Bývam u známych a chcem od nich odísť. Môžem, ale vraj len bez syna

janusa14
15. máj 2020

Zdravím všetkých...
Moja situácia je viac ako komplikovaná...
Vezmem to v skratke:od útleho detstva bývam u svojich známych, ktorí sú moja rodina, ale nie blízka... Mali sme výborne vzťahy a veľmi som si ich obľúbila a zvykla som si na to, že u nich som doma.. Pred 6timi rokmi sa mi narodil synček, otec malého s nami nebýva...
Ukončili sme nas vzťah s tým, že som aj naďalej ostala bývať u týchto mojich známych...
Problém nastal, akonáhle si chcem nájsť priateľa a odísť aj s malým...
Jedna z týchto mojich známych je mi bližšia ako ostatní členovia a presne ona je malému krstnou..
No už druhýkrát som si od nej vypočula, že ja ak chcem, nech idem ale bez syna, lebo ona ho nemá...
Ako pre Boha v takejto situácii postupovať?!
Vysvetliť si to ani jedna osoba nenechá a ja tu aj so synom nemienim zhnit..
Okrem toho, majú na môjho syna nie práve najlepší vplyv...
Ľudia, čo mám robiť?
Len pre info, ľudia ktorí so mnou žijú v jednej domácnosti sú súrodenci a ani jeden z nich nemá vlastnú rodinu..
Ďakujem za všetky rady... Tomu to sa hovorí...
Problém

janusa14
autor
15. máj 2020

@janusa14 pardon, nie nemá ale nedá. Jednoducho mi surovo do očí povedala, ze ona by mi malého VZALA a nemala by problém si o mne na prípadnom súdnom konaní na mňa vymyslieť čokoľvek, aby uspela ona nie ja... Je také niečo vôbec m možné?!

janinah
15. máj 2020

Právne sú to cudzí ľudia,zobrala by som dieťa,svoje veci a odišla.

janusa14
autor
15. máj 2020

@janinah a ak nemám kam? Mam síce prácu ale zmluva mi o chvíľu končí... K mame nepôjdem, je onkologickou pacientkou a ma dosť sama so sebou...

janusa14
autor
15. máj 2020

@janusa14 je vôbec aspoň teoreticky možné, aby malého krstná uspela za predpokladu, žeby naozaj požiadala o zverenie malého do svojej opatery? Nie som závislá na drogách, som tvrdý abstinent a riadne pracujem... Neku*vim sa ani nič podobné....

jajko22
15. máj 2020

Práve pozerám na youtube film thriller popri zehleni o psycho matke :D take podobné. Vsak to je nenormalna osoba ked to povedala. Si mama dietata, nemusis sa bat, ak sa vjes o neho postarat. Radsej sa s tymto zver psychologicke zo socialnopravnej ochrany detí, ze Ta takto psychicky tyra, vsak to je chore chovanie toto co Ti vraví. Psycholog musi zachovat mlcanlivost, pomahat Tebe.

janusa14
autor
15. máj 2020

@jajko22 a ešte sa mi pri tom drzo smiala do očí... Nerozumiem takému zmýšľaniu... Som zhrozená, s kým zdieľam spoločnú domácnosť....

grace55
15. máj 2020

@janusa14 je to velmi nepravdepodobne.Ale neodchadzala by som, kym by som nemala nejake istoty, byvanie a pod.Predpokladam, ze su to starsi ludia? Asi sa ta krstna na tvojho syna velmi upala. Teoreticky im ani nemusis povedat kam sa stahujes.

nika3136
15. máj 2020

@janusa14
Prosim ta, nevsimaj si take reci.
Velmi pekne im podakuj za vsetku lasku a ochotu, ze si tam mohla byt a ako si to vazis.
Ale aj deti odchadzaju od svojich rodicov, nie to este ty od nejakej "rodiny" alebo co to vlastne je.
Zatial neries dopredu, ked nemas kam ist, preco si zatazujes hlavu? Ak pride ten den, postavis ich pred hotovu vec a bude🙂 je to tvoj zivot, nenechaj si do neho kecat.

janusa14
autor
15. máj 2020

@janusa14 k tomu je dosť temperamentná a sebavedomá, čiže nemám pochýb žeby to naozaj urobila... Ale je to vôbec prípustné keď sa ja ako matka riadne o syna starám?!

whatever1
15. máj 2020

@janusa14 nie nemôže, dieťa je v tvojej starostlivosti ak by ti ho nechcela dat tak volaj políciu. Nemá najmenšie právo ti brániť odísť so synom.

janusa14
autor
15. máj 2020

@nika3136 asi máš pravdu, ale už teraz kvôli tomu nemôžem spať.. S akou istotou to povedala... Akoby bola matkou ona nie ja... Nebude to jednoduché, ale raz to budem musieť urobiť...
Predovšetkým kvôli malému lebo tu sa z neho stane to, čo sú oni-, obmedzení pokrytci, ktorím nikto a nič nie je dosť dobré.
Vďaka za povzbudenie.

nika3136
15. máj 2020

@janusa14
Asi si to predstavuje ako Hurvinek valku, ale krstna mama nie je jeho rodic, dokonca ani stari rodicia nemaju hned vyhrate 😉 takze take keci si moze strcit za klobuk a kym nechodi zanedbany alebo nie je vazny dovod na jeho odnatie od teba, tak moze bazit po tvojom dietati, ktore ona sama nema, kolko len chce.
Fuj, odporne zenske.
Chapem, materinsky cit, ale...no nebudem nadavat

jajko22
15. máj 2020

Aj Ty si na nu mozes vymysliet ze je blazniva, vlastne ani nemusis, co Ti take vravi, ved to je chora osoba, nerespektuje Ta ako svojpravnu, ja by som to riesila s odbornikom co ma skusenosti s tymto, podla mna tu psychologicku, to musi byt aj zataz pre Teba tam zit teraz, po tom co povedala, ked sa ti vyhraza ze Ti zoberie dieta a ze si na Teba povymysla tak to si hladaj neajke ubytovanie, co zvladnes, daj si ziadost o najomny byt vsade v okoli, ked aj tu raz bola rada, ze dat inzerat na spolocne byvanie so seniorom, no najprv nech Ti predlzia zmluvu, alebo maj v dohlade inu pracu, neni to normalne chovanie cloveka, ked toto robi. Neboj sa, dieta nemaju preco zobrat, vies kolko maju inych pripadov kde fakt sa deju zle veci co riesia, a co romom co tyraju v osadach, no co Ti poviem je to blazniva zena.

lintu
15. máj 2020

Nerozprávaj jej o svojich plánoch. Zatiaľ sú aj tak zjavne nereálne. Dávaš jej tak len náskok, aby sa na teba pripravila, i keď v skutočnosti ti nič nemôže. Teoreticky ste si len cudzí ľudia. Držať doma vás nemôžu. Krok so sťahovaním si dobre premysli. Ak raz odídeš z toho domu, tak už len navždy.

bluka2
15. máj 2020

Nastuduj si, ako sa odsťahovať od psychopatov. Určite je toho na nete dosť. V skratke si sprav plán, choď čo najďalej od nich a túto rodinu nechaj v minulosti. Na súde nemajú šancu...

jajko22
15. máj 2020

@janusa14 no este sa aj smiala, to je nenormalne neludske chovanie. S takym clovekom by som sa ani viac nebavila.

janusa14
autor
15. máj 2020

Ste úžasní. Ďakujem za podporu každému jednému z Vás. Je neuveriteľné, že cudzí ľudia viac podporia človeka ako tí, o ktorých si myslel, že ho nikdy nezradia... 😢

janusa14
autor
15. máj 2020

@grace55 a nie len ona na nho ale aj on na ňu, v podstate na všetkých a mamka je tak,, jemne" na vedľajšej koľaji... Ale svojho syna by som si získala, ľúbi ma aj bez nich. Sam mi neraz povedal, keď sa hádali na hlúposti ach, že odtiaľ chce ísť preč. Ale žiaľ musíme byť trpezliví a vydržať... Bývanie treba aj platiť, hypotéku si na krk nezavesim a keď som na to sama, je to o to ťažšie... 😢

cacianka
15. máj 2020

Pracuj, šetri €, hladaj byvanie(podnajom, sociálny byt od obce/mesta) a či to bude o rok či o päť zdvihni kotvy a odíď. V tomto jej psycho stave ani nehovor vopred kedy a kam ides, len si nenapadne odnášaj veci a hlavne doklady na nove bydlisko a potom hura odchod.
Ak sa chces vopred chrániť, daj si 1-2x ročne urobit testy na alko a drogy ppripadne psychologicky posudok a bezpecne si to archivuj.
Ona absolutne nema pravo na zverenie tvojho dieťaťa .na súde skúsiť môže ale ak budeš ty ok, aj v skole syna , u pediatra, aj v praci budes mat status slusnej a primeranej matky, v pripade súdu budes mat odnich posudky v tvoj prospech tak ona môže suchat nohami . este môžeš podat na nu TO za ohovaranie klamanie
Má veľmi prehnane majetnicke sklony k cudziemu dieťaťu, manipuluje ta a vyhraza sa ti. Snaz sa preto co najskor od nich odist.chlapa neries, daj najskor do poriadku seba a syna ,potom ti pride do zivota ten pravy.
Hlavne sa neboj, nedaj jej najavo svoj strach, bola by to voda na jej mlyn
🍀🍀🍀

lintu
15. máj 2020

Platíš im za bývanie? Neoplatilo by sa ti ísť radšej dakam inam do podnájmu už teraz (skôr ako príde iný partner)? Radšej vo dvojici a skromnejšie, ako mať divných ľudí za zadkom. Syn je ešte malý. Na vzťahu s ním sa ti bude ešte dobre pracovať. Čím však bude starší, tým to môže byť len horšie....

sissy27
15. máj 2020

@janusa14 vôbec by som s ňou o tom nediskutovala, nájdi si bývanie a choď. Na základe čoho by ti cudzia žena mala zobrať dieťa?? Nepozeraj toľko filmov.
Čisto zo zvedavosti, ako si sa ty ako dieťa ocitla u nich, keď mamu máš? Nebolo to niečo podobné ako sa teraz pokúšajú o tvojho syna?

kakawah
16. máj 2020

Píšeš ze chces od nich odísť, ale potom pises ze nemas kam. Ona ta straší, lebo vie ze pod most s dieťaťom nemôžeš ist. Nepises ci pracuješ, ak ano setri si, hladaj bývanie. A jasne ze ti ludia nemajú ziadne pravo ti dieťa zobrat. Ale mne pride čudné ty sa necháš zastrašiť. Ved musis vedieť ze to nemôžu urobiť!! Bojis sa ich? Preco? Ktovie co je za tym. Byvas u nejakých cudakoch. Surodenci co ti chcu zobrat dieta, moj ty boze.

nini1010
16. máj 2020

Je to nenormalne aby ti nieco take povedala,prerusila by som kontakty a nie urcite by jej ho nikto neprisudil.Je to uplne cudzi clovek a asi si aj ty jednoduchsie ho rozumu ked sa toho vobec bojis.Otazka je kam sa zberas ak nemas kam ist.

jaskolka
16. máj 2020

Tá žena je psychicky mimo, neexistuje, aby, ti len tak vzala syna. Pokiaľ ty pracuješ, o dieťa sa normálne staráš, nie si fetacka, alkoholicka, nežijes, dakde v bunkri v lese, či nemáš problémy so zákonom, nedá sa len tak "vezmem ti dieťa, lebo ho chcem". Vôbec by som nič jej nevravela o plánoch. Setri si peniaze, pripadne sú nájdi dáky podnájom, požiadaj o nájomný, sociálny byt,určite aj v podnájme, kde trebárs máš len na začiatku jednu izbu a kuchyňu ci obývačku spoločnú s inými, je lepšie. Pripadne si na inernete mrkni ponuky, často je aj to, že dve, tri mamičky sa spoja a nájdu si spolu väčší byt, pomáhajú si pri deťoch, to je celkom dobrý začiatok a potom si budeš hľadať niečo sama.Pripadne ak teda dôverujes uz tomu priateľovi, tak teoreticky k nemu. Ale od tých ľudí, čo teraz s nimi si, by som ušla čím skôr. Tiež ma zaujalo, prečo si vyrastala u nich? Ako už tu niekto písal, nebolo tam dačo podobne, ako teraz s tebou?

judar
16. máj 2020

Najlepsie by bolo najst byvanie v inom meste ako aj pracu a potom sa od nich odpratat ako vzduch - niektore veci nanos mame potajmo a co ostatok az ked nebudu doma proste sa vypar bez slov...niekto toto moze zobrat ako drzost ale uprimne ak su tito surodenci uzatvorena spolocnost pred svetom tak to by som sa aj ja bala...su take pripady kde si k sebe nastahuju niekoho s dietatom a nakoniec maju najvacsi zalusk na to dieta len zato ze oni ziadne nemaju nie ze by nemohli mat ...proste privlastnovanie....a pochybujem ze by ta taka mala garzonka zruinovala

0silvia0
16. máj 2020

@janusa14 kolko u nich platis byvanie? A preco si nechas od nich taketo spravanie?

h2
16. máj 2020

@janusa14 Vôbec ničoho sa neboj, ja by som to vôbec nenazývala problémom, nedaj sa zastrašiť nejakou prehnane sebavedomou osobou, ktorá si myslí, že Ťa má vo vrecku, lebo Ti poskytla bývanie. Písala si, že máš prácu, otec dieťaťa by Ti mal tiež prispievať (ak neprispieva, riešiť to cez súd), takže na nejaký podnájom by si určite mala mať. A ak nie, tak je určite veľa slobodných mamičiek, ktoré majú problém s bývaním, radšej by som išla bývať spolu s takouto osobou, kde sa budete každá starať o seba a o svoje dieťa. Cudzia osoba nemá VôBEC ŽIADNE PRÁVO na Tvoje dieťa. Ani keď je jeho krstná, alebo býva s ním v jednej domácnosti. Na základe čoho by ho akože chcela mať zverené??? Aj keby si rovno bola alkoholička, či feťáčka, čo sa o dieťa nestará, ani tak by ho ona nedostala, takto to totiž nefunguje. Ak chceš odísť a máš kam, nepotrebuješ od nikoho dovolenie. Pekne by som sa poďakovala, rozlúčila a dovi-dopo.

evora
16. máj 2020

Mňa by zaujímalo, ako dlho s nimi žiješ a ako máte vyriešené financie. Pretože očividne majú navrch. Zrejme ta považujú za neschopnú samostatne fungovať keďže žiješ u nich a tak sa aj správajú. Možno by sa mnohé čudovali, keby si vypočujú tento príbeh z druhej strany 😉 Staviaš vzdušné zamky a oni z toho majú zábavu. Ak na to naozaj máš (guráž, financie) tak sa osamostatni a nemusíš diskutovať s nikým. Si dospelá žena, mama, neexistujú skutočnosti, kvôli ktorým by ta niekto nasilu nútil bývať u seba.

terezka1947
16. máj 2020

@janusa14 preco k.mame nechces ist?

daganov
16. máj 2020

@janusa14 na čo sa vlastne s nimi o tom bavíš, keď nemáš kam odísť. Pracuješ, ale zmluva ti o chvíľu končí. Najprv si hľadaj druhú prácu a popri nej aj nejakú brigádu a nie chlapa. Šetri ako besná, aby si mala na podnájom, prípadne si daj žiadosť o nájomný byt. Keď budeš mať zabezpečené bývanie a prácu, jednoducho sa zoberieš a odídeš, ich reči ti môžu byť ukradnuté. Kým toto nebudeš mať zabezpečené, tak pred nimi ani nespomínaj odchod. Tým, že dúfaš, že si nájdeš priateľa a odídeš s dieťaťom k nemu, svoj problém nevyriešiš, ale môžeš si privyrobiť ďalších sto. Keď sa priateľ na teba vykašle, pôjdeš kde? Základ je práca, niečo našetrené a zabezpečené bývanie pre teba a dieťa, samozrejme dobre sa o dieťa starať. Ak by si potom odišla, nemôžu absolútne nič. Začni sa správať ako dospelá a budú ťa ako dospelú brať. O odchode vôbec pred nimi nerozprávaj, ale konaj tak, aby si mohla odísť.