Recenzie a skúsenosti so školou BESST v Trnave
Ahojte. Mate niekto skusenosti s touto skolou v Trnave?- ci uz pozitivne alebo negativne... Rozmyslame tam dat dcerku do prveho rocnika a syna na prestup do 5teho. Len teda tie financie a plus by ma zaujimalo, ci sa im velmi menia ucitelia. Dcerka nema rada velke zmeny. Na internete je toho ohladom skusenosti s touto skolou zalostne malo. Ich stranka je pekna a pacia sa mi ich hodnoty a projekty-len teda, ci to maju aj zakomponovane aj v skutocnosti.
Dakujem
my sme mali pozitivne skusenosti chodila mintam dcera az do maturity
@mamina7070 dakujem krasne...prosim ta a velmi sa vam menili ucitelia? a teda nie je to tam take ako pisu tu na MK, ze su tam hlavne rozmaznane decka, ktore su drze k ucitelom a aj vseobecne?
@dancura Mala som odtiaľ študenta. Viem posúdiť úroveň vyučovania anglického jazyka. Pred pár rokmi som dostala ponuku učiť na danej škole. Pedagógovia sa menia podľa poslušnosti. Navonok všetko krásne moderné, moderné postupy, vybavenie. Ale pokiaľ pedagóg nepošlú ha požiadavky študentov a rodičov, príde Dovidenia.
Keď si môžete finančne dovoliť, hľadajte za tie peniaze niečo lepšie.
Pedagógovia sa tam menia tak často, ako si to spratkovia zazelaju. A to je vždy, keď učiteľ/ka neposlúcha, pokúša sa ich niečo naučiť a nebodaj použije inú známku ako 1.
Baby co pisete negativne skusenosti..aj tam mate realne deti? Ja tam mam deti v skolke, v skolenzatial nie a ani neviem ci tam pojdu zatial..ale denne stretavam rodicov, ktori tam maju deti, pripadne starsich surodencov spoluziakov mojich deti zo skolky a teda maju uplne ine skusenosti 🤷♀️aj co sa tyka znamkovania, urovne vzdelania alebo vychovania. Dokonca vsetky ucitelky, o ktorych viem, ze maju deti, tak ich maju tam na skole. Tak teraz naozaj neviem kde je pravda.
moja dcera tam chodila urobila cert C2 na horne hranice bodov a prijali ju na studium na zahranicnu univerzitu vacsina za spoluziakov tak sla
a isto sa najde aj nejaky co nevie a neuci sa ale takemu to ani najlepsi ucitel nenaleje do hlavy
samozrejme ak mas na BIS tak daj tam
@nikpa tak toto napriklad naozaj nie je pravda. Ako som spominala, niekolko rodicov odtial osobne poznam a urcite nie je pravda ze tam maju deti lebo “inde ich nechcu alebo nedostavaju znamky podla ich predstav”. Tak isto nemam pocit, ze by mi niekto aspon matne nieco taketo spominal ohladom spoluziakov svojich deti a podobne. Ako som spominala, ja tam deti nemam, su zatial len v skolke a sama sa rozhodujem, ci ich tam dat aj na ZS. Som na vazkach tak 50/50 a pytam sa ludi v okoli na objektivne nazory. Akurat, ze moja skusenost zatial je, ze ludia, ktori tam tie deti realne maju alebo im tam deti presli zakladnou aj strednou skolou, tak si skolu chvalia a su spokojni, deti, co skoncili gymnazium su vsetky na zahranicnych univerzitach s vysokou urovnou anglictiny (vsetky, ktore ja nejako aspon vzdialene poznam). Na druhej strane negativne nazory, ku ktorym sa dostavam su v style jedna pani povedala, ze deti su tam drze (co inak tiez nie je pravda z mojej skusenosti, denne ich stretavam na chodbach a su praveze velmi slusne a napomocne) , pripadne jedna konkretna zla skusenost a vlastne nikdy neviem na zaklade coho ten hejt vznikol. Ja by som bola naozaj velmi rada, kedze si chcem urobit objektivny nazor, keby sa nasiel clovek, ktory tam realne mal dieta a nebol spokojny alebo ho zobral odtial prec a preco. Kludne aj do sukromnej spravy, naozaj by mi to pomohlo pri rozhodovani.
Pripojim svoju otazku sem, kedze to tu je aktivne… prosim Vas, ti, co tam mate deti… aky je postup pri zaradeni do prveho rocnika? Alebo predskolskej triedy? My sme sa chceli dostat do skolky, neda sa, maju plne kapacity, napisu si nas do poradovnika a ked sa uvolni miesto atd bla bla …. a “zabezpecenejsi” znami tam mali dieta okamzite, pricom ziadali asi mesiac po nas.
@elliwed a davali ti znami dieta tiez do predskolskej triedy? Lebo my teda nie sme urcite “zabezpecenejsi”, nemam tam ziadne kontakty, nikomu som tam nikdy nedala ani euro mimo skolneho a miesto sme dostali bez problemov. Ale deti tam nastupovali do tych “malych” tried. Obaja su este skolkari, takze je to aktualna info. Netusim ako to je, ak sa chce niekto pripojit az ako predskolak.
@lucilaines ano, nastupovalo z externej skolky do triedy predskolak a dostalo sa behom tyzdna. My sme boli stale na zozname. Uz som sa chcela aj oficialne opytat, ci mam ponuknut nejaky financny dar skole, aby registrovali moje dieta.
@elliwed tak to netusim 🤷♀️ja by som im normalne napisala a otvorene sa opytala, ako je to mozne.
@lucilaines Veď ti sem píšeme skúsenosti. Nemala som tam vlastné deti. Za školu takej kvality by som také peniaze nedala. Viem ich využiť lepšie. Doučovala som deti z tej školy, mala som ponuku učiť tam.
@lucilaines toto nie je informácia, jedna pani povedala. Pracovala som tam a ako som písala vyššie, to tam reálne funguje. Len to rodičia a ľudia ktorí 2x denne prejdú cez chodbu ako ty, nevidia... Ale samozrejme nikoho neodhovaram, dajte si tam deti a platte si za to, keď máte pocit, že to je naozaj to viac, čo môžete pre ne urobiť.
@nikpa Nie je treba byt utocna, to ze si tam prwcovala, si nespomenula. Z informacie, ze nevies posudit uroven vzdelania mi naozaj nedoplo, ze to pise niekto, kto tam robil. Ja som praveze vdacna aj za negativne realne podlozene info. Pracovala si tam ako ucitelka?
@dancura nemám žiadne skúsenosti so školou . Iba viem, že pre deti , kt museli z finančných dôvodov prestúpiť na bežnú ZS mali problém sa začleniť, prispôsobiť sa typu vzdelávania. Určite si dobre treba premyslieť aj takúto možnosť . Predsa je tam menší kolektív , deťom sa viac venuje učiteľ ako na bežných ZS.
@elliwed a davali ti znami dieta tiez do predskolskej triedy? Lebo my teda nie sme urcite “zabezpecenejsi”, nemam tam ziadne kontakty, nikomu som tam nikdy nedala ani euro mimo skolneho a miesto sme dostali bez problemov. Ale deti tam nastupovali do tych “malych” tried. Obaja su este skolkari, takze je to aktualna info. Netusim ako to je, ak sa chce niekto pripojit az ako predskolak.
@lucilaines napises mi, prosim, do spravy?

@dancura máš aj tu v diskusiách reálne skúsenosti:
https://www.modrykonik.sk/forum/trnava/anglicko-slovenska-bilingvalna-skola-besst-trnava/