Osobné skúsenosti s Úradom práce v Trnave
Ahojte, idem si po radu. 😊
Zaujímala by ma vaša konkrétna osobná skúsenosť s Úradom práce počas poberania podpory v nezamestnanosti, ideálne z Trnavy.
Pracovala som 2 roky a 9 mesiacov, no zamestnávateľ mi, žiaľ, nepredĺžil zmluvu. Chcem sa zaevidovať na úrad práce a poberať podporu.
Zaujíma ma hlavne, ako to funguje v praxi. Budem musieť pravidelne dokladovať, že si hľadám prácu? Alebo stačí na začiatku povedať, akým spôsobom si ju budem hľadať? Budem vďačná za vaše reálne skúsenosti.
Prosím, odpovedzte len tí, ktorí máte s tým osobnú skúsenosť. 🙏
P. S. Prosím, vynechajte komentáre typu „choď pracovať“. V mojom odbore je momentálne veľmi málo pracovných ponúk a zároveň mám zdravotné obmedzenia a poberám čiastočný invalidný dôchodok, takže nájsť vhodnú prácu pre mňa nie je také jednoduché.
Ďakujem každému, kto si nájde čas odpovedať. ❤️
@anonym_autor Budeš pravidelne mesačne dokladovať hľadanie zamestnania. Medzi návštevami UPSVaR musíš mať jedno potvrdenie.
S pracovníčkou sa dohodneš ako, aj na rovnakom úrade majú rôzne požiadavky. Jednej stačí preposlať email z profesie, čo príde ak reaguješ na ponuku, iná ho chce na papieri, ďalšia berie iba pečiatky na ich papieri.
ponúknuť ti môžu akúkolvek prácu adekvátnu tvojmu vzdelaniu, nemusí to byť však len v tvojom odbore....a ty musíš ísť na pohovor, inak ťa vyradia pre nespoluprácu....dokladovanie hladania práce je tiež samozrejmosťou

S pracovníčkou sa dohodneš ako to bude prebiehať ale dokladať hľadanie práce je nutné keďže budeš "uchádzač o zamestnanie".