icon

Gynekológ - ochotný pomôcť k otehotneniu

kaculda2
6. jan 2022

Ahojte hľadám dobrého gynekológa v TT a okolí ktorý je ochotný robiť pravidelnú folikumetiu a predpisovať lieky? Preradila som sa k p. Peškovej. A veľká chyba. Nič nerieši len ma posiela do centra asistovanej rep. Poznate niekoho kto je ochotný sa venovať a berie pacientov? Veľká vďaka.

lilyianka
6. jan 2022

@kaculda2 ahoj, síce nie z vlastnej skúsenosti,lebo chodím k inému gynekologovi, ale kamoška keď tiež nemohla otehotnieť tak jej pomohol jej gynekológ -Deckov

makova333
6. jan 2022

@kaculda2 no velmi zalazi, aky mate problem. O kamosku sa velmi pekne staral Ilavsky, ale bolo to uz davno.

romea
6. jan 2022

@kaculda2 ahojky ja chodím k Piknovi na poliklinike, on síce ľudskosť moc nie, ale profesionalita a odbornosť 100%, mne robil folikulimetriu a je ze najprv vyskúša on až keď to istý čas nejde potom centrum

nyky23
6. jan 2022

@romea mne pomohol Navratil ..

emalka
6. jan 2022

Co je zle na CARe? To ze tam.pojdete neznamena ze musite ist hned na IVF, aj oni sa budu najprv snazit o neinvazivny pristup. Praveze z mojej skusenosti sa tam na tvoj problem vedia pozriet ovela komplexnejsie ako obyc gynekolog. Ten pri kazdodennych pacientoch nema vacsinou cas na pravidelne folikulometrie tak ako by si potrebovala pri stimulacii.

kaculda2
autor
6. jan 2022

@emalka na CARe není nič zlé lenže chcem prvom rade dat seba dokopy aby som ovulovala. Lebo prístup Dr. Ktorá mi povie" ešte si mladá a máš čas "(mam 31r), za 2 roky snaženia sa o babo som otehotnela 3x ale mala som biochem. Potrat a Dr povie" ze bohužiaľ snažte sa dalej" a nechce mi ani urobiť základné vyšetrenie... Čiže preto chcem nájsť Dr. Ktorý skúsi aspoň minimum a keď to nepomôže pojdeme bez problémov aj do CAR.

romea
6. jan 2022

@kaculda2 no keď si už 3x mala biochemické, cť. J oplodnene vajíčko sa nedobre uhniezdilo pre volaco, ovulujes, išla by som do CAR

cacianka
6. jan 2022

Z dôvodov všetkých aspektov (vek, otehotnenie, a i.) nestracaj čas u bežného gynekológa , radšej voľ odborníkov vyššieho typu, so skúsenosťami odbornejšie ho zamerania,

emalka
6. jan 2022

@kaculda2 no toto co pises je prave uz na CAR, je to mimo kompetencii a znalosti obycajneho gynekologa.
Pridete do CARu, poviete im aku mate predstavu, oni vam urobia vysetrenia a potom sa dohodnete na najlepsom moznom postupe.
Napr nam najprv navrhovali len stimulovat ovulaciu ale my sme uz nechceli viac cakat a sami sme im povedali ze chceme ist do IUI a IVF.

kaculda2
autor
6. jan 2022

Ďakujem za radi. Ja som žiadala o pomoc pri voľbe gynekologa nie o odbornú diagnózu.

emalka
6. jan 2022

@kaculda2 Radim na zaklade osobnej skusenosti. 4 roky som chodila po gynekologoch bez akehokolvek vysledku, kopa strateneho casu, kedze oni naozaj nemaju take znalosti co sa tyka problemov s otehotnenim. CAR mi prisiel ako posledna štácia, ale nakoniec som si nadavala ze sme tam mali ist uz ovela skor 🤦‍♀️. Stravili sme tam dalsie dva roky.
Ak je niekto taky odbornik akeho by si ty potrebovala tak malokedy ma aj klasicku gynekologicku prax. Jasne, obyc gynekolog ti predpise lieky ako Clomid a podobne, ale nerobi ani zdaleka taky podrobny monitoring aky je potrebny.

nohavicezababku
7. jan 2022

@kaculda2 Ako ti už písali baby vyššie určite CAR, bežný gynekológ neni taký odborník na neplodnosť ako v centre+ nemá ani tolko skúseností v tomto odbore. Ďalšia vec- bežnému gynekológovi veľa vecí (napr opakovane folikulometrie, testy) poisťovňa ani nepreplatí v ponom rozsahu, preto sa oni veľmi nehrnu do riešenia a liečby neplodnosti, nie je voľa.. rozmýšľala si nad reprodukčnou imunológiou, keď si mala 3krat to biochem? Vieš lekár to berie inak, lebo podľa štatistík len cca 30% všetkých oplodnení skončí dobre- teda porodom dieťaťa, strašne malé číslo..

carduelis
7. jan 2022

@kaculda2 alebo si pozri Napro gynekologov na SVK, je to iny pristup ku gynekologii, zena si najprv sleduje cyklus ktory ju nauci lektorka a doktor potom na zaklade tych udajov spravne nacasuje odbery, liecbu, ultrazvuky. Je to iny pristup ako ked ta lekar lieci a berie ze mas standardnu dlzku cyklu 28 dni a vobec sa nemusi trafit s odbermi a potom je vsetko skreslene. Tato Napro cesta je zamerana najprv na hladanie pricin a potom ich riesenie.
https://www.plodar.sk/