktore ti daju do ruky
@sissik všade to majú ináč, mna v Bratislave vytiahli, prišiel tam osobne pracovník ku mne, pichli klasickú injekciu do žily a zase strčili do stroja
@sissik všade to majú ináč, mna v Bratislave vytiahli, prišiel tam osobne pracovník ku mne, pichli klasickú injekciu do žily a zase strčili do stroja
@katulienkax asi zalezi co maju kupene. Ja som bola u sv.alzbety a tam ma nevytahovali.

@lili246 podá priamo do žily, bola som asi 10 x.