Ako nájsť cenovo dostupného rozvodového právnika?
Nejaky tip na nie az tak draheho pravnika? Zial z rodicaku mu majland dat nemozem…staci iba poradenstvo plus spisanie navrhu. Dakujem moc za pomoc neviem to sama spisat neviem kde mi stoji hlava:/
návrh si vieš spísať a sama, prípadne choď na ÚPSVaR oni ti pomôžu. Ak nemáš na právnika, zbytočne ho budeš hľadať. v 90% je to o dohode rodičov a ak nie, tak súd aj tak bude vychádzať z príjmov a výdavkov oboch rodičov. Z môjho pohľadu je právnik pri rozvode ako takom uplne zbytočný, zbytočne vyhodené peniaze, ktoré môžete použiť na dieťa. potom ak by si riešila BSM tak to už áno, tam právnika odporúčam. a btw. každý "priemerny" právnik má cca rovnaké "sadzby" . držím palce!
@anonym_1c7aa0 dakujeem za krasne slova!🫶🏻🫶🏻
Ja som bola u lacneho pravnika len na dve konzultacie a spisanie navrhu na sud, ktorý ani nebol podaný. Jedna konzultacia bola hodinu a druha 20 min. Poslal mi FA na 8 hodín práce lebo tam bolo aj studovanie podkladov, napisanie navrhu atd.. zaplatila som 670 eur... to je lacny pravnik.. ostatní brali od 140 eur na hodinu vyssie. Podanie samotne 100 eur, pojednavanie 400 a viac.. a to kazdy jeden telefonat ti nauctuje.. ani nebudes chapat
Moja právnička berie za prijatie prípadu, a spísanie ci uz podanie alebo odpoved na podanie 980€. Čiže som prišla k nej, dala všetky papiere a porozprávali sme sa a prišla mi faktúra na 980€. Potom každé pojednávanie 250€, konzultácia 50€ a každý jeden papier co napíše 100€. My ale riešime po rozvode majetky a hlavne deti. Za rok som uz do toho dala cez asi 3000€. A to niesme ani zďaleka na konci.
dnes su pristupny zadarmo pravnici
https://www.teraz.sk/spravy/komora-advokati-bud...
použi google a chat gpt, nie je to žiadna hanba, pre bežného človeka je advokát na rozvod absolútna zbytočnosť a plytvanie peniazmi. Držím palce

návrh si vieš spísať a sama, prípadne choď na ÚPSVaR oni ti pomôžu. Ak nemáš na právnika, zbytočne ho budeš hľadať. v 90% je to o dohode rodičov a ak nie, tak súd aj tak bude vychádzať z príjmov a výdavkov oboch rodičov. Z môjho pohľadu je právnik pri rozvode ako takom uplne zbytočný, zbytočne vyhodené peniaze, ktoré môžete použiť na dieťa. potom ak by si riešila BSM tak to už áno, tam právnika odporúčam. a btw. každý "priemerny" právnik má cca rovnaké "sadzby" . držím palce!