Chceme sa presťahovať do Šelpíc. Ako sa tam býva s deťmi?
Prosím vás žienky, ideme kupovať dom v selpiciach. Sme mladá rodinka, dve dcérky vo veku 4 a 6 rokov. Zaujímalo by ma, ako sa tu žije, či sa tu dejú nejaké podujatia, ako je to s doktormi, obchodmi a tak. Veľmi pekne ďakujem za info
Býva tam známa, prácu našla až v Bratislave, čo je denne fakt ďaleko, buď autom alebo potom autom do Trnavy na stanicu a odtiaľ vlakom na hlavnú do ba, trvá to 2 hodiny deti ma už veľké, ale skús v skupine Trnava
@brisingr ja byvam dva roky v bohdanovciach (bohdanovce a selpice su vedla seba). Zatial sme bez deticiek. Podla mna najvacsia nevyhnutnost je auto, spoje su tu dost biedne. Obchod je jeden v bohdanovciach a tak isto jeden v selpiciach. Vyuzivam minimalne. Nakupy riesim v tt a aj lekarov. Nebyva sa tu zle, no netreba ocakavat mnozstvo podujati. Velka vyhoda je blizkost tt
Do Selpic nikdy viac, byvala som tam v novej bytovke 2 r. spoje velmi zle, ako miestny ludia v pohode, pristahovani na bytovkach otras, tam som zila a odisla prave pre tehotenstvo, pre deti neviem ziadne hlboke vyzitie, je tam nova ms, rozvoz pizze, male detske ihrisko, a multifunkcne,to je vsetko... chodili sme casto do bohdanoviec,tam je aj prvy stupen, len problem prejst na opacnu stranu, deti by som sa aj bala pustat same, valia to tak kamiony do ciech,.... zo selpic sme chodili peso cez rolu do suchej n.parnou taka hodinova prechadzka, v selpiciach je jeden pidi obchodik ako tak zaklad potravin tam kupite,ale fakt zaklad, postu nemaju iba schranku, posta je v bohdanovciach, dalej jeden senk, jeden bar neviem ci funguje, kostol a domov seniorov, no a chodila som cvicit cvicila sa tam joga trenerka taijci precvicovala boli sme tri styri🙂 a euro hodina cvicenia, co bolo fajn, no a teda ak mate auto je to kusok do tt, inak vlakova stanica je tak jeden km za dedinu na roly, autobusová zastavka na hlavnej ceste
a pri poz.zbrojnici, podujatia stavanie maja, kde si miestny rozliali flasu vina a to bolo vsetko, a este hody, par kolotocov, bohdanovce robia den deti a mikulasa,vianocne trhy, detsky ohnostroj, lampionovy sprievod, turnaj v clovece to je vsetko a samozrejme hody v bohdanovciach je aj velke ihrisko plus take male s preliezkami a aj v selp.je male fakt mini s par preliezkami... nie je tam ziadne hlboke kulturne vyzitie.... Teraz byvam v dolnej krupej ako je to tu o dost lepsie a teda aj pre deti, pred koronou sa toho dost dialo lesfestival super akcia pre deti, citanie rozpravok v parku, koncerty v parku, pieskovy volejbal, mikulas, vianocne trhy, nejake futbalove akcie, aj spojene s atrakciami pre deti, opekacky pre deti, 2 detske ihriska, multifunkcne., velke travnate, to selp.nemaju, koncerty v kostole, dedinska kapustnica, premietanie filmov cez leto, no je tu toho dost, teda bolo pred koronj, dve restauracie, dva senky, detsky dr., zubar aj vseob, v selp.tam chodil len urcite dni, v dk prvy aj druhy st., mamickovsky klub kde sa schadzali aj s detmi, tie sa spolu hrali... No selpice neviem skuste sa tam este pred kupou ist pozriet a spravite si obraz podla seba, no to su len dve ulice a domy pri rusnej hlavnej, za mostom su bohdanovce tam je to lepsie, inak na to ze tam prd je, su tam mili ludia miestny vsetci sa zdravia, prihovoria sa, novi obcania su samy pre seba.... a nepochopila som, preco sa vravi, ze do selpic sa chodi po rozum,... uz by som tam nesla aj keby je moznost kupi domu.. inak lepsie dediny su aj sucha nad parnou, majcichov, hrnciarovce, zelenec,
@katpox ďakujem za odpoveď. Bola som to omrlnut, kolegynka býva v bohdanovciach, tak ma aj dosť informovala ona. Som si vedomá, že to je pustatina, ale nakoniec sme tam tento týždne domček kúpili. My sa sťahujeme z Trnavy, ale keďže deti tam chodia do škôlok a my do prace, tak asi aj tak cele dni budeme tam a do selpic len na oddych. Uvidíme. Ale ďakujem veľmi pekne aj za to rozpísanie aktivít, snažila som sa na nete nájsť, že či tma vôbec niečo prebieha, ale nič som nenašla.
@brisingr ved prave tam sa nic nedeje, ale teda na tie prechadzky po polnej na roly dost ludi aj deti chodilo, zvykli tam chodit na orechy, bazu, sipky, tou polnackou jazdia len drustevnici,... No jedine do tych Bohdanoviec tam sa trochu snazia, ale zas nic velkolepe, pizza je dobra v selpiciach, majtel je talian a zena slovenka pracovala v monaku, robia aj ine ako pizzu, len na skodu, ze robia iba rozvoz a neda sa tam ist sadnut, sice teraz je to jedno, inak ludia miestny su fakt mily z konca ulice sa zdravia aj deti sa mi tam zdali take slusne, az na bytovkarov, semtam sice sa nasla vynimka, obchod tiez v pohode predavacky, necakajte ale extra vyber, fakt len zaklad, v bohdanovciach maju lepsi vyber a teda ja by som tam uz nechcela byvat, mna hlavne odradila spolocnost bytoviek, kde som zila., som si tam pripadala ako na intraku a zurkovali nom stop, len ja od pon. Do piat.som bola v robote, vecer randal, chcela som si 9ddychnut,pravidelne tam chodili policajti a teda nieco podobne je v Zavari pegeot bytovky,radsej som sla von so psom a prejst sa... Ak ste veriaci maju tam inak dobreho fararka, chvalili ho ak ateisti, ten ked vedel, ze bol napomocny, nerobil caviky s krstami a pod.ako niektori, to vraveli ludia... Tak nech sa vam tam dari....

@brisingr no skus oslovit trnavcanky 🙂 Mala sanca ze tu najdes obcanku z dediny..ale kto vie. 🤔🙃