Práca cez víkendy v Trnave - skúsenosti
Máte niektorá skúsenosti s pravou v Trnave cez víkendy?Podľa popisu ide o 12tky,majú zaujímavý pracovný čas sobotu od 14 do 2 rána a v nedeľu od 17 do 5 rána.Plat tam píšu trojaky neviem čoho sa držať,hore v nadpise je 670 v čistom.Dole ponúkaný plat je 446 eur a pod tým zarobis približne 870 eur mesačne práca cez víkendy.Neviem ktorý plat sa môže brať do úvahy.Mate skúsenosť s takouto robotou?Plusy a mínusy?Dá sa tam zarobiť?Mne by sa pracovný čas vyhovovalo,auto mám môžem dochádzať.Trochu bývam ďalej v Nitre.Neviem koľko by som dala na benzín.A mínus vidím v tom že cez víkend by musel dať manžel spať deti,čo neviem či by zvládol.A nikam nemôžme na návštevu k rodine keď víkendy budem v robote.

@elizabet173 Áno je divná pracovná doba.No cez týždeň môžem deti nosiť do škôlky tak by mi to vyhovovalo.A môžem aj svoje veci porobiť keď cez týždeň by som bola doma.Zatial len rozmýšľam kam ísť robiť,aj toto je jedna možnosť.Len neviem aký plat ponúkajú keď tam je viac platov uvedených.Aj skrátený úväzok rozmýšľam
autorka, najlepšie bude, ak si tam zavoláš a priamo sa opýtaš. pravdupovediac, neviem si predstaviť, že dajú za 96 odpracovaných hodín (v prípade 4 víkendov) plat 870 eur. skôr to vidím na tých 450 cca...
plus......čo tak fakt nahnať manžela, aby zmenil prácu on? nech hľadá v Bratislave... mám načítanú aj tvoju prvú tému, kde sa snažíš nájsť a ušetriť alebo zarobiť, kde sa dá.... ty sa chceš asi odrovnať, že? upratovačka, potom práca v TT, do toho dve deti.... a mužíček má pohodlie...
Skúsenosť nemám, tak sa vyjadrím len k otázkam peňazí. Benzín si vieš hádam vyrátať, spotreba paliva/aktuálna cena/počet km a vieš koľko ťa to vyjde. Teoreticky ak by tam bol niekto iný z Nitry vie chodiť s tebou alebo on voziť teba a náklady si rozdelíte. Plat asi záleží aj koľko dní odrobíš. Ak víkend, niekedy môžeš mať napríklad vo februári len 7 dní ak prvá sobota bude 7meho, inokedy môžeš odrobiť aj 31 dní ak v sobotu budú prvé dni v mesiaci a mesiac bude mať 31 dní. Ale v agentúre by ti určite povedali, koľko to vychádza v čistom a hrubom za jednu zmenu v sobotu a za zmenu v nedeľu.
@panelacikova S niekým si ma mýliš.Ja nerobím upratovačku.Ja som ešte na podpore,no už pomaly hľadám robotu.Kazdopadne zavolám im tam ako to vlastne je v praxi.
Ešte jedna otázka keď tam sa robia iba víkendy,tak cez týždeň čo mám byť evidovaná na úrade či ako to myslia?
no ako myslíš... ale ak manžel nezvláda deti, treba si uvedomiť, že v nedeľu ráno dôjdeš domov zmorená ako sliepka (bez urážky), a deti ťa budú "otravovať", mama to, mama hento, muž vyloží nohy a vybavené. vyspíš sa nanajvýš tak 3-4 hodinky a šup ho na ďalšiu 12-stku. vyspíš sa najskôr v pondelok, aj to len ak deti budú zdravé a pôjdu do zariadení. týmto štýlom odpracuješ 6-12 mesiacov maximálne a padneš na hubu (obrazne povedané).
a ak tam pracuješ víkendy, budeš mať zrejme normálne zmluvu a budeš platená od počtu hodín, budeš mať teda hodinovú mzdu, čiže v podstate pôjde o to, čo už uvádzala
@marsmykkok vo vyššom príspevku. čiže cez týždeň nie si na ÚP. to by si nemohla zarobiť viac než cca 150 eur (presnú výšku neviem), keby si bola evidovaná na ÚP.
k odvodom tiež záleží ako ti budú písať, či celý mesiac alebo napíšu len dni čo odrobíš, takže otázka na nich znova, nemáme vešteckú guľu. Ak budú písať celý mesiac nemusíš byť na úrade ani nič doplácať, ak len víkend tak na úrade práce môžeš byť maximálne 40 kalendárnych dní a zarobiť maximálne 234 eur v hrubom. Toto by si ty porušila-aj výšku príjmu aj počet dní, takže by si bola vyradená a zvyšné dni by si doplácala čiastku (napríklad mesiac má 30 dní, odrobíš 9 a napíšu 9, 21 si doplatíš) Ale teda skôr predpokladám, že to vyúčtujú tak, aby si mala pokrytý celý mesiac a nedoplácala nič.
@marsmykkok Ďakujem za vysvetlenie,budem ich kontaktovať a na všetko sa opytam.Len som bola zvedavá či nemá tu na koni niekto s nimi skúsenosti
respektíve teraz pozerám, píšu tam, že plný úväzok, ak by tak bolo nedoplácaš nič. Ak by to bola dohoda, platí čo píšem vyššie.
Pre autorku : plat 460€ je hrubý základný plat, keďže ide o prácu cez víkend a zároveň aj nočné smeny, podstatnú časť hrubej mzdy budú tvoriť príplatky, čiže 870€ je hrubá mzda vrátane príplatkov. Keď si to hodíš do mzdovej kalkulačky , uvádzaná čistá mzda cca sedí. Keď to bude plný pracovný úväzok, myslím, že nič do zdravotnej poisťovne nebudeš doplácať.
Je to taký zvláštny pracovný režim, určitý čas by to mohlo fungovať, určite nie dlhodobo.
@zaba21 Presne zvláštna pracovná doba.No pre mňa má veľa plusov.Len za víkendy pekne sa tam dá zarobiť.Cez týždeň som doma ,môžem zaniesť deti do a zo škôlky.Mozem doma v pohode navariť a porobiť čo treba.Aj keby boli deti chorý tak môžem s nimi ostať doma a nezmeskam z roboty.Minus vidím v tom že manžel by musel zvládnuť večerné rituály cez víkend a dať deti spať.
Tak snáď je možné, aby to manžel zvládol. Postupne nech preberá tvoju úlohu.
@elizabet173 Zatiaľ som nič nenašla ani na polovičný úväzok.No hľadám ďalej.Deti bývajú bohužiaľ často chorý a ja som s nimi doma.
Ano mam...rano ti napisem,lebo teraz som akurat v tej praci...moze byt?
@panelacikova ...jaaj aka mudra si...ja takto pracujem uz 5,5 roka
Tolko bludov a vasich domienok co ste tu napisali🤦
@doriiis Pracuješ tam?Super,poprosím keď budeš mať čas napíš viac info.Dakujem
Napisem ti ss zajtra
@doriiis Ok,napíšem ti lebo diskusiu mám anonymnú
@doriiis áno? a tiež máš muža, ktorý nevie zvládnuť 2 deti?
@panelacikova ....nie,to nemam.Moj muz ma dokaze dokonale zastupit
@doriiis no tak to je výrazný rozdiel, snáď uznáš.... keby ťa všetka robota vrátane starostlivosti o deti čakala doma po 12-hodinovej nočnej šichte, dalo by to poriadne zabrať 😉
@panelacikova Neviem čo máš stále proti mne,keby musel manžel by sa postaral o deti.Ked som bola s mladším v pôrodnici,postaral sa o staršiu.Len to uspavanie by bolo horšie,na to on nemá nervy
Kamaratka takto robi myslim pre Peugeot rovnaka pracovna doba.zarobi cca 800 eur lebo ma priplatky za vikend a nocnu.cez vikend su deti s muzom a cez tyzden je s nimi doma ona inak im to casobo evychadzalo do-zo skoly a skolky na kruzky ucit sa s detmi.jej sa tam paci a je spokojna.cez tyzden je doma a cez vikend v robote.
@saxana000 Pekné,aj mne by taká robota vyhovovala.Uz len mať šťastie aby ma prijali,no o tom nerozhodujem ja.