Ortopéd pre 6-ročné dieťa s akútnym problémom
Ahojte, viete mi odporučiť ortopéda pre 6 ročného syna? Seklo mu v krku a neviem kam ísť, aby nás vzali zajtra akútne s výmenným od pediatricky. Ďakujem
viem ze v raci v ba beru aj deti a maju celkom rychle terminy, a vedia dat aj prednostny ak je akutny stav
Viem ze dospeli ked su seknuti chodia na neurologiu
Seknutie v krku zvladnete s prehladom aj sami doma. Lieky od bolesti a suche teplo (solux alebo hrejive naplaste z lekarne). Ziaden dr s tym nic robit nebude. Tu nejde o posunute platnicky ako pri dospelych, ale svalovy spazmus, ktory casom povoli aj sam a suchym teplom to vies urychlit. Fyzioterapeut by to momentalne max. zatejpoval.
Ďakujem za odpovede. Presne rovnako rozmýšľam aj ja, tak som rada, že sa mi to potvrdilo. Bola som u fyzioterapeutky s ním teraz večer a zatejpovala mu to, suché teplo dávam priebežne celý deň, plus detské dávky magnézia. A tiež som názoru, že akútny stav rehabilitácia neporiesi. Verím, že sa to rýchlo uvoľní. Doktorka riešila stav s babkou, kým som bola v práci. Zajtra ostávam s ním doma a šéfka už vie čo riešime,takže ešte musím nejako poriešiť orazenie priepustky... reálne by ortopéd mohol skontrolovať chrbticu cez RTG, ale primárne bude problém asi len ten sval. Už len čakať. Naša pediatricka má niekedy zaujímavé nápady. Ale v tom zhone keď som riešila naraz 228 vecí, som nevedela ešte utriedit fakty.
@finett pohotovosť a možno golier na 5 dní.

pediatrovi, vie vam dat lieky na uvilnenie aj od bolesti (to co ti da aj ortoped)