icon

Pomoc s predĺžením rodičovského príspevku v Trnave

kikusikkk
30. mar 2025

Dobrý deň , chcela by som sa spýtať mamičiek z Trnavy a okolia na skúsenosti, rady a ako postupovať pri žiadosti na predĺžený RP, syn má v júli 3 roky, má výrazné znaky autizmu, avšak zatiaľ nediagnostikovaný a práve preto sa obraciam tu. Sme s ním objednaní na logopédiu a následne do CPP. Aké vyšetrenia ešte treba absolvovať aby bola silná žiadosť o predĺžený RP? Neurológ? Viete mi poradiť v TT a okolí takého ktorý sa venuje takýmto deťom? Pedopsychiater tiež? Ďakujem

rachel36a
30. mar 2025

@kikusikkk máš výhodu, že v Trnave máš dve odborníčky na diagnostiku PAS...a to Lazikovu a Janosikovu...ja odporucam Lazikovu...objednaj sa na diagnostiku, potom so správou k pedopsychiatrovi aby dg uzavrel a potvrdil...mozes aj neurologa...toto ti bude stacit

kikusikkk
autor
30. mar 2025

@rachel36a a nevies prosim ako sa k nej objednat? Citala som vselico, ze volat len v stredu po urcitom case, alebo ze len volat a ak nedvihme ona zavola naspat, mozem sa aj osobne zastavit ?

henka123123
30. mar 2025

Potrebujes diagnostiku od klinickeho psychologa a nasledne potvrdenu diagnozu od psychiatra.plus papier od pediatra..bez tychto veci bez sance

henka123123
30. mar 2025

V trnave mas lazikovu.to je psycholog najlepsie volat rano alebo napisat sms co potrebujes a da ti termin..ale rovno sa objednaj aj k nejakemu detskemu psychiatrovi pre potvrdenie diagnozy lebo cakacky su hrozne

kikusikkk
autor
30. mar 2025

@henka123123 a nevies odporucit v Trnave a okoli psychiatra? 🙂

henka123123
30. mar 2025

@kikusikkk nie..ledva som zohnala v Ba..vsade maju plne terminy..treba obvolat vsetjych pedopsychiatrov v okoli ktory bude ochotny vziat

rachel36a
30. mar 2025

@kikusikkk my sme boli u Janosikovej a aj keď sme z MT boli sme sa objednať osobne...dovolať sa je problem...s Lazikovou je to ľahšie...

anesim
30. mar 2025

@kikusikkk p.Lazikova je na dlhodobej PN

henka123123
30. mar 2025

@anesim uz robi diagnostiky

anesim
30. mar 2025

@henka123123 ok, u mna z triedy k nej chodi jedno dieta a boli k nej objednani a rodicia aj so skolskou psychologickou mi hovorili , ze je na dlho na PN,

nikpa
30. mar 2025

@kikusikkk my sme boli na diagnostike aj u Lazikovej aj u Jánošíkovej. Za mňa na uzavretie diagnózy Jánošíkova, bez debaty. A ideálne ak sa pôjdeš objednať osobne, ja som tak bola a do pol hodiny som bola vybavená aj s termínom. Co sa týka žiadosti na upsvar, najviac zavážia správy od lekárov, v tomto prípade pedopsychiater a neurológ. V TT to je zúfalé. Objednávaj sa už teraz, pedopsychiatricka Petrikova, neviem ale či ešte berie nových, no termín ti dá tak za 4 mesiace. Alebo jedna je ešte v Piešťanoch. Neurológ Pobiecka ale k nej sa dostať, tiež malý zázrak, potom asi už len Holovičova. No a k žiadosti dodaj všetko čo máš, čím viac, tým lepšie.

henka123123
30. mar 2025

@anesim ano bola ale uz robi diagnostiky.terapie ale nerobi nadalej